elo
sporo po upku zdolnosci dostal mag, wiec proponuje (!!!) dodac cos dla woja, zeby nie trzeba bylo ludziom zabierac
;d
;/
:#
nq
dodac cos???
Podgląd wydruku
elo
sporo po upku zdolnosci dostal mag, wiec proponuje (!!!) dodac cos dla woja, zeby nie trzeba bylo ludziom zabierac
;d
;/
nq
dodac cos???
Cytat:
;d
;/
Jeszcze tej ;P nie było ....Cytat:
dodac cos???
Życie. Sam gram wojem i w bójce ja biłem magowi po 500 a on mi po 900 ;/ W next upie robię maga bo na 50 będą gemy 3 i nie będzie trzeba ap nabijać. Z woja robi się trochę lamusek, który bije połowę hita maga, do tego musi pakować w lucka żeby nie chybiać. Mag doda w speeda i ma cie. 2x 900 = 1800. Mało kto ma tyle hp.
No fakt. woj ma troche nie fajnie np. jesli chodzi o szczury. ja magiem podczas robienia ich ide sobie dajmy na to zrobic sniadanie ,a mòj kolega na 4Olv wojem bil na manualnej i mial czasami problem. w dodatku magowie maja latwiej z bossami.
Dobrym rozwiązaniem w mfo2 było to że mag mógł chybić.
Tu tego nie można wprowadzić bo mag zostałby osłabiony ZA BARDZO
Trzeba znaleźć inny sposób.
Pisali ludzie, że w next upie to mag bedzie miał gorzej. Ciekawe niby jak to zrobią ;p przecież woj i tak będzie chybiał a mag nie. No chyba, że zrobią bossa który po każdym ataku nakłada klątwe ;D
Powiem tyle: Nie martwcie się na zapas :) Więcej mi nie wolno :D
Nie ma co stękać woje są, byli i będą najlepsi!! :D Czasem idzie lepiej, czasem gorzej, ale dobry wojownik da radę :P
No nie wiem czy woj jest taki słaby.
Tutaj moja walka z wojem na równym lv:
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...pid=753&vtid=0
Omitek właśnie pisał o pvp.
fajna walka :>
chodzi mi i o pvp i o pve, ale mag zawsze trafia, ma latwiej w fabule a woj ma tylko bronie [ a i tak nie najlepsze]
No jak dla mnie to woj ma zarąbiste bronie :d Może bije trochę mało, ale bronie ma świetne xD i nie widzę problemów z fabułą żadnych, nie jestem czołgiem mam 40 obrony i na luzie daje rade z fabułą:P
przecież atak broni woja nie różni się od ataku z zaklęcia maga widać większość nastawia się na obronę fizyczną niż magiczną to gdzie wy problem widzicie , co do chybiania , mag też chybia tylko u niego to się nazywa uzupełnij manę , chcesz nie chybiać woje masz od tego zdolności coś kosztem czegoś
https://s1.mfo3.pl/game/details.php?bid=16559170 2 uzupełnienia many - 36lvl
https://s1.mfo3.pl/game/details.php?bid=17373478 5 chybień - 39lvl
Nie porównuj z bossem lecz w PvP. Mag od serafina więcej krytyków zrywa.
przecież mało kto walczy pvp na 40lv... nikt więc nie wie co jest w praktyce lepsze. Możecie tylko teoretycznie rozważać. Będzie turniej za kilka tygodni to się przekonamy czy są dysproporcje w profesjach
Nie wiem, czemu wszyscy tak narzekają na tego maga. Mnie osobiście w tym upku podoba się bardziej wojownik i przez moment się zastanawiałem, czy nie zmienić profesji ;>
ubywa wojownikow i to widac
oj tam oj tam xD ja jestem zdeklarowanym wojownikiem i zawsze nim będę grał xD
niby gram wojownikiem na fabule, ale juz usunelam moja postac do pvp wojownika i zrobilam maga...
ja gram wojownikiem na pvp i fabułę jednocześnie :] i tak myślę, że nie idzie mi najgorzej :P na 30 lvlu biłem się z kolesiem 1 w ranku na T coś i na takim farcie wygrał, że nie wiem xD w sumie to nie jest zły wojownik na pvp :]
Narzekajcie dalej :)
Heh widać,że walka Mag versus Woj nigdy się nie skończy (nie chodzi mi o tą na Arenie bo tamta na pewno się nie skończy ;]).
Moim zdaniem jest wszystko w miarę ok ale denerwuje mnie to ze grając wojem pakuje w manę.
Moim zdaniem zdolności powinny być ograniczone tzn. tylko dla magów i tylko dla wojów lub jak np.leczenie dla jednego i drugiego, i te dla wojów powinny zabierać mniej MP niż te dla magów. Woj wtedy dawał by mniej w manę a dołożył by w szczęście i nie chybiał by tyle.
Teraz mp dodają rękawice, a te unikatowe dla woja są super. Dużo pakowania w manę? Ja daję tyle, żeby na 30 poziomie było 50, a na 40 poziomie 60. Sprawa szczęścia niebawem się zmieni.
Ok to super jeśli się zmieni z szczęściem.
Ale większość używa miecza ze względu na mocniejszy atak.(dodatkowy atrybut miecz)
Ale mając rękawice możesz używać zdolności np cios miecza.
Albo innego.
Poza tym rękawicy są świetne na PvP - np. walisz z Topora, i boss też wali z Topora (Minotaur na przykład). Możesz więc założyć rękawice i walisz tak, jak z Topora (róznica atrybutów 0), ale masz dodatkowe parę MP, 10% Celności (więc mniej chybien) etc.
Tak, ale cios miecza zabiera więcej MP niż dodają rękawice.
o ile się nie mylę rękawice szczurołaka mogą dać bonus 30%, co jest większym bonusem niż 25 atrybutowe, przy tym po użyciu ciosu specjalnego, tu miecza, bonus ten wzrasta do 55% przy 0 atrybucie przeciwnika
Może i mag ma lepiej z bossami w tym upku,
ale za to woj ma łatwiej z potworkami typu wampirzyca, szczur czy syrena.
Bo dzięki jego dużej ilości szczęścia rzadko siadają na niego statusy negatywne tych potworków.
Mag ma w tej sytuacji o wiele gorzej...
Jedne rękawice i co to ma być. Ci co nie chcą ulepsza woja grają magami.
Mag też musi chybiać. Jeśli zostanie to wprowadzone to będzie dobrze.
Rękawice specjalisty też są niczego sobie. Człowieku, nie sraj żarem za przeproszeniem jak jeszcze nie widziałeś nowego balansu...
Tak, Rękawice Szczurołaka dodają bonus do 30% do ciosu. Czyli 5% dodane. Bo inne bronie dają 25%, więc róznica w obrażeniach to 5%. Ale.
Przykładowy rozkłąd atrybutów:
Gracz A (rękawice):
10% miecz, 0% włócznia, 0% Topór, 10%Buława
Gracz B
Włóczni
a wy wciąż marudzicie o obrażeniach...
w nowym balansie obrażenia dla woja nie są tak istotne jak uniki czy celność. Bardzo dużo osób przerzuci się na rękawice, bo będą dzięki nim będzie możliwość toczenia równych walk z unikerami oraz stosowanie więcej zdolności statusowych na magów, którzy będą kwiczeć jeśli nie zainwestują w szczęście
a jakby zrobic mozliwosc inna ? :P
tzn zadowolmy wojow : w jaki sposob ?
otoz kazda braon daje z 50 mp...albo 60 na 40 levelu... albo mniej zeby zawsze pare te pkt... dac np atak.szczescie czy speed
czyli sie toczy o 30 pkt statystykowych :P (albo mniej w zaleznosci od ile by bylo przyznane)
rezte zostawic bez zmian ?
moze to glupi pomysl ale moglibyscie porobic jakies testy ?
Testujemy już co innego i tyle powiem, że powinno Wam się spodobać :)