Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 24

Temat: Blad blokady uzytnikowka

Użytkownik Avatar Alvi

Blad blokady uzytnikowka

Witam chcialem dzisiaj zablokowac naczelnego spamera tego forum aby odfiltrowac kompletne bzdury o mfo lub niesmieszne posty niezwizane z gra lecz niestety napotkałem problem:
    Komunikat
    Violetta Valery jest Administratorem lub Moderatorem i nie możesz go ignorować.

Prosze o odblokowanie mozliwosci ignorowania lub jakies stworzenie wytycznych dla owego redaktora, ktory notorycznie bezkarnie pisze spam posty, czesto nacechowane ofensywnie w kierunku innych uzytkownikow

Pozdrawiam Alvi
    Przepraszam że zakłócam Pana spokój ale od trzech tygodni ciągle mi dokuczają te same osoby takie jak:
    Eresmel,Elrond Undómiel, Dark, Azekami, Harrious, Fusia
    Czuję się prześladowany i gra mi się bardzo nieprzyjemnie, po nieudanych rozmowach z tymi graczami jestem zmuszony prosić Pana o interwecję.

Użytkownik
    Rel +1, popiera czerwoną ideologię dodatkowo. Niech nie spami swoich "mądrości" albo dajcie możliwość blokowania go
    Pozdrawiam Kaidana, Kamillo, Antheriona, Dovavkhiniego, Saturas.

To nie jest błąd, vBulletin nie ma takiej opcji, pamiętam jak sam byłem zirytowany, kiedy nie mogłem zablokować Hernatoholika czy Falafela, kiedy pod tą rangą dawali czadu xD.
    Ale nie ma obowiązku czytania moich wiadomości, a moderatorzy z którymi rozmawiałem zbytnio nie widzą w nich problemu (ew. prosili o pewne edycje, które zaraz potem dokonywałem)
    A jak ty piszesz o byciu ofensywnym w strone innych graczy, to nawet się uśmiać można. Chociażby ze względu na twoje zachowanie w grze/na dc - by tylko przypomniec jak Shadowa od ukraincow przezywales.

Ew. możecie zgłosić moje posty do Hubiota, który jako RN zajmuje się również sprawami personalnego składu Redakcji Forum. Z całą pewnością podejmie po tym zgłoszeniu odpowiednią decyzję
    Ostatnio edytowane przez Nasciturus ; 27-09-2025 o 08:59
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Proszę o poszerzenie tej możliwości na SB co do moderacji. Pozdrawiam.

W vBulletin nie ma takiej możliwości.
    Nie da się ignorować moderatorów, tj osób które mogą zarządzać tym działem/czatem. To, że mnie tam możesz ignorować, to akurat wyłączny efekt tego, że uprawnień moderacyjnych na SB Redaktor nie ma.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik
    No to niech zabiorą ci redaktora bo większość graczy ma dość twoich wiadomości, a ty nadal swoje. Myślę ze forum nic nie straxi. Walczysz o aspekt wizualny tych poradników alw treść merytoryczne często jest nie jasna lub błędna więc po co nam redaktor który 90% czasu na forum mfo3 przeznacza na pisanie o PRL lub o szkalowaniu papieża. Nie pisze tego bo cię nie lubię. Staramy ci się pomóc bo jesteś giga irytujący, wyjdź z piwnicy, pójdz porozmawiaj z ludźmi z koleji (bo chyba lubisz pociągi) [CIACH] to moze dowiesz sie ze jerzy urban to nie jest powód do dumy

Pozdrawiam
    Skibididi

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Mnie bardziej zastanawia czemu pewni redaktorzy bądź moderatorzy pozwalają sobie zdecydowanie na zbyt wiele, a administracja ma to kompletnie gdzieś.
    Podobno powinni świecić przykładem, ale cóż.

Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    No to niech zabiorą ci redaktora bo większość graczy ma dość twoich wiadomości, a ty nadal swoje. Myślę ze forum nic nie straxi. Walczysz o aspekt wizualny tych poradników alw treść merytoryczne często jest nie jasna lub błędna więc po co nam redaktor który 90% czasu na forum mfo3 przeznacza na pisanie o PRL lub o szkalowaniu papieża. Nie pisze tego bo cię nie lubię. Staramy ci się pomóc bo jesteś giga irytujący, wyjdź z piwnicy, pójdz porozmawiaj z ludźmi z koleji (bo chyba lubisz pociągi) [CIACH] to moze dowiesz sie ze jerzy urban to nie jest powód do dumy

Pozdrawiam
    Skibididi
    Mylisz się. To przecież pod moim wpływem znacząco poluzowano schematy, wymogi dotyczące grafik itd. Co do części merytorycznej - jeśli coś ci nie pasuje, to możesz zgłaszać w tematach. Chyba, że to ma być takie tupanie nóżką, jak prezentujesz w innych miejscach to faktycznie lepiej już nic nie pisz.
    A dalsza część wiadomości to smutne kłamstwa i banialuki, szkoda mi czasu na coś takiego, więc pozwól, że tak to już zostawię
    Ostatnio edytowane przez Nasciturus ; 27-09-2025 o 12:09
    Cześć zbóje

Użytkownik
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Mylisz się. To przecież pod moim wpływem znacząco poluzowano schematy, wymogi dotyczące grafik itd. Co do części merytorycznej - jeśli coś ci nie pasuje, to możesz zgłaszać w tematach. Chyba, że to ma być takie tupanie nóżką, jak prezentujesz w innych miejscach to faktycznie lepiej już nic nie pisz.
    A dalsza część wiadomości to smutne kłamstwa i banialuki, szkoda mi czasu na coś takiego, więc pozwól, że tak to już zostawię
    Zgłosiłem parę razy i poprawka nie poszła bo widziałem jak robiłem quest na alcie wiec to nie ma sensu. Krytykujemy cię podstawnie a ty piszesz ze to banialuki. (Tak, wszyscy się mylimy. Nie irytujesz nas[to ironia]) No ale tak najłatwiej rozpracować dysonans poznawczy- RÓB TAK DALEJ! Daleko zajedziesz

Krytykujemy cię podstawnie a ty piszesz ze to banialuki. (Tak, wszyscy się mylimy. Nie irytujesz nas[to ironia]) No ale tak najłatwiej rozpracować dysonans poznawczy- RÓB TAK DALEJ! Daleko zajedziesz
    Bardzo mnie obchodzi zdanie graczy mfo na mój temat, więc przepraszam i juz nie będe [a zrewanżuję się: ironia(ang. irony) to jest ]
    A tak na powaznie, to bądź świadom, że twoja "krytyka" (w samej swej formie już przekraczająca normy współżycia społecznego) jest mi zupełnie obojętna - musiałbyś cokolwiek w moim życiu znaczyć, więc możesz sobie w czasie, kiedy na mnie szczujesz porobić coś zupełnie innego co lubisz, a co przyniesie ci jakikolwiek pożytek.

A co do aktywności w poradnikach - doskonale wiesz, że teraz kłamiesz, a ona była w gruncie rzeczy zerowa. Pomyśl następnym razem, jak komuś spróbujesz coś zarzucić...

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Mnie bardziej zastanawia czemu pewni redaktorzy bądź moderatorzy pozwalają sobie zdecydowanie na zbyt wiele, a administracja ma to kompletnie gdzieś.
    Jakby wymarzone przez pewnych użytkowników konsekwencje dla kadry były stosowane wobec nich - podejrzewam, że ze swoich kont rzadko byliby w stanie czytać jakiekolwiek posty na tym forum ;v
    Cześć zbóje

Użytkownik
    @Tomi zrób cos z tym proszę cię. Chyba widać absurd sytuacji. Do każdego postu odpowiedź dniemca

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    Jeśli macie rozszerzenie tampermonkey w przeglądrace to wystarczy wam taki skrypt (autorstwa chatGPT):

Kod:
    // ==UserScript==// @name         MFO3 – ukryj Violetta Valery (activity + tematy)
    // @namespace    https://forum.mfo3.pl/
    // @version      1.5
    // @description  Usuwa wpisy i posty Violetta Valery na forum.mfo3.pl
    // @match        *://forum.mfo3.pl/*
    // @run-at       document-idle
    // @grant        none
    // ==/UserScript==

(function () {
        'use strict';
        const TARGET = 'violetta valery'; // szukamy małymi literami
        function norm(s){ return (s||'').toLowerCase().trim(); }

function clean() {
            // 1) Strona "activity"
            document.querySelectorAll('li.activitybit.forum_post').forEach(li => {
                const a = li.querySelector('div.title > a[href*="member.php"]');
                if (a && norm(a.textContent) === TARGET) li.remove();
            });

// 2) Pojedyncze posty w tematach
            document.querySelectorAll('li.postbitlegacy.postbitim.postcontainer').forEach(li => {
                const a = li.querySelector('.username_container a[href*="member.php"]');
                if (a && norm(a.textContent) === TARGET) li.remove();
            });
        }

clean(); // od razu

// dla dynamicznych zmian (ładowanie AJAX)
        const obs = new MutationObserver(clean);
        obs.observe(document.body, { childList:true, subtree:true });
    })();

Moderator Avatar YourShadow
    VV odwalił kawał dobrej roboty m.in. odgruzowując poczekalnię i poświęcając wiele czasu na ogarnięcie tego, więc na zabraniu mu rangi Redaktora forum by wiele straciło.

Jakby wymarzone przez pewnych użytkowników konsekwencje dla kadry były stosowane wobec nich - podejrzewam, że ze swoich kont rzadko byliby w stanie czytać jakiekolwiek posty na tym forum ;v
    Dokładnie, tutaj wszyscy udają świętych a jakby stosować się ściśle do regulaminu obustronnie to ucierpieliby wszyscy.

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał Alvi Zobacz post
    Prosze o odblokowanie mozliwosci ignorowania
    Z tego co mi wiadomo to:
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    W vBulletin nie ma takiej możliwości.
    Tak więc nawet jeżeli administracja to chciała zmienić, to raczej nie ma takich możliwości. Chyba, że jednak taka możliwość istnieje, to jestem na tak. Myślę, że redaktorzy wcale się na to nie obrażą
    Blokada ignorowania rang od moderatora wzwyż IMO w grę nie wchodzi, z wiadomych przyczyn.

Cytat Napisał Alvi Zobacz post
    lub jakies stworzenie wytycznych dla owego redaktora, ktory notorycznie bezkarnie pisze spam posty, czesto nacechowane ofensywnie w kierunku innych uzytkownikow
    Redaktor, tak jak każdy inny gracz, tak samo podlega pod regulamin forum, więc jeżeli uznajesz, że pisze "spam posty" bądź "posty nacechowane ofensywnie", które wg Ciebie zasługują na reprymendę to możesz użyć funkcji zgłoś.
    Ja nie zauważam tych spam postów o których mówisz - to, że często tworzy tematy, które dla mnie są nieinteresujące (jak niektóre w HP) nie oznacza, że są spamem.

Proszę o poszerzenie tej możliwości na SB co do moderacji. Pozdrawiam.
    Nie będzie to wprowadzone (pomijając aspekty techniczne), gdyż każdy z moderatorów pilnuje porządku na SB.
    Jeżeli uważasz, że któryś z moderatorów sam regulamin łamie to możesz to zgłosić wyżej - do administratora forum (Krycha) bądź gry (Tomi). No chyba, że zgłaszasz regularnie i nie daje to pożądanego przez Ciebie efektu, wtedy zastanowiłbym się czy to na pewno zgłaszam coś co na zgłoszenie zasługuję i czy nie przesadzam

Pozdrawiam
    Skibididi
    Pozbyć się najbardziej aktywnego redaktora od wielu miesięcy i uznanie, że "forum nie straci" to już jest śmiech na sali xd
    Tylko w Twoich dwóch postach z tego tematu (a do momentu gdy to piszę przeczytałem tylko dwa) widzę więcej spamu i docinek niż w postach VV z ostatnich paru tygodni.

Tak jak pisałem wcześniej, skoro administracja oraz inni moderatorzy nie uważają, że dany osobnik "pozwala sobie zdecydowanie na zbyt wiele" to sądzę, że nie w tym graczu jest problem.

Chyba widać absurd sytuacji. Do każdego postu odpowiedź dniemca
    Dosłownie temat jest o zachowaniu tego gracza, i dziwisz się, że ten gracz odpisuje na posty w temacie o nim? Xd

Cytat Napisał YourShadow Zobacz post
    Dokładnie, tutaj wszyscy udają świętych a jakby stosować się ściśle do regulaminu obustronnie to ucierpieliby wszyscy.
    W pełni się z tym zgadzam. Chociaż mam wrażenie, że niektórzy by ucierpieli bardziej od innych
    Na forum jest znacznie większy luz niż potrafił tu być. Ja to uważam za plus, chociaż niektórzy starają się mocno to wykorzystywać.

Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Na forum jest znacznie większy luz niż potrafił tu być. Ja to uważam za plus, chociaż niektórzy starają się mocno to wykorzystywać.
    Oj co prawda to prawda, mi w 2017 oberwało się banem (podlegało to pod spam ale no jednak ) za "kiedy nordia?", także no;

"Szanuj szefa swego, bo możesz mieć gorszego"
    Le tits now

Uprawnienia