Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za dodaniem możliwości bicia niewidocznych potworków na Evencie?

Głosujących
28. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za! Chce przyjemniej spędzać Event bez zbędnego biegania!

22 78.57%
  • Nie! Wole biegać od potworka do potworka!

6 21.43%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 16 do 27 z 27

Temat: Dodanie niewidocznych potworów w trakcie eventów

Użytkownik Avatar MrEliteVIP
    Ja tak was zapytam jako społeczność. Czego wy oczekujecie od MFO3? Wiecie na czym ta gra stoi i jak jest mniej więcej budowana i ile razy coś było przerabiane a mimo to jednak dalej spamicie tym na forum. Co najlepsze pisząc po wyjściu Scythe ponad kilkaset postów nie pomagacie w rozbudowie gry a wręcz przeszkadzacie i budujecie między sobą negatywne relacje. Ja uważam że kanał Propozycję powinien być zamykany po wyjściu upka fabularnego bo wystarczy wejść tylko na główną stronę i popatrzeć (chodzi mi o bezsensowność oraz brak czasu na realizację 99% z nich). Nie musi się to każdemu podobać fakt to nasze prawo do wolności słowa ale mija się to z celem tego co wy piszecie. Jak by ja odnoszę wrażenie że wy sami się pakujecie w błędne koło na tym forum. Najlepsze jest to że nikt sobie z tego nie potrafi zdać sprawy i minimalnie przeanalizować tego co tu się dzieje. Dla mnie to na ten moment wygląda tak: Gównopost/Bait -> Kłótnia na parę stron -> Zapomnienie i zamknięcie tematu -> Przypomnij se za pare lat o pomyśle -> Powtórz.

- - - - - - - - - -

A odnosząc się do tematu w bardzo krótki i łagodny sposób. Nie wejdzie. Jeśli nie wiesz o co chodzi to chodzi o?
    #repairtanatos

Zbanowany
    Cytat Napisał mrelitevip Zobacz post
    ja tak was zapytam jako społeczność. Czego wy oczekujecie od mfo3?
    przede wszystkim wypadania eq w bójkach!!!

Użytkownik
    Przecież to by ułatwiło robienie eventów. Prosta odpowiedź.

PS. jedyna osoba, która zagłosowała na "NIE" bez wskazania jakiś konkretnych argumentów ale czemu mnie to nie dziwi
    Po to jest ankieta, żebym nie musiał się jak skończony kretyn produkować w debilnym, bo zawierajacym powtarzaną tysięczny raz propozycję temacie. Myślisz, że wynik ankiety będzie dla administracji wiążący xD?
    No i twój post w żadnej mierze nie jest merytoryczny, ani nie zawiera argumentów - to najwyżej frazes, wnoszący tyle co samo kliknięcie "na tak".
    Ale dla twojej informacji:
    Na nie, niepotrzebny jest kolejny festiwal taskerstwa w tej gierce. Jak komuś nie pasuje, że musi biegać - może sobie kupić przedmiot, który sprawia że mobki same atakują.
    I to nawet nie chodziłoby o to, czy mi się ta zmiana podoba, czy nie - po prostu nie wejdzie, więc czemu mam sobie robić nadzieję xD?

A inna sprawa, że pytania ankiety są tendencyjne, bo narzucajace wąskie pole manweru w swoich odpowiedziach (które już w jakimś stopniu stygmatyzują tych, którzy są na nie). Kiedyś za takie, tematy lądowały w koszu

nie bój się, może nie stracisz tej super roli za coś takiego
    Ja się bardzo boję, skoro nawet za głosowanie w ankietach można tracić role...
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; Wczoraj o 03:09
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Luxferre
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Na nie, niepotrzebny jest kolejny festiwal taskerstwa w tej gierce.
    raczej na odwrot, to przymus expienia na widocznych potworach zacheca do takich zachowan. gdyby byly niewidoczne to mozna spokojnie wrzucic 3 gemy aktywnosci i zuzyc nawet te 9999/9999 energii w kilka minut (nie wliczajac bicia minibossow), a na widocznych zbicie nawet 200 potrafi zajac kilkanascie. wieksze wartosci spalane sa godzinami.

podobnie ze zbieractwem, lepiej jest zrobic sobie bota na krysztaly polnocy porozrzucane po 4 gigantycznych mapach niz ryzykowac bana na np. snieznobiale lotosy. jasne, jak juz ktos boci to rownie dobrze moze sobie zautomatyzowac jedno i drugie, ale im bardziej mozolna akcja, tym mniej chce sie ja wykonac. a gdzie mozolnych akcji jest najwiecej? no wlasnie na eventach, bo oprocz widocznych potworow mamy jeszcze minigry. zakladajac zuzycie calej energii na same eventy, trzeba bedzie je wykonac 300-400 razy.

co prawda nie sa to jedyne powody niskiej frekwencji na eventach, ale w moim osobistym odczuciu to one sa wlasnie najbardziej znaczace i to one decyduja o tym ze zazwyczaj nie chce mi sie w nich brac udzialu i na pewno nie jestem jedyny
    ::::​)

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Jak z prostego tematu w propozycjach ktos umie zrobic g-burze i zwyzywac pol spolecznosci, niesamowite.
    #brawa dla moderacji za szybka reakcje

Do propozycji - mozna zwiekszyc czestotliwosc spawna, aby nie trzeba bylo czekac na respawn tak dlugo jak obecnie (na halloween to jeszcze nie jest tak zle, ale na zajaczkach jest juz dramat). Natomiast na nie jesli chodzi o bicie na niewidoku - az tak nie przesadzajmy.
    Jesli ktos ma 9999 pkt to na starcie ma duza przewage. Niech sie troche pomeczy zeby to spalic
    Ale naturalnie rozumiem, ze obecnie po zbiciu potworkow trzeba czekac 5-10 sek zeby cokolwiek sie pojawilo. W dluzszej perspektywie 1/3 czasu sie marnuje czekajac.

Użytkownik Avatar Clover
    true, widoczne potworki mają być pewnego rodzaju balansem na niekorzyść tych, którzy mają po 9k+ eny.

Sama zaliczam się do tych ludzi i uważam, że problem nie jest jakiś duży, a akceptuję fakt, że płacę swoim czasem za "zepsucie balansu". Inną opcją by było wrzucenie ograniczenia na 400 mobków dziennie, wtedy mogłyby być niewidoczne i każdy miałby teoretycznie tyle samo mobków do ubicia. Osobiście wolę jak jest obecnie, niż takie ograniczenie do 400 mobków dziennie, nie wiem jak inni
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Platynowy
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    true, widoczne potworki mają być pewnego rodzaju balansem na niekorzyść tych, którzy mają po 9k+ eny.

Sama zaliczam się do tych ludzi i uważam, że problem nie jest jakiś duży, a akceptuję fakt, że płacę swoim czasem za "zepsucie balansu". Inną opcją by było wrzucenie ograniczenia na 400 mobków dziennie, wtedy mogłyby być niewidoczne i każdy miałby teoretycznie tyle samo mobków do ubicia. Osobiście wolę jak jest obecnie, niż takie ograniczenie do 400 mobków dziennie, nie wiem jak inni
    Taka opcja wciąż jest lepsza niż ta obecna, oczywiście przy założeniu, że przy ubiciu 400 mobków dziennie event jest wciąż wykonalny.

Użytkownik Avatar Alvi
    zdecydowanie na nie, event powstal 13 lat temu i nie widze powodu aby cokolwiek w nim zmieniac jesli gracze tak chetnie w nim uczestnicza i kupuja te itemki za mf aby uciekajace potwory nie uciekaly, pozdrawiam
    Przepraszam że zakłócam Pana spokój ale od trzech tygodni ciągle mi dokuczają te same osoby takie jak:
    Eresmel,Elrond Undómiel, Dark, Azekami, Harrious, Fusia
    Czuję się prześladowany i gra mi się bardzo nieprzyjemnie, po nieudanych rozmowach z tymi graczami jestem zmuszony prosić Pana o interwecję.

Użytkownik Avatar damianxp
    Zgadzam się z moim przedmówcą, skoro kupujecie badziewia do szybszego zbijania energii, to czemu twórca miałby sobie uciąć interes? Jak ludzie kupują, to też bym na jego miejscu nic nie zmieniał i oferował potki, na atakujące postać potworki.
    Nadal zapominasz że kłamiesz

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Alvi Zobacz post
    zdecydowanie na nie, event powstal 13 lat temu i nie widze powodu aby cokolwiek w nim zmieniac jesli gracze tak chetnie w nim uczestnicza i kupuja te itemki za mf aby uciekajace potwory nie uciekaly, pozdrawiam
    Apropo (tak wiem VV, teoretycznie pisze się inaczej) tego, zmieniłabym działanie tych itemków. Nie wiem dokładnie jak, ale potwory nacierające na gracza potrafią być upierdliwe, jak nie zdążymy się leknąć tyldą. Dodatkowo, ze względu na to jak działają obecnie, to dezaktywują się po zrespieniu się minibossa. To również jest upierdliwe, bo czasem nie mam jak ubić miniacza (nie chce mi się, albo nie mam kogoś do pomocy), a nie mogę sb expić przez tą funkcjonalność. Może dodać kilka typów przedmiotów? Albo chociaż drugi typ, w którym przeciwnicy po prostu by podbiegali blisko ciebie (w odległości 3 kratek od ciebie doznają paraliżu), ten typ przedmiotu działałby również ze zrespionym miniaczem. Dzięki temu mogłabym bić łatwiej potworki nawet przy zresbionym miniaczu, a jednocześnie nie przejmować się spóźnioną tyldą.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Fang
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Jak z prostego tematu w propozycjach ktos umie zrobic g-burze i zwyzywac pol spolecznosci, niesamowite.
    #brawa dla moderacji za szybka reakcje

Do propozycji - mozna zwiekszyc czestotliwosc spawna, aby nie trzeba bylo czekac na respawn tak dlugo jak obecnie (na halloween to jeszcze nie jest tak zle, ale na zajaczkach jest juz dramat). Natomiast na nie jesli chodzi o bicie na niewidoku - az tak nie przesadzajmy.
    Jesli ktos ma 9999 pkt to na starcie ma duza przewage. Niech sie troche pomeczy zeby to spalic
    Ale naturalnie rozumiem, ze obecnie po zbiciu potworkow trzeba czekac 5-10 sek zeby cokolwiek sie pojawilo. W dluzszej perspektywie 1/3 czasu sie marnuje czekajac.
    Co do drugiego dłuższego zdania osobiście gdy biegałem z moba do moba to musiałem czekać na resp, co dla mnie osobiście jest irytujące. Bo marnuje to mój też czas, dodatkowo jak to każdy ma w życiu, posiadam obowiązki za które chcąc, nie chcąc muszę się zabrać i też nwm o której godzinie tą czynność skończę. Według mojej opinii takie niewidoczne potwory pomogłyby w sprawie, albo po prostu nadać limity na określoną ilość mobów. A jest to też proste rozwiązanie że osoby które ,,chcą się męczyć" z bieganiem to mogą sobie to robić do woli, bo ta zmiana nie wpłynęłaby na ich aktywność, a innym którzy chcą jednak zbić tą ene przez presje czasu ułatwiłoby to znacznie i spowodowało ze jednak braliby udział czynnie w evencie. Można też zwiększyć znacznie częstopliwość respu, ale i tak jestem za główną częścią propozycji.
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Uprawnienia