Chciałbym, aby chowańce zostały w grze i były również możliwe do kupienia poza eventem, bo są fajne i ludzie na pewno chętniej by je kupowali - nawet za wyższą cenę :)
Podgląd wydruku
Chciałbym, aby chowańce zostały w grze i były również możliwe do kupienia poza eventem, bo są fajne i ludzie na pewno chętniej by je kupowali - nawet za wyższą cenę :)
A w jakiej cenie Wy byście je widzieli?
Musi to być na tyle niska cena, aby ktoś to kupił oraz na tyle wysoka, aby nie kupił tego każdy, a chowańce były bardzo unikatowe.
Gadałem już z jednym graczem i pisał coś, że za fajnego chowańca (na stałe) byłby w stanie wydać nawet 300 MF'ów (na początku nawet pisał o 500, ale przytoczyłem mu realność :D), co przeniosłoby się na ok. 5-10 osób, które kupią po takiej cenie, natomiast zobaczenie 5-10 osób z takim chowańcem powinno się zdarzać dość rzadko, czyli byłby to swego rodzaju wyróżnik typowo dla szpanu, bo Chowańce obecnie niczego nie dają. Piszcie opinie. Najważniejsze: Nie za dużo osób z nimi (nie za niska cena), ale taka, żeby ktoś się znalazł, najlepiej do kilku osób.
pragnę mieć chowańca
Ludzie kupują strona za 100mf, więc i chowańce bym po takiej cenie widział.
Chowańce nic nie dają i mam nadzieję, że tak zostanie. Dobre do szpanu :D Chętnie kupiłbym Żółwika :rolleyes:
Chodzi też o to, żeby nie było tak, że na każdej mapie i w każdym mieście będziemy mogli z łatwością spotkać osobę z chowańcem. Widziałbym minimum 150 MF sam szpan dla niewielu.
Już przy tych 30 mfach mało kto z nimi biega więc 300mf za takiego na stałe wydaje się sensowną opcją o ile będą dodawane nowe zwierzaki co jakiś czas.
Albo 100-200 mf (za rok używania) i za rok na halloween zmiana chowańców.
Jeżeli nie bedzie ograniczenia czasowego, a chowaniec bedzie nam towarzyszył przez całą grę - jestem w stanie dać za niego 100 MF.
Taaak!
ja bym widzial to tak, moglby sam przyjsc do kogos, wiec bylby za 0 mfow,
tak jak zwierzaki z schroniska ;)
Ja osobiście uważam że chowańce oczywiście powinny być bardzo drogie, jakoś 100-200 MF'ów, lecz też proponuje by była możliwość na upuszczenie go przez jakiegoś potworka, mini bossa, potworka unikatowego :D według mnie to powinno się stać, dziękuje
To ma być sługa premium, a jeśli się okaże że spada z czegoś to za parę mies będzie ich od groma nawet jak będą mieć drop karty pędraka. W sumie w stroju za 100 mf mało kto biega więc 200-300mf jest w miarę sensowną opcją + jakieś zniżki na nowe chowańce jeśli już się ma 1 ;) jakiś mały 5% rabacik niech też coś dla userów będzie skoro to i tak on nic nie daje.
Dobre. I to się nazywa ciekawy bonusik. :]Cytat:
+ jakieś zniżki na nowe chowańce jeśli już się ma 1 ;) jakiś mały 5% rabacik niech też coś dla userów będzie skoro to i tak on nic nie daje.
Jeśli już miałyby lootać, to jedynie z rzadkich bossów (być może jak jakiś rodzaj w stylu Baalrukha z większą ilością lokacji i zwiększonym czasem respu - na stałe) jeśli się je wprowadzi na stałe z tak nikłą szansą, że przy danym czasie respu będzie lootał raz na 30-60 dni (jednej osobie). Przy czym taki lootnięty chowaniec byłby na maks. 30 dni od chwili dropnięcia, aby nie tworzyło to nadmiarów.
Chociaż i tak osobiście widziałbym je bez szansy lootnięcia, jedynie za MF dla szpanu.
Sic, ale było by tak że szansa wypadnięcia to np. 1/1000% więc nie były by tysiące osób z chowańcem... ale to i tak nie ode mnie zależy ;/
na stałe w sumie mogę kupić
Na nie dają tylko ci co nie mają MF'ów :D
Wydać równowartość blisko 100 złotych na pare pixeli za nami biegających, ktoś musi na prawdę nie myśleć lub nie mieć szacunku dla pieniądza. Bo do takich osób to głównie będzie kierowana oferta, tych co zakupili takie ilości jest niewiele. Wątpię, żeby ktoś chciał zarobić jednorazowo, a nie stale na tym.
Przecież osoby z MF'ami nabytymi z aukcji w grze również będą mogły to kupić... Tym bardziej, że to nie będzie dawać absolutnie żadnej przewagi, prócz właśnie czegoś tylko i wyłącznie dla ewentualnego szpanu. Jeśli gra chce zarobić na mikropłatnościach (tym bardziej, że tutaj można nabyć MF'y po prostu grając) to wszelkiego rodzaju outfity bez dawania jakiejkolwiek przewagi mechanicznej graczom jest chyba najprostszym i najpopularniejszym sposobem stosowanym chyba w każdej tego typu grze. W dodatku nie działa to na szkodę, ani mechanicznie nie wywyższa żadnych graczy - czyżby brak wad?
I jeszcze dobrze by było, żeby za 10 MF można było nazwać swojego pupila i za kolejne mfy zmieniać imię. Mój Żółw nazywałby się Puszek :rolleyes:
Może jeszcze potem możliwość robienia ich ( zmiana koloru, kokardki, ogonki, różki itp) w generatorze podobnym do generatora strojów?
Zawsze można zrobić 2 oferty 20-30 mf za miesiąc lub 200-300 mf na stałe. I przy tych stałych dać bonus na zakup kolejnego;). Goldu w grze będzie przybywać więc będzie w co go zainwestować.
Oficjalnie już wiadomo, że chowańce zostaną wprowadzone na stałe. Temat jeszcze zostawię do ewentualnych dalszych propozycji odnośnie chowańców, wyceny tej usługi itp.
Wiadomo coś jak z ceną ?
Właśnie jest jeszcze do ustalenia, jakieś propozycje?
Świetna inicjatywa i mam nadzieję, że wraz z nowym outfitami, co jakiś czas, administracja wprowadzać będzie nowe chowańce. Co do samej nazwy tych stworków, gratuluje Tomi - nazwą trafiłeś w dziesiątkę :D.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Chowaniec
Tak. Zerżnięte z folkloru. Nieładnie...Cytat:
Chowaniec – w europejskim folklorze, istota pomagająca czarownicy w magii. W średniowieczu posiadanie oswojonego zwierzęcia wskazywało, że właściciel może być czarownikiem..
Zakupiony pet w halloween zostanie czy będę musiał kupić od nowa ?
Polecam przeczytać opis przedmiotu do przywoływania. :P
Chowaniec znika i nie będzie już możliwości go kupienia.
Dopiero za jakiś czas, gdy znowu wejdą na jakiś event lub na stałe.
Czyli wydane 50mf jest tylko na 11 dni ?
Świetny pomysł. Gdyby chowańce chodziły by z nami bez ograniczeń czasowych. Na pewno wiele graczy by je kupiło. Ja również :D
Na tak, jeśli chowańce miałby być cały czas - kupujesz i masz do końca gry byłby to bardzo fajny pomysł. Cena 60 mf.
Jakby był żółwik to mógłbym i 250mf dać ♥
Na nie. Chowańce zbyt często bugują się w ścianach, zostają nawet po odejściu właściciela i ogólnie są bezużyteczne.
Pewnie to zainspiruje administracje.Cytat:
Jakby był żółwik to mógłbym i 250mf dać ♥