Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za dodaniem możliwości bicia niewidocznych potworków na Evencie?

Głosujących
29. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za! Chce przyjemniej spędzać Event bez zbędnego biegania!

23 79.31%
  • Nie! Wole biegać od potworka do potworka!

6 20.69%
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 27

Temat: Dodanie niewidocznych potworów w trakcie eventów

Użytkownik Avatar Fang

Ważne Dodanie niewidocznych potworów w trakcie eventów

Tak jak w tytule propozycji, nie ma opcji by potwory eventowy były niewidoczne jak to bywa u zwykłych potworów. Dla w większości graczy ułatwiłoby to robotę odnośnie spalenia eny na potworki i zapobiegłoby bezsensownego bieganiu od stworka do stworka. Osobiście wielokrotnie spotykałem się z taką uciążliwą aktywnością która zamiast sprawiać przyjemność z eventu, to powoduje że musimy zbijać potwory i nie raz na nie czekać gdy się zrespią.

Zaznaczę że opcja niewidocznych potworów na evencie powinna zostać dodana dawno temu i może powinno coś się zadziać w tym kierunku?
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik Avatar fufcio
    Przerabiane 8065 razy
    Nie wejdzie
    Nie pytaj
    Dodajcie ten temat do bingo mfowskiego
    Bottom Text

Użytkownik Avatar Fang
    Cytat Napisał fufcio Zobacz post
    Przerabiane 8065 razy
    Nie wejdzie
    Nie pytaj
    Dodajcie ten temat do bingo mfowskiego
    Na pewno kiedyś się uda!
    A to ci historia.
    Odrodzenie Black Legion

Zawsze będę na tak jeśli chodzi o takie propozycje. Sorry, ale szkoda życia na ślęczenie tyle godzin. Eventy powinny być przyjemnie, a nie być dodatkowym etatem do odbębnienia. Zwłaszcza, że są w czasie, kiedy mamy różne wyjazdy i dużo mniej czasu. A jak ktoś nie ma życia i chce marnować czas to może kampić na globalach.
    Żółwie tańczą jak szalone...

Użytkownik Avatar fufcio
    Cytat Napisał Fang Zobacz post
    Na pewno kiedyś się uda!
    Dostaliśmy szybsze respienie mobkow
    Ostatnio edytowane przez fufcio ; 17-07-2025 o 16:07 Powód: Antek kazal mi zjeść żółwia
    Bottom Text

Użytkownik Avatar Fang
    Dostaliśmy szybsze respienie mobkow
    Nie odczułem tego aż bardzo sr
    A to ci historia.
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik Avatar Bomberion
    Dlatego nie robię eventów, bo expienie jest tam żałosne.
    https://discord.gg/MYvRZdERXj

Black Legion – przyjazna grupa wspierająca nowych graczy MFO3 od 2019 roku.
    Założył ją Fang (Biały Smok), twórca Northern Sagi.
    Zbudowaliśmy m.in. Arkadię My Fantasy (d. Arkadia Black Legion) oraz grupę wsparcia dla osób z depresją (3 tys. osób).
    Obecnie pomagamy na Black Legionie i na Diablo – największym Discordzie MFO3, założonym przez Sylvana z Northern Sagi.

Użytkownik Avatar Fang
    Cytat Napisał Bomberion Zobacz post
    Dlatego nie robię eventów, bo expienie jest tam żałosne.
    A są też ludzie którzy nie wydają hajsu na jakieś dziwne wspomagacze ! Eventy powinny być przyjemnością i nie powinny wymuszać od gracza wydawanie hajsu! No chyba że woli kupić chowańca to jego sprawa.
    A to ci historia.
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik Avatar Toshiro
    Jestem na tak, dawno to powinno było wejść, ale no nie wejdzie. Choć to by sporo pomogło do pakietu "premium"
    Welcome to my world.

Użytkownik Avatar Bomberion
    Drugi problem (dla mnie jeszcze większy), że potwory tam mają low lvl. Mam 75 poziom to logiczne, że wolę expić na ~90 poziomach, bo na tym etapie gry doświadczenie postaci jest najcenniejszym zasobem. A na takim evencie to i tak dostanę 30% mniej ekspa za tą samą energię.
    https://discord.gg/MYvRZdERXj

Black Legion – przyjazna grupa wspierająca nowych graczy MFO3 od 2019 roku.
    Założył ją Fang (Biały Smok), twórca Northern Sagi.
    Zbudowaliśmy m.in. Arkadię My Fantasy (d. Arkadia Black Legion) oraz grupę wsparcia dla osób z depresją (3 tys. osób).
    Obecnie pomagamy na Black Legionie i na Diablo – największym Discordzie MFO3, założonym przez Sylvana z Northern Sagi.

Użytkownik Avatar fufcio
    Cytat Napisał Bomberion Zobacz post
    Drugi problem (dla mnie jeszcze większy), że potwory tam mają low lvl. Mam 75 poziom to logiczne, że wolę expić na ~90 poziomach, bo na tym etapie gry doświadczenie postaci jest najcenniejszym zasobem. A na takim evencie to i tak dostanę 30% mniej ekspa za tą samą energię.
    ale moby na eventach sie skalują z lvl?
    Bottom Text

No.
    Ale i tak są w wiekszości mniej expodajne niż inne expowiska na ichni poziom + są grupami pojedynczymi.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Tester
    ale moby na eventach sie skalują z lvl?
    Ale potwory na eventach tak czy siak są o wiele słabsze, niż te, które możesz zabić z optymalnym przygotowaniem pod nie i skryptem. Przy x2 jedynie (w zależności od eventu płatnego lub nie) ta różnica się znacznie mniejsza, ale nadal raczej lepiej expić na zwykłych mobach niż nawet x2 eventowych (pod względem samego expa).

Użytkownik Avatar Platynowy
    Zgadzam się z przedmówcami. Zmiana potrzebna, która zdecydowanie mogłaby poprawić frekwencję udziału w eventach.

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    No.
    Ale i tak są w wiekszości mniej expodajne niż inne expowiska na ichni poziom + są grupami pojedynczymi.
    PS. jedyna osoba, która zagłosowała na "NIE" bez wskazania jakiś konkretnych argumentów ale czemu mnie to nie dziwi nie bój się, może nie stracisz tej super roli za coś takiego

Lubię latać od potworka do potworka. Jeśli nie muszę zbijać tony energii.

To, że lubię jakąś aktywność nie oznacza, że nie powinno być lepszej alternatywy. W sumie ciekawe, że w grze, która była znana z niewidocznych potworów - te na eventach są jedynie widoczne.
    Więc choć propozycja już padała wcześniej, tak nadal jestem za tym. Może sam nie skorzystam aż tak bardzo, ale duża część osób z kolei może bardziej polubić eventy przez tą zmianę.

Uprawnienia