Zobacz wyniki ankiety: Która opcja jest Tobie bliższa?

Głosujących
15. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za większym goldem z Izy

1 6.67%
  • Jestem za większą ilością mikstur specjalnych z Izy

9 60.00%
  • Uważam, że drop jest wystarczający

0 0%
  • Propozycja w poście poniżej

5 33.33%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 16 do 24 z 24

Temat: zwracanie się walk z izą

Użytkownik Avatar Cooliak
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    znane sa szanse na drop dla kazdego przeciwnika w grze.
    dla izanagi i izanami bedzie tak:

odno 4 ma 100% szansy zarowno z izanami jak i z izanagi
    oslony, kamienie, runy magii, mobilizacje, skupienia, mikstura odnowienia 3 wszystkie maja 25%, kazdy boss ma ustawione osobno
    szkatulka ma 7.5% szansy na wypadniecie (jedna i druga)
    kazda z kart ma 0.2% szansy

dodatkowo z kazdego z nich zawsze wypada minimum 1 sztuka uzbrojenia, z czego:
    - uzbrojenie izanami/izanagi i stabilizacji - kazdy element ma 2.5% szansy na wylosowanie
    - uzbrojenie nieunikatowe dropiace z innych zrodel (kamienne, farmera, chitynowa rozdzka) - kazdy element ma 2.25% szansy na wylosowanie
    - bronie unikatowe na 90 poziom - kazdy element ma 0.45%* szansy na wylosowanie
    - kowbojskie dodatki - kazdy element ma 0.63% szansy na wylosowanie
    - unikaty 100 lvl (bagienne/zaklinacza) - kazdy element ma 0.45%* szansy na wylosowanie

*0.45% to tak naprawde 0.45000000000000005%
    Źródło? A no i policz mi z bonusem do dropa jak to wygląda.
    Pozdrawiam Bonus do Dropa 100%

Użytkownik Avatar damianxp
    Cytat Napisał Nasciturus Zobacz post
    A jakie unikaty na max lvl wypadają z:
    Necrona
    Amaterasu
    Jakiegokolwiek innego globalnego minibossa?
    Z necrona dropilo tylko czarcie i poza szkatą nic ciekawego, dlatego było na niego mało chętnych, mimo ciekawej walki i możliwości bicia full auto.

Do Amy w Devos to żaden global nie ma i (pewnie) nigdy nie będzie miał podjazdu. Nie dość, że w goldzie oddawała za osłonę nawet z pierkiem specjalisty + gemy V2 z Amy oraz że szkatułek. Możliwość szybkiego wbijania gemów oraz są wyklęte do którego można było wtapiać gemy i zrobić coś lepszego niż unikat, np. zbrojka. A ze złotej szkatułki to wypadało +8.

Co do wenda to po zmianach chociaż jest pewny gold + dodatek w postaci wilczego eq, a niego nie trzeba nic używać jak się pomyśli z buildem.
    Cytat Napisał Nasciturus Zobacz post
    + jesli faktycznie uwazasz ze w tym tkwi problem to przeleć 100 walk jednego albo kilku graczy, przelicz koszty i zyski i wtedy dopiero narzekaj na niski przychód. Statystycznie jestes w tych w
    Alkach na +.
    Koszty są różne w zależności od roli w czasie walki. Osoby wspierające używają nieproporcjonalnie więcej zasobów do zysków jakie oferuje potworek. Użycie osłonek, regenerek, skup i mob w zamian za 8k to dla ciebie opłacalny deal?
    Nawet jak w te 100 walk dropnie jakiś unikat warty 500k to nie wiem czy to się zwróci, a 100 walk licząc po 3 dziennie (co i tak jest dużo) trwa miesiąc. A w miesiąc wywalę 10k eny i mam czysty zysk i więcej unikatów niż z tej Izy, nie dopłacając do tego wydawaniem mikstur specjalnych + nie tracę czasu by szukać, wołać ludzi co zajmuje 10 minut (o ile jest z kim bić) i sama walka trwa kolejne 20. Więc mówienie o statystycznej opłacalności, jest bez sensu, ja chcę czuć że mi się to zwraca, a nie czytać czyjegoś excela że teoretycznie mogę wyjść + pod warunkiem że dropie jakiś unikat na 100lvl, którego z wymiany zdobył bym 4 razy szybciej.
    Nadal zapominasz że kłamiesz

Jak już aż tak głęboko wchodzić w opłacalność to już najlepiej do pracy iść i MFy wpłacać niż tracić czas na grindowanie max 100k dziennie. Same plusy wspieracie grę i jest to bardziej opłacalne!!!

te dane sa dostepne bezposrednio w grze, ale wole nie ujawniac skad je wzialem.

nie znam dokladnego dzialania bonusu do dropu, wiec z tym tez nie pomoge.
    Brak źródła to brak rzetelnej informacji xd

zrodlo to gra sama w sobie. nie musisz mi wierzyc, ale dane ktore podaje sa prawidlowe, rob z nimi co chcesz.
    czyli rozmowa buta z przyrodzeniem. chociaz jak juz probujesz sie wypowiedziec to potwierdz to jakos nastepnym razem

Użytkownik Avatar Alvi
    Jak sie nie oplaca to nie bijcie pozdrawiam
    Przepraszam że zakłócam Pana spokój ale od trzech tygodni ciągle mi dokuczają te same osoby takie jak:
    Eresmel,Elrond Undómiel, Dark, Azekami, Harrious, Fusia
    Czuję się prześladowany i gra mi się bardzo nieprzyjemnie, po nieudanych rozmowach z tymi graczami jestem zmuszony prosić Pana o interwecję.

No i +1 ja bije bo liczę na farta pozdro

Użytkownik Avatar Lethal
    Godzine czekania na upominek żeby dostać rune lub odno 1 opłacalne co do czasu oczekiwania na globala xd
    Najbardziej neutralny gracz w MFO3. Zero konfliktu tylko 4fun.

Cytat Napisał Lethal Zobacz post
    Godzine czekania na upominek żeby dostać rune lub odno 1 opłacalne co do czasu oczekiwania na globala xd
    Mordko ty mój ewenemencie forumowy wyjaśnie ci najprościej jak się da. Kiedyś se dodali eventy i ludzie mieli wow eventy kolekcjonerki nowe omg i wszystko było cholernie drogie a teraz jako że od dekady oprócz głupiego losowania nie zmieniono nic no to nie dziwota że już powoli się to nie opłaca. A tak jeszcze prościej mam na myśli to że liczba kart niestosunkowo rośnie szybciej niż liczba graczy chętnych ją kupić.

Uprawnienia