Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: [Bossy] Potrzebna pomoc ze statystykami konkretnie na żywiołaka

Użytkownik Avatar Clover

[Bossy] Potrzebna pomoc ze statystykami konkretnie na żywiołaka

Mam problem z: Żywiołak
    Poziom postaci: 9
    Statystyki:
    HP
    57
    MP
    13
    Atak
    30
    Obrona
    10
    Obrona magiczna
    20
    Szczęście
    10
    Szybkość
    10

Opis problemu:
    Witam, czy jest jakiś szpec od statystyk, który potrafiłby mi pomóc z ułożeniem stat na zabicie żywiołaka wszystkości na max 9. lvlu, które nie uniemożliwiłyby mi ubić nimfę na 10?

Mój najlepszy attempt był ze statami powyżej (na 10 poszło 2 pkt w mp i reszta w hp na nimfę, ale to w sumie nie ma głębszego znaczenia). Nie mogę sobie poradzić z tym bossem przed 10. lvlem, a eq mam w gruncie rzeczy całkiem plusowe. Nie widzę, w których obszarach mogę coś jeszcze wzmocnić, tak, aby nie osłabić całkowicie postaci.

Możesz wrzucić najlepsze walki?
    Generalnie do bicia rekordów lepszy jest Mag, na wojowniku często jest to niestety niemożliwe (choć normalnie jest lepszą profesją).
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Clover
    Niestety gra jako mag oznaczałaby, że żywiołak byłby wojem, więc jakiekolwiek staty pod niego prawdopodobnie byłyby bezużyteczne na nimfę. Nie chodzi mi też o bicie rekordów, ubicie na 9 lvlu byłoby wystarczająco zadowalające.

Użytkownik Avatar Greyden
    Dostałem info, żeby zajrzeć tutaj. Osobiście w obecnej rotacji postaci udało mi się zbić żywiołaka na dwóch z nich przed 10 lvl, trzecią zepsułem bo powaliły mi się lvle i dałem w hp i mp jak na 10 lvl przed jego wbiciem.
    Kluczem jest niskie hp i sporo obrony mag. Przy twoim hp będzie to ciężkie, bo masz jakeś 2x za dużo hp, a przed 10 lvl hapeki są nic nie warte. I mówię to z doświadczenia z własnego testowania, gdzie moja postać przy 1k hp nie była nawet blisko.

Polecam tak z 700 hp, do tego all gemy obrony mag, koniecznie walczyć wojem, bo galareta jest wtedy magiem. Sam dobijałem gdzieś wartości obrony mag do 40 lub powyżej 40. Teraz nie sprawdzę, bo mi się postać usuwa, ale wychodziłem gdzieś do 46 chyba. Nie dawanie w szybkość też brzmi ciekawie - musze tego spróbować.
    Przy obecnej twojej konfiguracji może być już nie do ubicia. A co do nimfy to tak długo, jak jesteś antymagiem i masz amulet kajana powinno być łatwo.
    7,99 zł za kilogram pomarańczy to dobra cena

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Greyden Zobacz post
    Dostałem info, żeby zajrzeć tutaj. Osobiście w obecnej rotacji postaci udało mi się zbić żywiołaka na dwóch z nich przed 10 lvl, trzecią zepsułem bo powaliły mi się lvle i dałem w hp i mp jak na 10 lvl przed jego wbiciem.
    Kluczem jest niskie hp i sporo obrony mag. Przy twoim hp będzie to ciężkie, bo masz jakeś 2x za dużo hp, a przed 10 lvl hapeki są nic nie warte. I mówię to z doświadczenia z własnego testowania, gdzie moja postać przy 1k hp nie była nawet blisko.

Polecam tak z 700 hp, do tego all gemy obrony mag, koniecznie walczyć wojem, bo galareta jest wtedy magiem. Sam dobijałem gdzieś wartości obrony mag do 40 lub powyżej 40. Teraz nie sprawdzę, bo mi się postać usuwa, ale wychodziłem gdzieś do 46 chyba. Nie dawanie w szybkość też brzmi ciekawie - musze tego spróbować.
    Przy obecnej twojej konfiguracji może być już nie do ubicia. A co do nimfy to tak długo, jak jesteś antymagiem i masz amulet kajana powinno być łatwo.
    no te statystyki to była po prostu najlepsza próba, sama robię rotację postaci, więc pytam o rady na przyszłość. Starałam się w pełni zoptymalizować statystyki, tak, żeby nimfa była zawsze zabijalna, myślałam, że ładowanie w defa, żeby móc załadować więcej w magdefa byłoby stratą.

Ładowanie w speeda testowałam, podczas gdy miało swoje sukcesy, te nie były zbyt impresywne w porównaniu do straty maxhp, które się przydaje jeszcze do pokonania innych przeciwników. Zwiększenie ataku póki co najwięcej dało, ale obawiam się, że pójście 40 pkt w atak już by mnie uczyniło za bardzo glass canonem. Spróbuję następnym razem zainwestować więcej w defy.

HappyDay
    Konto usunięte
    A więc tak na 9 lvl wojem:
    Hp:30
    Mp:13
    Atak:30
    Obrona:10
    Obrona magiczna:20
    Szczęście:12
    Szybkość:35
    2x gem obrona mag nabite
    lód, ogień, ziemia, wiatr na 0%
    Topór +25%
    Eq: topór obosieczny, maska, skórzany płaszcz, trzewiki, wisiorek z kamyków,

Użytkownik Avatar Bomberion
    Właściwie gdyby nie blokada to możnaby było nimfę pobić na 8-9 poziomie. Ile razy biłem ją na 10 poziomie bez nabitego lodu i na równych obronach.
    https://discord.gg/MYvRZdERXj

Black Legion – przyjazna grupa wspierająca nowych graczy MFO3 od 2019 roku.
    Założył ją Fang (Biały Smok), twórca Northern Sagi.
    Zbudowaliśmy m.in. Arkadię My Fantasy (d. Arkadia Black Legion) oraz grupę wsparcia dla osób z depresją (3 tys. osób).
    Obecnie pomagamy na Black Legionie i na Diablo – największym Discordzie MFO3, założonym przez Sylvana z Northern Sagi.

HappyDay
    Konto usunięte
    Na dodatkowej postaci, na 8 lvl wojem:
    Hp:27
    Mp:13
    Atak:30
    Obrona:10
    Obrona magiczna:20
    Szczęście:12
    Szybkość:28
    2x gem obrona mag nabite
    lód, ogień, ziemia, wiatr na 0%
    Buława +25%
    Eq: drewniana maczuga, skórzany kapelusz, skórzany płaszcz, trzewiki, lekki pierścień

Użytkownik Avatar Clover
    dzięki wszystkim za rady, obecnie na statach:

HP
    42
    MP
    13
    Atak
    30
    Obrona
    15
    Obrona magiczna
    30
    Szczęście
    10
    Szybkość
    10

jest to kwestia rng czy wygram, czy przegram, co samo w sobie jest już zdecydowanie sukcesem w moich oczach. Dalej już sama pokombinuję ze statami, ale jeszcze raz dzięki wszystkim.

Uprawnienia