Masz jakiś problem z wysłanym SMS'em?
Przeczytaj poniższe porady:
Problem nr. 1 - nie dostałem kodu
1) Pierwsza czynność to upewnienie się, że wysłana treść SMS'a i numer na który wysłano SMS'a są zgodne z instrukcjami podanymi w grze. Jeśli nie są - patrz "problem nr 2".
2) Jeśli SMS był wysłany zgodnie z instrukcjami, środki zostały pobrane, a kod nie przyszedł w ciągu godziny, należy zgłosić ten fakt do firmy HomePay obsługującej płatności SMS. Robi się to za pomocą formularza dostępnego na stronie: https://ssl.homepay.pl/reklamacje/
3) Jeśli w ciągu 3 dni roboczych nie dostaniesz odpowiedzi od HomePay, pisz na adres: reklamacje@my-fantasy.net, podając wszelkie dane dotyczące konta w grze i SMS'a (login w grze, twój numer telefonu, data/godzina wysyłki, numer na który wysłano SMS)
Problem nr. 2 - dostałem komunikat zwrotny "Błędna wiadomość SMS. Spróbuj ponownie". Środki z konta zostały pobrane.
Musiałeś wysłać SMS'a pod zły numer lub ze zła treścią, a za takie pomyłki operator nie odpowiada. Można jednak próbować składać reklamację za pomocą formularza dostępnego na stronie: https://ssl.homepay.pl/reklamacje/ . Jest niewielka szansa na odzyskanie takiego SMS'a - wszystko zależy od skali pomyłki.
Problem nr. 3 - kod, który otrzymałem nie pasuje
1) Upewnij się, że nie udostępniłeś tego kodu innej osobie. Jeśli tak, to zapewne jest już przez nią wykorzystany i przepadł. NIE należy udostępniać kodów SMS.
2) Dokładnie odczytaj kod z telefonu. Gracze często mylą podobne litery: U i V, B i 8 itp.
3) W ostateczności pisz na adres: reklamacje@my-fantasy.net, podając wszelkie dane dotyczące konta w grze i SMS'a (login w grze, twój numer telefonu, data/godzina wysyłki, numer na który wysłano SMS, kod który ci nie działa)
Problem nr 4 - otrzymuję komunikat: Wiadomość nie została wysłana
1) Sprawdź, czy masz wystarczające środki na koncie
2) Możliwe, że masz aktywną blokadę na wysyłanie SMS Premium. Zapytaj u operatora.
3) Środków z niektórych starterów nie można wykorzystywać na SMS Premium. Dopiero po dodatkowym doładowaniu taka możliwość się pojawia.