Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 16 do 27 z 27

Temat: Atrybuty używane przez potwory/unikaty/minibossy/bossy

Cytat Napisał Clover Zobacz post
    arimany albo nie biją buławą, albo biją ją super rzadko (jak anioł dnia mieczem I guess?), bo na deferze wywaliłam na niebieskich i ognistych po jakieś 5-7k eny i nadal mam atr buławy -25%
    Dokładnie tak jest.
    Jako ciekawostkę mogę dodać, że w fazie projektowej miały być hybrydami i to jest pozostałość po tym pomyśle
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar musaraj
    Dziwi mnie ta niekonsekwencja.
    Jeżeli np. Ptak Gromu straci manę, to bije bez atrybutu. Nie ma jednak zaznaczonego ciosu rękawic.
    Z drugiej strony wspomniane Arimany czy np. Anioł Dnia mają to zaznaczone. Dlaczego?

Redaktor Avatar Fresher
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    arimany albo nie biją buławą, albo biją ją super rzadko (jak anioł dnia mieczem I guess?), bo na deferze wywaliłam na niebieskich i ognistych po jakieś 5-7k eny i nadal mam atr buławy -25%
    Bo podobnie jak inni magowie, biją fizykiem za 0dmg dopiero jak im się skończy mana, a mają jej prawie 1000.

Cytat Napisał musaraj Zobacz post
    Jeżeli np. Ptak Gromu straci manę, to bije bez atrybutu. Nie ma jednak zaznaczonego ciosu rękawic.
    Z drugiej strony wspomniane Arimany czy np. Anioł Dnia mają to zaznaczone. Dlaczego?
    To nie jest niekonsekwencja. Magowie domyślnie biją bezatrem z fizyka, więc oznaczone są tylko wyjątki (arimany buła). Dodawanie bezatra dla prawie każdego maga byłoby zbędne i chaotyczne.

Zresztą jest to zaznaczone nad tabelą:
    Cytat Napisał Krycha Zobacz post
    Wszystkie potwory, które są magami biją również atakiem fizycznym bezatrybutowym, jeśli skończy im się mana - nie jest to wpisywane do tabeli. Jeśli jednak po skończeniu many bije czymś innym jest to w tabeli uwzględnione.
    Ostatnio edytowane przez Fresher ; 30-09-2025 o 15:54
    Reputy tutaj

Użytkownik Avatar musaraj
    Może inaczej - uważam, że dopisek o Buławie u Arimanów, Polarnych Gnomów, Włóczni u Bomba oraz Mieczu u Anioła Dnia powinien zostać usunięty, ponieważ tylko wprowadza zbędne zamieszanie. Poradnik powinien mówić jak się przygotować na daną walkę, a zwiększanie atrybutu Miecza i obrony przed walką z Aniołem Dnia to sabotaż.

Nie będzie to zmieniane.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Redaktor Avatar Fresher
    Może inaczej - uważam, że dopisek o Buławie u Arimanów, Polarnych Gnomów, Włóczni u Bomba oraz Mieczu u Anioła Dnia powinien zostać usunięty, ponieważ tylko wprowadza zbędne zamieszanie. Poradnik powinien mówić jak się przygotować na daną walkę, a zwiększanie atrybutu Miecza i obrony przed walką z Aniołem Dnia to sabotaż.
    Jeśli ktoś się chcę przygotować na walkę z Aniołem czy Bombem to nie będzie patrzył tutaj tylko na dedykowany poradnik. Natomiast zgodzę się, że przy potworach zwykłych może to być mylące. Można by pomyśleć nad oznaczeniem takich wyjątków w jakiś sposób, np:

Reputy tutaj

Cytat Napisał Fresher Zobacz post
    Jeśli ktoś się chcę przygotować na walkę z Aniołem czy Bombem to nie będzie patrzył tutaj tylko na dedykowany poradnik. Natomiast zgodzę się, że przy potworach zwykłych może to być mylące. Można by pomyśleć nad oznaczeniem takich wyjątków w jakiś sposób, np:

W taki sposòb mogłoby to być zmienione. Zajmiesz się tym?

@Edit: Dodałem ~Fresher
    Ostatnio edytowane przez Fresher ; 30-09-2025 o 18:40
    Cześć zbóje

Użytkownik Avatar Clover
    ja jedynie uważam, żeby dorzucić gwiazdkę przy nich.

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Fresher Zobacz post

o, cudo, reput leci za pomysł

Użytkownik
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    to w takim razie jeszcze trzeba zaznaczyć tak samo przy MT-23C, które biją buławą dopiero po wyczerpaniu many
    lub po nałożeniu statusu klątwa

Kultysta używa włóczni w przypadku wymuszenia ataku fizycznego - z tłem czerwonym, zadaje minimalne obrażenia
    Le tits now

wsm, czemu nie ma mobków eventowych?
    Le tits now

Użytkownik
    Cytat Napisał Tensa Zangetsu Zobacz post
    wsm, czemu nie ma mobków eventowych?
    Można dodać tylko ktoś musiałby to zrobić

Uprawnienia