Czy do walk PVP lub PVE nie można by dodać możliwości oglądania ich przez osoby trzecie ? Opcję tę oczywiście można by było wyłączyć, widzowie mieli by swój osobny chat w walce i nie mogli by bezpośrednio zwracać się do walczących na czacie walki.
Podgląd wydruku
Czy do walk PVP lub PVE nie można by dodać możliwości oglądania ich przez osoby trzecie ? Opcję tę oczywiście można by było wyłączyć, widzowie mieli by swój osobny chat w walce i nie mogli by bezpośrednio zwracać się do walczących na czacie walki.
Chciałbym zgłosić propozycje podglądu walki graczy. A mianowicie jeżeli ktoś się pojedynkuje i jest "pokaż walkę" to żeby była możliwość pokazania jej przebiegu a nie dopiero w raportach. Mogłaby być możliwość chatowania z graczami a także wyrzucania niechcianych graczy za np. spamowanie na chacie walki.
Było coś podobnego ale nie wiem czemu wylądowało w archiwum :P
https://forum.mfo3.pl/showthread.php...=2590#post2590
No ale sądzę, że dobrze by było chatować z osobami trzecimi przy takiej możliwości.
Zdaje się, że tamten temat poleciał do archiwum ze względu na "pokaż walkę" - wydawało mi się, że tam ta opcja się znajdzie.
(połączyłem tematy i wyciągnąłem z archiwum)
Kiedyś to miałem zaproponowac, gdyż zawsze tak mi brakowało czegoś takiego.Przydałoby sie ale na pozniej ;)
Ja też jestem za. Czasem przed walką (dołączeniem) warto zobaczyć jak wygląda sytuacja, aby nie wejść do gry na "pewną śmierć".
Mam taki pomysł, jak w temacie napisałem, żeby można było oglądać walki które w danej chwili się odbywają, podczas gdy trwa walka, podchodzi się do kogoś i można wcisnąć "pokaż walkę" i wciskając to pojawia się okienko. W okienku po prawej stronie jest ewentualnie "pomóż w walce" a po lewej mogłoby być "dołącz jako widz" - czy coś w tym stylu. Jeżeli nie można by było oglądać każdej walki, to chociaż, żeby można było oglądać walki osób z drużyny. Przydałoby się takie coś.
https://forum.mfo3.pl/showthread.php...%C4%85da%C4%87
---
Połączyłem tematy,
ADIHC1
tylko na arenie powinny być wali w czasie rzeczywistym
Chcemy wziąć pojedynek i jest takie okienko "Walka o Złoto etc."
Przydała by się opcja "Możliwość podglądu walki" i (ptaszek-czy się zgadzamy czy nie)
bierzemy możliwość,walczymy i jakaś inna osoba klika "Podgląd walki gracza" i nowa opcja POKAŻ WALKĘ i patrzą jak sobie walczymy.
co o tym sądzicie?
Nie napisałem zbyt zrozumiale ;D ale mogę wytłumaczyć.
Była propozycja Spectating mode, zaraz znajde linka.
https://forum.mfo3.pl/showthread.php...=2590#post2590
aha Przepraszam za SPAM
A wejdzie to w życie czy w końcu nie
propozycja "na kiedyś"
Jutro to tez kiedyś ;)
W sumie nie wiem po co, mozna odczekac i obejrzec przeciez.
Chyba, ze interesuje Cie wymiana zdan bardzo.
Połączyłem tematy.
strata czasu na takie oglądanie ;]
równie dobrze możesz sobie obejrzeć po walce, a gdyby na oglądaniu walki dostępny byłby czat to walki byłyby spamowane pewnie tekstami typu "ale urwał" xD
według mnie nie potrzebne, jest już wgląd do wszystkich walk każdego gracza i jeszcze mało
Yo właśnei wpadłem na pomysł jeśli wchodzicie jak ktośsie bije pokazuje sie informacja " Pokaż Walkę " to niech nie wyświtla sie tylko kto sie bije ale tez jak sie bije np on dale sobe osłona a on bije wiecie co wyna to?
My na to, aby się zaopatrzyć słownik JP.
Tu słownik raczej dużo nie pomoże... Sam się sobie dziwię, że rozkminiam o co chodzi :D . A sam pomysł, o ile możliwy do zrealizowania bez jakiś strat wydajnościowych nie jest zły, można by sobie podejrzeć jak idzie walka.
@down: Hrabia, ale tu chodzi o emocjonujące śledzenie wymiany ciosów w czasie rzeczywistym, a nie analizę walki xD
Ten pomysł będzie nie możliwy do realizacji. Od tego po walce masz guzik"Analizuj walkę" lub zwykły replay :/
ja już bym wolał podgląd całej walki w trakcie jej rozgrywania czyli tak jak replay tylko play ;D
Dancusiek przecież napisał o tym samym, jak mogliście nie zrozumieć jego wypowiedzi ? -.-
no właśnie?;/
bez kibicowania bo będzie spam ! Ogólnie pomysł już proponowałem i nadal jestem za wprowadzeniem.
na tak
Opcja "oglądania walki na żywo"już była proponowana , ale chyba nie przeszła :D
" ohhhh mójjjjj boszeeeee " jego Polska mowa, mnie okaleczać .
Em.. jesli nie przeszła, sugeruje zamknąć temat, w celu uniknięcia spamu.
A do autora tematu, porada od mej skromnej osoby . . .
* ZAMIAST GRAĆ ZACZNIJ CHODZIĆ DO SZKOŁY ! SZCZEGÓLNIE NA LEKCJE J.POLSKIEGO !
Danke.
Taka propozycja już się przewinęła przez forum. Kolejny raz łączę tematy.
jedna wielka bzdura... oglądam sobie walkę na żywo gracza A z graczem B... piszę sobie na prywatnym czacie z graczem B i mówię mu co robić... przy czymś takim nie będzie w walce błędów, które czasem decydują o wygranej/przegranej
Można wtedy dodać opcje knebel , dla wszystkich oglądających , na jakimkolwiek czacie.
Chyba najlepszym rozwiązaniem byłaby opcja "udostępnij innym", aktywująca sie po zgodzie wszystkich uczestników walki.
Wszystkich grających w sensie graczy.
Racja, wtedy nie byłoby problemu z tym, że ktoś komuś pomaga, a drugi ma gorzej bo aprobatę wyraziłyby obie strony. A po za tym i tak wątpię w jakąś wielką skuteczność takiego pomagania. Tlen, GG - równie dobrze ktoś może stać za plecami ...Cytat:
Chyba najlepszym rozwiązaniem byłaby opcja "udostępnij innym", aktywująca sie po zgodzie wszystkich uczestników walki.
Wszystkich grających w sensie graczy.
Salcia- im więcej ludzi tym więcej błędów...
Te podpowiedzi byłyby typu " ma X many" , no bo jakie jeszcze ? Przyjmując , że widok zdolności/itemków/czarów i ogólnie wszystko co gracz "wyklikuje" byłoby niewidoczne.
Albo była by pokazana sama walka bez pokazywania niczego innego (Ilość hp etc.)
Raz, może być trochę mało czasu na rozmowę podczas walki, dwa - to niekoniecznie musi być coś złego. Wniosłoby to PvP na wyższy poziom (i nie, nie mam na myśli poziomu postaci ;)). Coś jak trener podpowiadający swojemu zawodnikowi podczas walki na ringu ;)Cytat:
jedna wielka bzdura... oglądam sobie walkę na żywo gracza A z graczem B... piszę sobie na prywatnym czacie z graczem B i mówię mu co robić... przy czymś takim nie będzie w walce błędów, które czasem decydują o wygranej/przegranej