Popieram propozycję, w której gracze dołączający do globala są naliczeni tak samo, jak osoba łapiąca. Global różni się od pozostałych mini-bossów, które respią się jedynie dla każdego gracza osobno - jeśli pokonasz mini-bossa widocznego dla Ciebie, to wszelkie statystyki uwzględniające zaliczenie mini-bossa powinny ulec przyrostowi.
Rywalizacja w łapaniu eventowych mini-bossów globalnych polega na przytulaniu się do jednego z miejsc respów, gapieniem się w monitor i dotykaniem palcem guzika ze strzałką. Zaliczenie wszystkim uczestnikom pozwoli na trochę luzu w łapaniu, a nawet wynagrodzi graczy o lepszych zdolnościach percepcyjnych, którzy umieją odpowiednio ustawić się na mapie by ogarnąć jak najwięcej respów, a przy okazji na podstawie kierunku poruszania się innych postaci wydedukować najbardziej prawdopodobne położenie mini-bossa.
No i w teorii gracze dołączający będą bardziej skłonni do pomagania konkurentom co obecnie działa na ich własną niekorzyść w rywalizacji o najbardziej ekskluzywne nagrody, chociaż w praktyce nie widzę, żeby dochodziło do najbardziej desperackich metod przeszkodzenia konkurentom.
Pewnie ta zmiana może mi pójść na niekorzyść, bo korzystając z perka "Nowicjusz" przy Amie mogę z nią walczyć bez limitu tym dłużej, im bardziej się skupiam na dołączaniu do walki.

Odpowiedź z cytatem

sama nazwa wskazuje że to global dostępny dla wszystkich, jakoś nie widziałem wcześniejszego marudzenia zanim nie został wprowadzony album , który de facto nic i tak nie daje ale spoko
.