Proponuje gdzieś dodać obecny kurs jednego mf'a
np. na samej górze obok tej informacji do czego służą mf'y
Pomogło by to nowym graczom oraz tym którzy za bardzo się nie orientują
Mam nadzieje że wszyscy rozumieją
Podgląd wydruku
Proponuje gdzieś dodać obecny kurs jednego mf'a
np. na samej górze obok tej informacji do czego służą mf'y
Mam nadzieje że wszyscy rozumieją
Nie ma stałego kursu MF więc mogłoby wprowadzać w błąd.
Poza tym wtedy gra by narzucała wartość .. a na dodatek kurs MF się zmienia w zależności od złota.
Mogą zapytać się kogoś albo na czacie głównym/handel, trzeba myśleć samemu.Cytat:
Było na testowym. Nie przejdzie bo ceny mf często ulegają zmianie.
Od października był w miare stały
Teraz spada względem złota
Cena MF zależy od sprzedawcy, od wartości złota i wielu innych rzeczy.
Zbedne.
Nie miałbym jak naciągać...
Nie.
"Wolny rynek".
Może, żeby podać właśnie orientacyjną cenę 10 - 15k. Przecież niektórzy nowi gracze tak się dają naciągnąć...
To bez sensu.. każdy gracz sam ustala sobie wartość tego mfa... bez przesady wgl to już sam fakt nawiązywał by do takiego zakupu następnie wymiany na złoto ;/
Dokładnie, każdy gracz sam ustala sobie wartość mfa.
Już prędzej bym był ale za ogólnym wycofaniem handlowaniem pkt MF.
Napiszę to, co pisałem już na testowym: wprowadzić punkty MF na targ (choćby nawet kosztem wyższej prowizji). W ten sposób można by liczyć średnią cenę MF.
Jesli gracz nie bedzie sie sam uczyl niektorych rzeczy, to pozniej wiecznie bedzie pytal o rozwiazanie, zamiast samemu sprobowac pomyslec.
Bo oni dążą do tego żeby ta gra była dla jakiś upośledzonych czy co. żeby było wszystko napisane , żeby przed bójkami było tyle czasu żeby obiad można było ugotować, żeby za jednego królika najlepiej wypadało 1000 złota .
Wartość MF jest dość zmienną i szybko ulega spadkowi wartości lub wzroście i wpływa na nie wiele czynników gdy pojawiają się nowe eventy pierwsze dni po upku MF idą w górę (ok 20 tys za 1 MF) ale gdy jest przestój w fabule i że teraz złoto już tak nie sypie z potworków MF poszły drastycznie w dół i robienie tzn usiłowanie określić średni kurs Mf jest rzeczą błędna bo ciągle ulega to zmianie .
Nie starajcie się robić gry dla bezmózgich 11 latków gdzie super trudnym questem będzie zabicie określonej ilości potworów bo nie długo będą was prosić o licznik bo sami nie będą umieli sobie policzyć. Z poważaniem Fortuno.
Mam wrazenie, ze najbardziej protestuja handlarze:D,
jestem za.
Ale kurs MF jest zmienny i nierówny.
Jeśli miał by być wprowadzany, to dla każdego gracza inny...
Bo oni na tym stracą najwięcej ;)Cytat:
Mam wrazenie, ze najbardziej protestuja handlarze
Ja protestuję a nie jestem handlarzem. To oznacza, że jakiś dziwny jestem czy co?
Tylko trochę dziwny ;x
Mnie to tam obojętne i tak nowych nie naciągam ;x
Adihacz Ty z tym Twoim chorym mega bankiem tez powinienes protestowac, a nie jakies swoje zlote mysli dajesz;]
Musaraj, kazdy gracz sprzedaje mfy po swojej cenie. Kazdy gracz sprzedaje tez przedmioty po roznych cenach. Dlaczego wiec mozna wyznaczyc srednia wartosc danego przedmiotu ale nie mozna wyznaczyc sredniej ceny jednego punktu mf?
Wartość MF zależy od prowizji (które EQ nie dotyczą).
Poza tym średnie eny EQ są w miarę płynne (zmiany procentowo są dosyć niewielkie), a MF spadek o 1k to chyba z 8 %? Do tego robieżności są w tych procentach dużo większe.