[Do weryfikacji][QUEST] Trzy siostry
Quest: Trzy siostry
Obowiązkowy: Nie
Poziom: 95
Mapy:
Opis:
- Quest możemy rozpocząć poprzez interakcję z dowolną z sióstr. Dowiadujemy się od danej siostry, że wszysckie trzy się ze sobą poważnie pokłóciły i rozbiegły w różnych kierunkach. Ircha znajduje się w Kamienicy Sióstr [7:12]; Fuksja ukrywa się w Borku Nasiennym [4:24]; Z kolei Junona uciekła do Kurthus: Lecznica [9:14].
- Kolejnym krokiem jest spotkanie się z pozostałymi siostrami. Lokalizacje opisałem w poprzednim punkcie.
- Następnie wracamy do pierwszej siostry, u której rozpoczęliśmy questa. Okazuje się, że to magia jest sprawcą zamieszania, a powodem tej sytuacji jest prawdopodobnie Czarnoksiężnik z okolic Kurthus.
- Następnie musimy się skonfrontować z Czarnoksiężnikiem. W tym celu udajemy się do Gabinetu Czarnoksiężnika. (Aby tam dotrzeć, musimy mieć pewien postęp w queście Zemsty Słodki Smak)
- Podczas pierwszej rozmowy z Czarnoksiężnikiem, na polu [8:7] w jego Gabinecie, poruszamy temat questu Zemsty Słodki Smak i po zakończeniu dialogu Czarnoksiężnik wychodzi. Potrzebujemy opuścić jego posiadłość na ok. 1h i wrócić ponownie do gabinetu.
- Po powrocie i rozpoczęciu rozmowy z Czarnoksiężnikiem czeka nas długa opcja dialogowa. Ponieżej spisane są opcje które musimy klikać aby zrobić progres w queście:
- Spytaj się o siostry i o to co się działo na balu.
- Więc co im zrobiłeś? Bo, że "coś", to wiem na pewno.
- Czemu zakładasz, że komuś mogło się nie podobać?
- Skoro tak myślisz o mieszkańcach, to po co ich zapraszałeś?
- Jaki był cel tego spotkania?
- Nie jestem przekonany. Z informacji, które mam, wynika, że stosowałeś wobec uczestników balu nikczemne praktyki magiczne.
W efekcie po całym dialogu dowiadujemy się, że "W laboratorium jest talizman, w którym zaklęty jest Zły Urok. Trzeba go zniszczyć, bronią lub zaklęciem. To wszystko." - Aby odczynić Zły Urok udajemy się do Warsztatu Czarnoksiężnika i tam na polu [15:15] znajduje się, wcześniej wspomniany talizman ze Złym Urokiem.
- Po dotknięciu talizmanu on wybucha, a nas przenosi do Domeny Czarnoksiężnika, przed Portal.
- Aby zakończyć quest, wracamy do Kamienicy Sióstr i na polu [7:12] rozmawiamy z pierwszą siostrą, u której inicowaliśmy questa. Ona nam dziękuje za pomoc, potwierdza, że siostry znów żyją w zgodzie i otrzymujemy nagrodę.
Nagrody: