Jak w temacie bo mam dylemat.
Jak w temacie bo mam dylemat.
zależy gdzie najczęściej się teleportujesz
ja osobiście aktywowałem w mieście krasnali ale i tak źle bo chciałem na drugiej postaci na której bije wendi ale nie mogłem więc lipa ten pył
Zamek Arktosa: Lodowa Ściana - zbieractwo kostek + wymiana Arktosa, na którego nie opłaca się chodzić pieszo (zamieć)'
Miasto Krasnoludów - wszelkie tworzenie eq, zbieractwo, lavos, kopalnia złota
Nordia - tani powrót z dowolnego miejsca do miasta.
Myślę jeszcze nad Azarad i ew. Eternią, bo odbywają się tam wszystkie eventy, bym pomiędzy eventami mógł się kręcić i robić inne aktywności.
często bijesz arktosy więc będzie to najlepsza opcja + dedy,
na giganta można pieszo
Jeśli planujesz łowić to miasto krasnali- tunele wargów raczej.
Jak nie to jak inni pisali Zamek Arktosa
Ja w tunelach wargów. Poziomy mniejsze niż 80-te zawsze je biją i jest wielu chętnych na niego.
Ja w Mieście Krasnoludów - co ważne, wcześniej nie dawałem tam Srebrnego. Dałem tam bo nawet po kolejnym upku fabularnym się przyda, bo jest tam mini 24 + punkt respawnu. Natomiast w czasach Nordii się to może przydać do:
- Rogi na Wendigo
- Gałki na łowienie
- Cała masa eq do tworzenia tam (Recepty, dodatki Krasnoludzkie, Kobaltowe eq)
- Rudy Złota
- Kobalt
- fajne expowiska (Arimany, Kozice, Galarety)
Grota Szkieletów
Jadowite Wzniesienia
Samotne Wzgórze
Urocza Polana
Podmokła Polana
Jezioro Lewitujących Skał
Podmokła Grota: Poziom 2
Błękitna Laguna
Nadbrzeżna Jaskinia
Nordia
Miasto Krasnoludów
Biały Las
Zamek Arktosa: Lodowa Ściana
Najbezpieczniej chyba Eternia - większość eventów się tutaj znajduje, są cukierki, ogólnie największe zbiorowisko graczy.
Azarad mało efektywne, tam chyba jak ktoś się znajduje to tylko w czasie wykonywania lokalnych questów (głównie z questa z kowalem....). Poza tym nic tam nie ma do robienia po zrobieniu questów.
Poza tym warto przekalkulować przeglądając historię bicia minibossów, i na podstawie tej analizy można wybrać coś innego.
Osobiście jeszcze nie zdecydowałem gdzie użyję złoty pył, jednak najpewniej będzie to właśnie Eternia.
Więc proponujesz teleport niemalże darmowy do miejsca respawnu?
Jaki jest w tym sens? Nie lepiej aktywować gdzieś, gdzie respawnu nie ma, by po wielokrotnym padaniu nie tracić za dużo eny na powrót?
Obecnie jak najbardziej, warto aktywować złotym pyłem, ale po dodaniu kolejnych miast już nie będzie. Chociaż kiedy to nastąpi, także wsm może warto.
Osobiście polecałbym, tak jak mówię, przed czymś, gdzie często się tepasz, bo np. Padasz tam.