Witam was gracze!
Ostatnio z graczem SeViWoJ, tylko troszeczkę, naprawdę tylko troszeczkę, pobawiliśmy się w RP. W Eliar było trochę zabawnie, i tak się bawiliśmy w to RP przez jakieś 20 minut.
Ale po co wam to piszę?
Otóż po kilku minutach wpadłem na pomysł: ,,Co gdyby zrobić takie RP "teatr", beczka by była".
Gracz SeViWoj powiedział, że w walentynki moglibyśmy brać ślub, a ja, że okej, ale tak zwyczajnie? Może jakieś specjalne miejsce na próby? Może jakieś skórki postaci? Ale skąd my to weźmiemy? Bo raczej kto by chciał na pomóc, wydawać MF, za nic? I wpadłem na pomysł, żeby napisać o tym na forum i żebyśmy dostali jakieś specjalne rzeczy (nie chodzi mi o złoto czy MF), na przykład jakieś specjalne skórki postaci żeby to RP było lepsze, jakieś dekoracje i najważniejsze... ROZGŁOS. Ale jak? Przecież to tylko dwa gracze. Więc mam propozycje, dwie:
1. Żeby dodać lokalizację ,,Teatr" a dostać można by było dostać się tak, że w każdym mieście powstał by taki mini "port". I w tym porcie był by taki parostatek (a co), przy tym statku by stał NPC, Kapitan (K) i by się pytał kiedy by się do niego podeszło:
K: Na statek, tak?
2. Nie, pomyliłem drogę.
K: (jak wybrałeś opcje nr. 1) Tak, ale tylko 100g. (kolejna ta taka chmurka czy jak to się nazywa)Wsiadaj zaraz odpływamy. ( jak wsiadłeś na statek robi się czarny ekran oraz napis: ,,20 minut później")
(jak wybrałeś opcje nr. 2) To nie blokuj kolejki!
Jak wybrałeś opcję nr. 1 ten parostatek prowadziłby do lokalizacji Wejście do teatru, były by tu jakieś fajne ozdobniki (jeszcze do pomyślenia), jak się wejdzie to lokalizacji Teatr, to było by, tak ja w teatrze

czyli takie, no takie
https://teatrwielki.pl/typo3temp/_pr...d999197329.jpg no takie czerwone siedzenia oraz taka, no taka
https://thumbs.dreamstime.com/b/teat...o-45107311.jpg scena, oczywiście w stylu MFO3.
2. Żeby zamiast "portu" był portal i jakaś wysepka a dalej tak samo. Oprócz tego kapitana oczywiście
Ale po co ta lokalizacja?
Żeby członkowie teatru mogli sobie robić prób np. przed RP.
Ale jacy znów członkowie teatru???
Otóż było by od 5-10 członków tego RP. Na razie jestem ja i SeViWoj, ale jak już będzie to zrobione to będą rekrutacje, ale też będą wylatywać osoby z tego "stowarzyszenia" np. za nieaktywność, nie przestrzeganie zasad (zasady jeszcze jakieś dojdą). Więc są różne szanse na dostanie się.
Ale jak się do tego teatru dostać?
Otóż ja i gracz SeWiVoj będziemy odgrywać scenki z rekrutami, żeby sprawdzić ich twórczość.
Ale kto to będzie oglądać?
Otóż WY! Gracze! W pewne święta, np. walentynki dostęp do tego miejsca będzie dla wszystkich.
No okej, ALE TO DUŻÓ PRACY!
Wiem, wiem, i właśnie przez to pewnie ten pomysł nie przejdzie, ale mam nadzieję na wsparcie.
Oczywiście wszystko może się być inaczej lub prawie tak samo ale trochę zmienione. Wszystko jest jeszcze do umówienia z graczami i z administracją gry. Mam nadzieję na pomoc z strony graczy jak i administracji.
Dziękuję za przeczytanie tego kazania