Zobacz wyniki ankiety: Czy potwierdzasz, że błąd istnieje?

Głosujących
4. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, potwierdzam, że błąd istnieje (również się z tym spotkałem)

0 0%
  • Nie, nigdy nie miałem tego błędu, a sprawdzałem warunki jego wystąpienia

0 0%
  • Nie zwracałem uwagi/Nie jestem w stanie sprawdzić

0 0%
  • Według mnie to nie jest błąd gry

4 100.00%
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [P3] Statusy się nie synchronizują

[P3] Statusy się nie synchronizują

https://mfo3.pl/r/b85327731

W raporcie powyżej, pod koniec walki użyto przeczekania na Banshee mającej 3 tury zombie, której dołożono 3 tury regeneracji. Przy ostatniej turze obu tych statusów (tura 131), Banshee niby straciła wszystkie statusy, ale zdjęto zombie, nałożono efekt regeneracji i zdjęto regenerację.

Statusy które wyświetlają tę samą ilość tur powinny mieć efekt zdjęte w tym samym czasie.

Użytkownik
    Wygląda na to, że sprawdza statusy w kolejności w jakiej były nałożone. Status zombi się był pierwszy i w danej turze się kończył,więc został zdjęty.Następnie skrypt przechodzi do kolejnego warunku i leczy 10% HP, ale że warunek na zombi był wcześniej i już go nie ma to wychodzi taka sytuacja.
    Są jakieś inne potwory,które mają podobną mechanikę? Bo nie przypominam sobie a byłoby to istotne czy wszędzie tak działa

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Suczek Zobacz post
    Wygląda na to, że sprawdza statusy w kolejności w jakiej były nałożone. Status zombi się był pierwszy i w danej turze się kończył,więc został zdjęty.Następnie skrypt przechodzi do kolejnego warunku i leczy 10% HP, ale że warunek na zombi był wcześniej i już go nie ma to wychodzi taka sytuacja.
    Są jakieś inne potwory,które mają podobną mechanikę? Bo nie przypominam sobie a byłoby to istotne czy wszędzie tak działa
    Jak masz regenkę i zatrucie naraz, to ma znaczenie, w której kolejności je otrzymasz. Zatrucie może cię zabić, jeśli dostaniesz je przed regenką. Jeśli dostaniesz po, to zatrucie zada obrażenia po zregenerowaniu hp, więc nigdy nie zabije. W drugą stronę, jeśli leczysz się do fulla, lepiej najpierw zgarnąć dmg z zatrucia a potem dostać regenkę.

Użytkownik Avatar musaraj
    Cytat Napisał Patryk Szczęście Zobacz post
    Statusy które wyświetlają tę samą ilość tur powinny mieć efekt zdjęte w tym samym czasie.
    Nie zgadzam się. Statusy powinny mieć zdejmowany efekt w kolejności nałożenia; wyświetlanie jest rzeczą wtórną.
    Cała ta propozycja (bo to nie jest zgłoszenie błędu) może zostać przetłumaczona na "nie podoba mi się że przegrałem z Banshee ", co jest słusznym oburzeniem, acz nie jest błędem.

Moderator Avatar YourShadow
    To nie błąd a cenna lekcja z mechaniki gry

Uprawnienia