Witam mam pewna propozycje, zeby co roku rank zostawał zresytowany, i odnowa zeby kazdy wbijał mysle, ze to dobra propozycja kazdy bedzie miał szanse na wbicie dobrego rankingu + bedzie wiecej walk pvp :)
piszcie co o tym sadzicie ;)
Podgląd wydruku
Witam mam pewna propozycje, zeby co roku rank zostawał zresytowany, i odnowa zeby kazdy wbijał mysle, ze to dobra propozycja kazdy bedzie miał szanse na wbicie dobrego rankingu + bedzie wiecej walk pvp :)
piszcie co o tym sadzicie ;)
Co z rekordami?
no własnie rekordy 1 miejsce rok 2014 - pirrat np
i tak dalej jak z Is
kto na koniec roku bedzie miał np najwiecej ranku bedzie zapisany gdzieś u mistrza areny mistrz auto 2014 roku
Zgadzam się , każdy będzie miał szanse :)
no + mf na koniec dla zwyciezcy :)
od administratora.
to zależy od rankingu, i admina ;) mysle, ze pomysl dobry ;)
No to każdy męczył się nad rankingiem ,7 poty z siebie zlewał by teraz to było utracone ? Myślę że propozycja nie przemyślana
PS. Nie chodzi o mnie w tej wypowiedzi.
Ale lepiej rywalizować coś niz stac z rankingem i nic nie robić nie? i tak kazdy z topki normalny usuwa po tem rank, a co roku rank byłby zresytowany i mistrz pvp był by ;)
Popieram Mortala. ;d
Bez sensu bo:
a)jaki jest sens wbijania ranku skoro i tak ci go wyzerują?
b)sama idea jest kiepska... walczyć pvp aby wyzerowano ci rankingi i osiągnięcia
c)będzie to samo... osoby z najlepszym eq w ciągu dwóch tygodni wrócą do rankingu +10k. , a osoby które teraz stoją poniżej żetonów i tak do nich nie dobiją
d)Walki się ożywią na 3 dni, po czym jedni się obrażą, a drudzy będą poza zasięgiem rankingowym.
e)Większość nie ma zapasów odnówek, kamieni i run, więc nie stać ich na wyzerowanie rankingu (zanim dobiją do progu żetonowego to zabraknie im tego, przez co wbicie ranku jest bardzo utrudnione)
Ogólnie mówiąc
3x nie
Dziękuje, mam nadzieję, że pomogłem.
ale co miesiac nagrody, albo co jakis czas a nie pirrat ma 40k auto i nie ma sie z kim tłuc ;-)
Nawet jak wbijesz ten 50 to oboje z wymienionych graczy po prostu cie zmiażdżą, więc "raczej" nie wygrasz swoich mf. Ale dobra..... Jeżeli nie rozumiesz to zacznijmy od początku...
Był sobie pewien wesoły i głupiutki pan X, który nabił 50 poziom, chciał walczyć w pvp z mizernym eq. Niestety trafił na moment wyzerowania rankingu i przez to dostał łomot 40 razy pod rząd od najlepszych graczy. Przez to pan X przestał walczyć pvp z przeświadczeniem że przegra i tylko straci.
A teraz wyobraź sobie 50 takich panów X i kilkunastu najlepszych graczy pvp którym wyzerowano rankingi... Naprawdę sądzisz iż to dobry pomysł?
A i jeszcze mi się jeden argument stworzył:
f) Czy naprawdę tak ciężko to zrozumieć? Kolejny sposób na tzw. farmienie. Przez to nowi gracze będą mieli jeszcze większy problem z dogonieniem czołówki która będzie zgarniać bonusy co miesiąc.
Dziękuje, mam nadzieję, że pomogłem.
EdiT:
Naprawdę sądzisz że rozwalisz Pirrata/Soada/Houqa/Kamilxxxxa bez pożyczania eq? Gratuluję wyobraźni.
Jak dla mnie, zerowanie może być nawet co 3 miechy.
Gdyż co 3 miechy będziesz dostawał mf za miejsce na podium :D
Ja mysle, ze bardzo dobry pomysł nawet soad mistrz pvp manualnego sie zgodził, czekamy na odp tomiego
+ była by jakas rywalizacja w pvp a tak to nikt nie walczy juz ;C
Super pomysł, może jeszcze wprowadzimy do gry Kangury-Kamikaze, które wieczorem będą wybiegały na środek miast i wybuchać, tym samym kasując postacie, które znalazły się w zasięgu rażenia?
I tak po tygodniu topka będzie ta sama co wcześniej
Z rankingiem trzeba pomyśleć nad zmianami systemowymi - np. https://forum.mfo3.pl/showthread.php...hlight=ranking
Po takiej zmianie możliwy byłby reset lub jakieś przeliczenie.
czekamy na reset ranku :)
Kto czeka ten czeka ...
Moim zdaniem reset rank jest bez sensu jeżeli MortalChaos chcesz reset statystyk to wez sobie kup usługę ;) przecież ty jesteś mistrzem w kupowaniu pk mf :) a po za tym ponad rok czasu ludzie osiągają rank i starają się osiągnąć coś i być w top 10 np albo w pierwszej trójce więc ta twoja propozycja jest bez sensu :P osiągasz coś sporo czasu a potem i tak to usuną ? zastanów się chłopie co ty wypisujesz :) pozdrawiam Kulawy Kaczorek i mam nadzieje że ten twój post zostanie zignorowany po za tym już kilka razy było na ten temat pisane i nie zostało to zmienione za to bardzo dziękuje administracji i Adminom :)
Cytat:
Rank
Witam mam pewna propozycje, zeby co roku rank zostawał zresytowany, i odnowa zeby kazdy wbijał mysle, ze to dobra propozycja kazdy bedzie miał szanse na wbicie dobrego rankingu + bedzie wiecej walk pvp
piszcie co o tym sadzicie
Obydwa posty Mortala ;)Cytat:
Ja mysle, ze bardzo dobry pomysł nawet soad mistrz pvp manualnego sie zgodził, czekamy na odp tomiego
+ była by jakas rywalizacja w pvp a tak to nikt nie walczy juz ;C
@Topic: Osobiście uważam, że pomysł fajny.
Pomysł taki sobie. Zależy od osoby jednym się spodoba a drugim nie. Myślę że lepszym rozwiązaniem będzie zniesienie widełek rankingowych i będzie można walczyć z każdym bez względu na ilość pnkt. rankingowych.
widełki były by najlepsze ^^
Popieram ten pomysł, bo ma o wiele większy sens od propozycji pożalsieboze Mortala (która też trochę sensu ma, nie powiem xd) , bo po takiej zmianie i tak równowaga zostanie zachowana i każdy będzie miał szanse na zdobycie rankingu.
Powiedzmy że gracz z czołówki z rankingiem 6,000 złapie w bójce o rank jakiegoś fabułowca z rankingiem 130. Jeśli wygra dostanie 10% czyli 13 punktów rankingowych, ale jeśli przegra (powiedzmy ze odbiciem, albo coś w tym stylu) to traci również 10% a to już 600 ranka. Trochę będzie strach atakować słabiaków, bo są nieprzewidywalni a stracić można sporo ;d A ciekawsze mogłoby być to ze osoby z niskim rankingiem 130-1000 zaczęłyby atakować elitę. Dużo nie stracą, a zyskać mogą wiele.
Przywrócić system rankingu z MFO 2!
Napisał polik
Pomysł taki sobie. Zależy od osoby jednym się spodoba a drugim nie. Myślę że lepszym rozwiązaniem będzie zniesienie widełek rankingowych i będzie można walczyć z każdym bez względu na ilość pnkt. rankingowych.
Houqe Popieram ten pomysł, bo ma o wiele większy sens od propozycji pożalsieboze Mortala (która też trochę sensu ma, nie powiem xd) , bo po takiej zmianie i tak równowaga zostanie zachowana i każdy będzie miał szanse na zdobycie rankingu.
Powiedzmy że gracz z czołówki z rankingiem 6,000 złapie w bójce o rank jakiegoś fabułowca z rankingiem 130. Jeśli wygra dostanie 10% czyli 13 punktów rankingowych, ale jeśli przegra (powiedzmy ze odbiciem, albo coś w tym stylu) to traci również 10% a to już 600 ranka. Trochę będzie strach atakować słabiaków, bo są nieprzewidywalni a stracić można sporo ;d A ciekawsze mogłoby być to ze osoby z niskim rankingiem 130-1000 zaczęłyby atakować elitę. Dużo nie stracą, a zyskać mogą wiele.
Super pomysł nic tylko wybijać 20-30 lev które coś tam mają rankingu by nabić rank albo świeże 50 lev bez eq... Prawdziwi "bochaterzy" pvp. A TvT niech istnieje tylko na igrzyskach. Pomysł do bani. Mało naprawia, a dużo psuje. + zerowanie rankingu zupełnie straci sens.
Jedyny efekt uboczny pozytywny to bezsensowność nabijania prota.
Już widzę jak 99,9% słabeuszy wygra z kimś auto. To kolejny gwóźdź do trumny PvP będzie.Cytat:
Popieram ten pomysł, bo ma o wiele większy sens od propozycji pożalsieboze Mortala (która też trochę sensu ma, nie powiem xd) , bo po takiej zmianie i tak równowaga zostanie zachowana i każdy będzie miał szanse na zdobycie rankingu.
No co za typy.. Jak sobie wyobrażasz 50lv wbijający rank na 30-40? Logiczne ze moze atakować tylko równych sobie lub wyższych. Nie istnieje tylko bariera w postaci przedziały rankingowego. Atakujesz kogoś z 130 ranka to dostaniesz tylko 13. Przegrać mozesz 10% tego co masz.
Tłumoki z Was
A wypowiedzi Pirrata odnośnie walk pvp są jak to lizanie lizaka przez szybę. Do 2016 masz jeszcze sporo czasu