Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: regulamin działu handel

Użytkownik Avatar Luxferre

regulamin działu handel

proponuje wprowadzic kilka zmian do regulaminu dzialu handel

Podaj cenę - minimalną dla ofert sprzedaży lub maksymalną dla ofert kupna;
    spora czesc tematow sie tego punktu nie stosuje - wiec po co on wlasciwie istnieje, skoro mozna go nie przestrzegac? tutaj juz do wyboru czy ten punkt jest do usuniecia czy raczej tematy bez cen powinny byc zamykane

70 000G to minimalna cena wywoławcza pojedynczego przedmiotu w ogłoszeniu

uwazam, ze nie powinno byc takiego ograniczenia. w praktyce oznacza ono, ze nie mozna sprzedac zadnego przedmiotu ponizej 50 poziomu oraz wiekszosci przedmiotow nieunikatowych. teoretycznie jest sformulowane tak, jakby nie mozna bylo nawet handlowac miksturami specjalnymi, bo przeciez nie sa tyle warte
    oprocz tego nie wiadomo, czy to sie tyczy tylko licytacji czy tez ofert na kup teraz, bo nie jest to jasno sprecyzowane
    Ostatnio edytowane przez Luxferre ; 08-06-2025 o 21:52
    ::::​)

Na ten moment lepsze by już były tematy w stylu "Sklep u gracza xyz", niz ten kram jaki teraz tam stoi.
    Jeden post ze zbiorem tego, co kupuję/sprzedaję + drugi na oferty typu licytacje + 3 z up.
    Potencjalnym problemem byłoby, kiedy pozbywać sie nieaktywnych tematów, ale wydaje mi się, że to łatwo wyczuć - w każdym razie, takie rozwiązanie to zdecydowanie mniejsze obciążenie dla modka
    Nawet można dodać jakąś formę moderacji działu (tj. temat wymagałby akceptacji przez moda, zanim ogół go zobaczy).

Teraz to jest chaos xd
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Na ten moment lepsze by już były tematy w stylu "Sklep u gracza xyz", niz ten kram jaki teraz tam stoi.
    Jeden post ze zbiorem tego, co kupuję/sprzedaję + drugi na oferty typu licytacje + 3 z up.
    Potencjalnym problemem byłoby, kiedy pozbywać sie nieaktywnych tematów, ale wydaje mi się, że to łatwo wyczuć - w każdym razie, takie rozwiązanie to zdecydowanie mniejsze obciążenie dla modka
    Nawet można dodać jakąś formę moderacji działu (tj. temat wymagałby akceptacji przez moda, zanim ogół go zobaczy).

Teraz to jest chaos xd
    Oooo tak, jestem za. Uważam, że nieaktywny temat można uznać za taki nie aktualizowany później, niż tydzień. Chyba najlepsza opcja, szczególnie, że ciężko czasami się wyzbyć niektórych śmieci, a są osoby, którym wygodniej by było mieć dostęp do potencjalnych sprzedawców.

Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post

Teraz to jest chaos xd
    Podbijam pomysł, nawet z rozdziałem na sklepy/normalne aukcje.
    A jak nie to "egzekwowanie" regulaminu handlu.
    Chociaż wole to pierwsze, bardziej przyjazne, a slotów na targu nie jest aż tak wiele.

Uprawnienia