-
MF z Ankiet
Witam,
Ta propozycja jest kierowana bardziej do Administracji niż do graczy !
Wiem, ze jest możliwość zarabiania nie tylko na wysyłanych SMS-ach przez graczy, ale również na wypełnianiu przez graczy ankiet za które Administracja otrzymuje pieniądze, za jedna ankietę, w zależności ile właściciel ankiety zapłaci, gracz otrzyma punkty MF, np. 1MF.
Spotkałem takie ankiety w grze The West (choć na polskiej wersji gry nie chce to działać) jak i na stronie do pobierania plików z serwerów z pełną prędkością (https://premiumdl.pl) gdzie trzeba najpierw wypełnić ankietę na której właściciele sklepu mają przychody by móc odblokować opcję pobierania plików.
Prace zapewne trochę by potrwały nad tym ale do przyszłego upka na pewno by sie dało zrobić.
-
Można tez by było dać banner do klikania i za ileś klików wymienić je na MFy, ale nie wiem czy Google AdSense zezwala na praktyki namawiania do klikania za "coś" - z tego co pamiętam to jest to zabronione. No ale jeśli admin wynajdzie jakieś inne możliwości to można zrobić nawet specjalną zakładkę "Zarób pkt. MF" i tam umieszczać takie rzeczy.
-
Jak najbardziej na tak. W końcu to darmowe MF :]
-
-
Dobry pomysł. MF'ów nigdy za wiele :D
-
Większość tych ofert to zwykłe naciągactwo, wyciąganie danych osobowych i nr tel oraz naganianie na loterie typu "darmowy SMS" za 60 zł bądź "darmowa" subskrypcja kilku SMS'ów po 10 zł każdy.
-
WG. mnie to może być ale powiedzmy takich 10 ankiet na miesiąc żeby NO-LIVE'y nie mogły siedzieć cały dzień i nabijać MF. ( to tylko moja propozycja) ;)
-
Jestem na tak, ale obawiam się, ze nie przejdzie ;)
-
jeśli chodzi o subskrypcję to wystarczy zdezaktywować subskrypcję aby uniknąć opłat i takie info wstawić przy ankiecie.
Owszem za dużo Ankiet nie mogłoby być np. jedna dziennie bo co za dużo to niezdrowo :)
Ludzie cały dzień by wypełniali ankiety i sprzedawali za złoto ... MF nie miałby żadnej wartości. (byłby jedynie wart żetona :p )
-
W grę grają 10-12 latki, które podadzą prawdziwe dane (użyte potem bóg wie do czego), zamówią darmowym SMS'em subskrypcję za 200 zł itp. Naprawdę nie potrzebne to nam.
-
jestem na nie z powodów jakie Tomi wymienił ;]
już lepsze byłyby kliki na top listy za mfy :)
załóżmy że jest 5 top list do klikania
za każde 50klików dostaniemy 5mf ;] klikać dałoby sie raz dziennie w każdą
to by dawało 5mf na 10dni, 15mf miesięcznie ;) nie taka duża strata dla gry jakby puścić taką promocje na 6miesięcy, od razu liczba graczy by też podskoczyla
-
Jestem na tak.Bardzo świetny pomysł, spotkałem takie coś w grze plemiona i bardzo dobrze się sprawdza.Jest możliwość zarobienia punktów za darmo bądź odpłatnie.Wystarczy wypełnić różnorodne ankiety.Co do subskrybcji sms to od razu odradzam taką formę zarobku punktów.Raz miałem aktywowaną usługę na Akazoo i przez 3 miesiące mi "żarło" kasę znikąd myślałem, że ktoś z rodziny mnie okrada z pieniędzy :D ale w końcu udało mi się to wyłączyć.
-
Odnośnie toplist byłbym bardziej za samym złotem aniżeli mf'ami.
Natomiast jeśli chodzi o ankiety, to znałem pewną stronę, która "w to weszła" dając jakieś tam punkty za owe ankiety. Ankiet robiło się co raz więcej, a skończyło się na tym, że ta opcja została w całości usunięta z serwisu. Jak widać coś musiało pójść nie tak lub coś poważniejszego wcześniej im nieznanego stanęło na drodze.
Jestem na nie, mimo, że nie wiem jak to wygląda od kuchni. Wspomniane wyżej powody to jedno, dalej będą problemy z zyskiem na tym - okaże się, że zysku wcale nie ma, etc.
Przy odrobinie inwencji twórczej, można wymyślić coś przyjaźniejszego dla wszystkich, co przyniosłoby podobne wyniki.
-
Może po 100mf dla każdego za każde 1k lajków? :D
-It's joke.
-
Seitas... Nie
Z tymi ankietami pewnie nie wypali, ale pomył ciekawy ;]
-
po 100mf dla każdego na zachętę do gry! ;D