Może by dać przedmioty, które byłyby schowane w nie w skrzynkach lecz na przykład w zwykłej szafie jak gospodzie w dilli.
Urozmaiciłoby to rozgrywkę i dało coś innego niż ekspienie.
Co myślicie?
Szczerze.
Podgląd wydruku
Może by dać przedmioty, które byłyby schowane w nie w skrzynkach lecz na przykład w zwykłej szafie jak gospodzie w dilli.
Urozmaiciłoby to rozgrywkę i dało coś innego niż ekspienie.
Co myślicie?
Szczerze.
W każdej karczmie w MFO v2 było coś poukrywane , np. w koszu , pod łóżkiem , pod ladą ;]
Dlaczego by tego nie przywrócić?
Na pewno dodadzą takie skrytki ;) Nikt przecież nie mówił że admini zrezygnowali z ukrywania "tajnych" przedmiotów.
Jestem za, fabuła jest długa, więc na pewno coś takiego będzie.
Jestem za, fajnie będzie. :D
Serdecznie dziękuję za miły - :)
@DOWN
Ale mu chyba chodzi o to, żeby było tego więcej. ^^
@DOWN2
Znalazłem ... -.-
Przecież są już poukrywane przedmioty. Gem speeda w lochach, losowe gemy w jaskini ogra, złoto pod misiem w karczmie itp.
No wiesz oni tego nie znaleźli to są za tym pomysłem.
Ależ oczywiście , że znaleźli.
Ale w pomyśle chodzi o dodanie skrytek w miejscach , gdzie nie można walczyć (karczmy itd.)
Czy 500G pod misiem było trudne do znalezienia? Och , ciekawe , dlaczego nie.
Załóżmy ; wchodzimy do karczmy i widzimy lekko pękniętą ścianę. A w niej może znaleźć się coś w stylu gemu speeda , być może jakiś ciekawy unikat.
Wiele osób zwróci uwagę na pękniętą ścianę? Nie. I o to własnie chodzi.
Więcej nie chce mi się dyskutować.
@Down - A teraz policz , ile % graczy zagląda na forum , do lipnych solucji Antka lub poradników DD.
@SystemOfADown Może nikt nie zwróci na to uwagi, ale w końcu ktos napisze o swoim "znalezisku" na forum, i już nie będzie taki rzadki :)
Antek robi świetne solucje !Cytat:
@Down - A teraz policz , ile % graczy zagląda na forum , do lipnych solucji Antka lub poradników DD.
Co do tematu - czemu by nie? Pamiętam stare zarabianie na mfo2 na start ;d Kominek, wybieranie maga i 5k już na start :d
Może to się zmieni, bo Tomi chyba kiedyś mówił, że w profilu gracza zrobi miejsce, w którym będą linki do niektórych poradników. Rzeczywiście to może być lekki kłopot z tym rozszerzaniem się informacji, ale można zrobić dużo losowych miejsc trudnych do znalezienia, to wtedy chociaż trochę czasu zajmie odnalezienie.Cytat:
a moze cos w stylu itemku, ktory zmienia swoje polozenie raz na tydzien, np. dostajesz info, ze kaka demona zmienila miejsce pobytu. I zaczynasz szperac kazdy kwadracik na mapie. Jak nie znajdziesz, to za tydzien pojawi sie w innym miejscu? Znajdziesz to otrzymasz wiadomosc, ze nowy np. Koko-Koko jest gdzie w swiecie :), masz co robic przez caly tydzien :P
@Up - a to już jest akurat bezsensowne.
Lepiej żeby zmieniał miejsce bo jak będzie coś ukryte to będą sobie wchodzić na forum zobaczą gdzie to jest i mają, a to jest zbyt proste ;]
Mam nadzieję że w tych ukrytych miejscach nie będzie itemków tylko złoto.
Czyli że dla każdego losowo ? Tak jak kod u Minotaura na przykład.
Za!, tylko te skrytki powinny być bardzo dobrze poukrywane...
raczej tak ze za kazdym znalezieniem zmienia polozenie(kazdy moze wyjac tylko raz)
Nie nie nie.
Powinny być tak jak z kodem do komnaty minotaura.
Każdy powinien być w innym miejscu zrobiony dla każdego gracza.
Zrobiłoby się gdzieś 50 miejsc i by było dobrze.
ODŚWIEŻAM!
Witam.
Od dłuższego już czasu gnębi mnie brak znajdziek. Owszem są, ale w bardzo małych ilościach.
Codziennie chodzę od Dilli po Devos w poszukiwaniu takich ukrytych elementów z myślą że dodano coś nowego, lub ja coś przeoczyłem.
Brakuje mi tego, nie wiem ilu osobom jeszcze, ale pewnie znadzie ich się na tyle by takie coś zrobic.
Znam wiele fajnych, ciekawych i tajemniczych zakątków w MFO3 w których kiedyś myślałem że coś znajdę, miałem taką nadzieję bo tak na prawdę to miejsca te były niepozorne, to nie to samo co skrzynka, chodzi o cos w stylu otworu w ścianie, skale, ziemi itp. lub w domach w doniczkach, kominkach, beczkach, studniach itd.
Przecież takich rzeczy jest sporo.Cytat:
chodzi o cos w stylu otworu w ścianie, skale, ziemi itp. lub w domach w doniczkach, kominkach, beczkach, studniach itd.
Jest, ale uwierz mi że nadal mało.
Wiem że tego typu apdejt nie miałby zbyt wysokiego priorytetu, ale gdyby tak się dogadać z kilkoma osobami które szukają znajdziek, to można by było zrobić takie coś szybciej niż ktokolwiek by pomyślał. Bez zbędnego rozgłaszania tego.
Czy choćby szukanie jajek, to też pewnego rodzaju znajdźka, niektóre są w takich miejscach co mało kto by się spodziewał że tam będą.
Ale o to przecież w tym chodzi.
Jeżeli stoisz z fabułą, nie chce już ci się expic, to zawsze możesz iść i szukać czegoś ciekawego.
Nie mówię by w każdej dziurze w ścianie coś było, ale przynajmniej jedna znajdźka w jednej lokacji.
Nie muszę biegać cały dzień za jakimś artefaktem, ale gdyby w tej doniczce, w dziurze czy też na drzewie lub w jakiejś beczce, kominku czy pod łóżkiem znaleźć przedmiot NIE kolekcjonerski, zwykły przedmiot, lub chciażby rune/kamień/1000G to zawsze to daje jakąś farjdę.
Pozdrawiam
Ale tymi znajdźkami są już w Mfo3 skrzynki, które pomagają w rozgrywce.
i nie tylko skrzynki, są również tego rodzaju pierdółki w jakiś regałach, czy tego typu miejscach. czemu chcesz wprowadzać to co już jest?
W sumie to nie mam nic przeciwko odnawialnym "znajdźkom" w losowych miejscach (i starych i nowych).
I tak chyba najcenniejsze co można znaleźć to gem szybkości (nie wliczam skrzynek)