Wygodniej gra się myszką czy klawiaturą? A może jedne rzeczy łatwiej robić myszką a inne klawiaturą?
Wygodniej gra się myszką czy klawiaturą? A może jedne rzeczy łatwiej robić myszką a inne klawiaturą?
I myszka i klawiatura sie dobrze steruje
Według mnie o wiele wygodniej myszką raz sobie klikamy i postać leci na drugi koniec mapy
A oba sposoby są dobre :P
Moim zdaniem dużo łatwiej i szybciej jest klawiaturą, choć wydaję się, że wtedy potwór rzadziej atakuje, ale to chyba tylko złudzenie.
To w takim razie zdecydowanie bardziej preferuje poruszanie się klawiaturą.
Ja właściwie wolę sterowanie myszką, choć i klawiatura czasem się przydaje, np. na mapach typu Dębowy Bór: część północna (powiedzmy, że część środkowo - północna, tam gdzie żabki w parach są) - jest dość ciasno i tu jednak klawiatura lepiej się sprawdza. Na dużych, otwartych mapach, przez które chcemy "przelecieć" - myszka jest wygodniejsza. Jest jeszcze drugi przypadek w którym klawiatura ma przewagę - gdy inna postać zasłania strzałkę wskazującą przejście na drugą mapę - wtedy nie sposób trafić w strzałkę, zawsze wyklikana jest ta druga postać. Niby drobiazg, ale jakby się go wyeliminowało, to byłoby miło...
O, mam taka propozycje odnosnie wypowiedzi mnietuniema. Moglaby byc pokazana opcja np nie pokazuj graczy lub zeby po najechaniu na pole z graczem myszka, postac szla w dane miejsce zamiast pokazywania profilu tego gracza, dzieki czemu sterowanie myszka byloby latwiejsze w miejscach, gdzie jest duzo ludzi.
Zrobiłem, żeby ctrl+click nie wyświetlał menusów graczy tylko zawsze szedł na pole.
Ostatnio edytowane przez Jacek ; 30-12-2010 o 17:29 Powód: update