Czy zamierzone było dzielenie energii na dwie lub więcej postaci?
Podgląd wydruku
Czy zamierzone było dzielenie energii na dwie lub więcej postaci?
Dlaczego tak jest, to ma motywować graczy do wysyłania SMS ? :)
Jedna osoba = jedna energia. Nie chcemy, żeby tworzenie większej ilości postaci premiowało użytkownika. Np. posiadanie 10 postaci, żeby na każdym zjechać energię a całe złoto przelewać na postać główną. Do tego jeszcze używając bota.
Skoro tak to można przecież ograniczyć ilość możliwych do założenia kont.
Decydując się na wspólną energię pozbawiło się jakby sensu w zakładaniu
kolejnych postaci (chyba że tutaj pojawia się kwestia SMS :))
A jak jest w przypadku dwu lub więcej osób?
Oczywiście, ze pojawia się kwestia SMS - gra musi na siebie zarobić.
Jeśli gracz może pograć codziennie na kilku postaciach wykorzystując jedynie darmową energię (bo więcej nie ma czasu/chęci wykorzystać) to gra nie zarabia = nie ma racji bytu. Ponieważ cześć zasobów można przekazywać (np. złoto, gemy, eq) to by umożliwiało "darmowe" podpakowanie jednej postaci za pomocą innych a tego nie chcemy. Tak więc masz wybór - albo grasz jedną postacią i całość energii idzie na jej rozwój, albo dzielisz to na kilka postaci. Jeśli chcesz prowadzić kilka postaci równorzędnie i szybko to musisz wysyłać SMS.
Zapobieganie przelewom ekwipunku i golda z tworzonych specjalnie postaci na konto główne w ten sposób jest według mnie dobrym pomysłem.
Jednak tutaj rodzi się problem : gdy na przykład w grę chce pograć dwóch braci to każdy ma po 50 % energii tylko :(
Chyba że źle coś rozumiem :(
Tomi, nie musisz tłumaczyć rzeczy oczywistych.Cytat:
Oczywiście, ze pojawia się kwestia SMS - gra musi na siebie zarobić.
Mam wrażenie że odrodzenie energii trwa dłużej niż ruchy na MF2.
A w zasadzie to ile trwa? :)
Jeśli mnie pamięć nie myli to "energia odnawia się w całości dwa razy na dobę". Zgodnie z tym jeden pkt energii powinien odnawiać się co 7m20s.
Dotychczasowi gracze v2 z czasem (a raczej "wraz ze wzrostem poziomu") będą pewnie narzekać na system energii.
W każdym razie rozwiązanie jest sprytne. Nowi gracze nie będą mieli punktu odniesienia i narzekać nie będą ;)
Współdzielenie konta w grze najprawdopodobniej wciąż będzie zabronione. Także każde z rodzeństwa będzie tworzyło własne konto z własnymi postaciami.
Paragrafy za:
A. multi
B. przelew
C. i to i to
?