Fascynująco podobne.
Podgląd wydruku
Dla ciebie wszystko jest podobne :p
Ja mam wyższy poziom pracy w przeciwieństwie do twojego :p
Dobra już, dobra.
Bez kłótni :)
Qorg, jedyne co mi się w twoim queście podobało , to amulet , który świeci , gdy ktoś poszukiwany jest w pobliżu ( naszyjnik ala Naszyjnik z Ognikiem z Gothica II )
Mógłbyś questa rozwinąć , bo questy typu " idź , zabij, weź , przynieś " są dobre , tylko na początek gry. Jeśli ten quest ma trafić do dalszej fabuły , to nie może być tak prostolinijny. Zauważcie , że Tomi robi z upka na upek coraz to ciekawsze rzeczy ( ciekawe kiedy skończą mu się pomysły ;d ), questy. Pisząc tego questa , masz nadzieje , ze tomi zwróci na niego uwagę, więc proszę Cię postaraj się bardziej :D
Mam pomysł co do miasta Devos
Nasza postać wchodzi do karczmy i pyta staruszkę dlaczego wszyscy w mieście są tacy zmęczeni.
Ona odpowiada:
-Nasze miasto nawiedził "Koszmar" (taki niewidzialny upiór) przez niego wszyscy boją się zasnąć. Nawiedza on tych którzy śpią i wywołuje u nich okrutne wizje. Ten upiór żywi się strachem i z dnia na dzień jest silniejszy. Jedyną osobą która się z tego cieszy jest ten tam. To handlarz magicznymi przedmiotami które podobno pomagają w ochronie przed upiorem. Jednak nie są takie tanie.
-Chciałbym wam jakoś pomóc
-To miłe jednak nie takie proste. Aby zniszczyć Koszmar trzeba pozbyć się tego który go przywołał. Nikt nie wie kto to jest, ale na pewno to ktoś z miasta bo upiór musi być blisko swego pana.
-Możesz dać mi jakieś wskazówki.
-Jest podobno pewien eliksir wizji który pomaga zobaczyć Koszmar ale nie ma u nas alchemika który by wiedział coś na ten temat.
Idziemy do Eliar do Makdufa ten nam mówi że do sporządzenia eliksiru potrzeba nam:
-5 pasiastych skór (pasiastw wywerna)
-5 gryfich szponów (Gryf)
-5 skrzydeł wampirzycy (Wampirzyca)
-5 piór Garudy (Garuda)
-1 Krucze pióro (Kruczy mściciel)
W tym celu pokonujemy po 5 razy każdego wyżej wymienionego mini-bossa i idziemy do Devos po krucze pióro. Idziemy do lokacji Las wisielców i przez niego dostajemy się do następnej lokacji wzgórze kata. Tam musimy zabić 1000 kruków by pojawił się BOSS Kruczy mściciel ( boss magiczno-fizyczny ale nie super silny tak na 52-53lvl i najlepiej jak by nie powstawał głupi kruczy set bo większość będzie miała komplet unikatów z poprzedniego miasta mogą wypadać z nieko jakieś ciekawe zdolności lub gemy ) ten narzeka że zabiliśmy 1000 kruków i nam tego nie wybaczy po pokonaniu go dostaniemy krucze pióro. Idziemy do Makdufa w Eliar ten za godziwą opłatą (30k) robi nam eliksir wizji
Wracamy do Devos
musimy znaleść kogoś kro zgodziłby się zasnąć na potrzebę wywołania Koszmaru. Zgadza się na to Karczmarz znów za opłatą(10k) zasypia. Pojawia się boss Koszmar (boss magiczny na 55-57lvl i tu może powstać koszmarny set Uwaga jak go nie pokonamy musimy zapłacić karczmarzowi za każdym razem za zaśnięcie) Upiór po porażce ucieka na środek gospody i znika w podłodze dowiadujemy się że pod podłogom jest ukryty tunel który prowadzi do starego kościoła w razie ataku ze strony wojsk Oazis kościół jest nie używany ponieważ trzeba by było się przedostać tam przez las wisielców a nikt nie ma odwagi. Ale my mamy i idziemy przez las wisielców. Okazuje się że do starego kościoła nie można wejść więc wracamy się i idziemy tunelem w gospodzie. Po drodze spotykamy Chciwego trolla który nie przepuści nas do puki go nie pokonamy. Więc wyzywamy go ale musimy przejść próbę czy jesteśmy godni na pojedynek z trollem. I tu mini-gra w zapamiętywanie. Składa się ona z 5 rund i nie możemy żadnej przegrać troll pokazuje nam przez 5 sekund 3,4,5,6,7 różnych rzeczy w zależności która runda a potem zakrywa je gdy je odsłania dodaje jedną dodatkową naszym zadaniem jest w ciągu 10 sekund znaleść dodatkową rzecz. Za rozpoczęcie gry Troll prosi nas o 10k gdy wygramy zyskujemy 2krotni gdy przegramy tracimy (to dobry sposób na dorabianie po pokonaniu trolla) Gdy wygramy w mini grę troll z nami walczy(BOSS fizyczny 55-57lvl gdy przegramy walkę nie musimy znów grać w zapamiętywanie) po pokonaniu go troll nas przepuszcza i zaprasza ponownie do gry. Idziemy dalej i wychodzimy z tunelu w kościele tam widzimy Koszmar i sprzedawcę magicznych przedmiotów. Nazywamy go łotrem i z nim chcemy walczyć lecz ten przyzywa 2 Banshee (BOSSY jeden magiczny drugi fizyczny 58-60lvl) po pokonaniu ich sprzedawca mówi że traci moc a Koszmar znika chce uciec ale my go łapiemy. Wracamy do karczmy a tam go linczują i wsadzają do pierdla my dostajemy nagrodę i mam nadzieje sporą.
https://i433.photobucket.com/albums/...onowiec/06.png
Znalazłem ostatnio takiego chara, i wpadłem na pomysł dodania takiego... powiedzmy smaczka, w mieście które nowo powstanie za jakiś czas (Devos?), to jest - można by było zrobić coś takiego, że na weekend do miasta przyjeżdżają muzycy i sobie grają całe 2 dni na scenie jakiejś małej, drewnianej (gdzieś miałem tileset czegoś takiego, także jak ktoś chce to pisać to poszukam) i w tym czasie kiedy ci muzykanci grają sobie w mieście, zmienia się tło muzyczne. Co o tym sądzicie? Niby nic nie znaczące, ale fajny taki smaczek, właśnie takie smaczki nadają uroku ;3
Mam pomysł że dziewczyny ( Patrycja ) w gospodzie eternia dawała quest " Zawiezienie do urkaden" które polega na tym że trzeba ją zawieść pojazdem do urkaden ( Quest możemy zrobić po zdobyciu urkaden) i powie że jej mąż zachorował dlatego nie może pojechać po nią.
Zaakceptujcie to co najlepsze!
https://w4.mfo2.pl/map.php
i o tych " Smaczkach " się zgadzam i ta muzyczka to będzie z prawdziwego życia np. the doors
Quest "Zdrada"
NPC:
Żona - Zdzisława
Mąż - Mietek
"Kochanek" Żony - Ignacy
Historia:
Spotykamy zrozpaczonego na Samotnym Wzgórzu. Podchodzimy do niego i rozpoczyna się dialog:
-"Nic Ci nie jest?"
-"Nie...... w zasadzie to tak.....mógłbyś mi pomóc???"
Do wyboru - a/"Nie mam teraz czasu" b/"Oczywiście"
Jeżeli wybrałeś "a" to:
Mietek rzuca się w przepaść nie widząc sensu w życiu.
Jeżeli wybrałeś "b" to kontynuujesz rozmowę:
-"Problem tkwi w tym, że żona mnie zdradza od niedawna. Czy mógłbyś sprawdzić czy tak naprawdę jest?"
-"Tak"
Dalej kierujemy się do Langeburga i wchodzimy do baru. Szukamy wzrokiem i dostrzegamy żonę Mietka - Zdzisławę z rzekomym kochankiem Ignacym. Podchodzimy i rozpoczyna się dialog:
-"Dzień Dobry!Nazywam się [nick] i chciałbym zapytać o pewną sprawę."
-"Uciekaj stąd bachorze"- woła Ignacy
-"Z chęcią odpowiem na twoje pytanie" - odpowiada Zdzisia
-"Jestem ankieterem i potrzebuję odpowiedzi na pytanie "Jakie problemy dotykają związki?""
-"Ależ my nie jesteśmy razem"- odpowiada Zdzisia
-"Ups. Przepraszam"
-"A czy teraz mógłbyś się oddalić chłopcze i nie przeszkadzać w rozmowie z siostrą??" - pyta Ignacy
-"Ależ oczywiście"
Następnie oddalamy się i udajemy do Mietka:
-"Pańska żona nie zdradza pana, tylko spotyka się ze swoim bratem"
-"Przecież ona ma nie ma brata."
-"Słyszałem jak nazwał ją swoją siostrą"
-"Dziękuję, że mnie uspokoiłeś. Ale jest jeden problem. Nasłałem na tego człowieka asasyna. Czy mógłbyś powstrzymać go?"
-"Okej"
Udajemy się do gospody. Wchodzimy a tu asasyn się ujawnia i próbuje zabić Ignacego. Bronimy Ignacego. Asasyn nas atakuje.
BOSS:
-Asasyn
-HP : 2000
-Atak: Średni fizyczny, nie atakuje z magii
-Obrona: Mała przeciwko magom jak i wojownikom.
-Szczęście: Dużo, bardzo częste uderzenia krytyczne.
-Szybkość: Duża.
-Używa zdolności: Przyspieszenie, Krytyczny cios, Drenaż, Przyspieszenie, Trujący Atak
-Używa przedmiotów: Osłona Magiczna, Osłona
-Drop: Osłona, Osłona Magiczna, Szybkość Plus, Atak Magiczny Plus, Atak Plus, Krwawy Sztylet, Krwawa Różdżka
Po pokonaniu bossa Ignacy nam dziękuje i szybko ucieka z pomieszczenia. Próbujemy go zatrzymać, ale nie udaje nam się. Idziemy na Samotne Wzgórze do Mietka, gdzie spotykamy go z żona. Rozmawiamy z nim. Dziękuje nam i daje 10k w podzięce.
Quest do Langerburga: Tutaj bylo by dużo bossów :DD
Widzimy że pod mostem Jest jakieś dziecko i idziemy pod most*bylo by takie przejscie* i Rozmawiamy z dzieckiem:
J:Coś ci się stało?
Dziecko: Odejdź duszo nieczysta!!
J: Uspokój się co ci się stało?
Dziecko: Odejdź nim cię diabły piekielne wezmą!
Mamy 2 odp. do wybrania.
Ja Odp b-Dobrze Dobrze! Odchodzę i zostaw mnie w spokoju!
(Dziecko zabija nas bez walki i budzimy się (nie w langerburgu) Na mapie świata przed langerburgem lub w Eterni.
2 odp. to: Dziecko! opanuj się! Pomogę ci! Tylko Powiedz co się stało!
Tu sie zaczyna walka(jest to boos musimy go sami ubić lecz jest prosty)
Następnie pod mostem jest grota i wchodzimy do niej.
Grota wygląda jak korytarze kreta. Są małe przejścia w których są potwory jak: Grzesznik Ksiądz (duch)
Grzesznicy i inne np. trupy . Np. Grzesznik Królik (duch) ale nie ma 1 lvl tylko na taki co byl by exp(Nie wiem to do twórcow już :D)
następnie jest przejście gdzie są korytarze lecz jest ciemnio czarne skały z czerwonym czymś i na ścianach jest lawa ktora nas NIE zabija. Są tu rzesznicy Demony nie są łatwe i przy nastepnym porzejsciu są Demony x2. (też wszystkie duchy)
Nastepnie widzimy jaksinie w ktorej Jest PEŁNO (NIE RUSZAJACYCH SIE) posągów Thangarów (tahnegrow ) No ten co porwal Natiusa i je zabijamy i sie respia jak zwykle miejsce do wbijania lvl tylko to sa posongi dalej widzimy kule(rune magi lub cos innego) co sie zmiena w dziwny ksztalt(losowy) (ale staty te same) I musimy go zabić. Jest to mocny BOOS i po zabiciu jaskinia sie rusza i zasypuje .Budzimy się na moście w langerburgu i jest zbiegowsiku ludzi i widza jak wychodza Już nie grzesznicy lecz DObre duchy na ktorych rowniez mozna expic(staty i lvl ich wiekszy( bo pokonali Bossa z runy magi i zeby byl potwory do wiekszego wbijania lvl.
a posągi w pomieszeniu gdzie byly posagi Thangara byly by ludzmi ktorzy uwierzly jemu i mu pomagali i oni sa Rolnikami lecz maja zaklencia mocne itp.
Wiem troche nie podobny quest ale fajny i sory za tyle błędów ale tu chodzi o exp i Bossa.
I w przejsciach byly bo dodatkowe jaskinie z Expami+Mini bossy.
po obgadaniu zk azdym czlowiekem co jest w tlumie ludzi quest sie konczy nagroda to doświadczenia troche i zloto a zbiegowiska nie ma lecz. Jaskinie są!
PS po wykonaniu questa byly by dodtakowe tam przejscia jaskin do Mini Bossow(w nagrode dla tych co zrobili)
" Zamrorzenie alvariona "
Mistrz feniks
Alvarion
Mirabella
Mistrz feniks mówi że 16 dni temu córka Alvariona zachorowała ( Mirabella ) i Alvarion 10 dni temu wyruszył na poszukiwanie liściu Leczenia który miał uzdrowić Mirabelle i my musimy ruszać na ratunek i idziemy tam gdzie w mfo 2 byl wielki lodowiec tam będzie " Magiczna grota lodowa " gdzie pojawi sie labirynt, i gdy go przejdziemy spotkamy jaskinie śmierci a gdy tam wejdziemy zobaczymy zamrożonego alvariona i zaatakuje nas Niebieski ognik wielki
"Dziwne światła z nad Błękitnego Jeziora"
Zleceniodawca: Kharim (Devos).
Nagroda: Srebrny pył, 50 000G.
Opis przejścia: Wkraczamy do Devos. Zauważamy że mieszkańcy są czymś poddenerwowani. Pochodzimy do siedzącego na ławce chłopaka o zielonych lśniących włosach i zlekko poszarpanej koszuli. Zagadujemy do niego, On opowiada nam o tajemniczych zdarzeniach nad Błękitnym Jeziorem. Mówi też o tym że wysłał tam swoich trzech pomocników po dziesięć Kwiatów Kryształowego Aloesu.
Idziemy więc na zachód od Devos i dochodzimy do ów lokacji. Kwiaty powinny znajdować się w dosyć charakterystycznych miejscach, takich jak pod kamienną tabliczką informującą nas o czychającym zagrożeniu nad Błękitnym Jeziorem. Gdy je wyzbieramy z jeziora wynurzy się Upadła Syrena, rozpocznie się dialog:
Upadła Syrena: Śmiertelniku z krwi i kości! Czemu przywłaszczasz sobie me włości? Czy wiesz kim ja jestem?
Ja: Przepraszam, o Pani, nie wiedziałem że kwiaty są twoje. Piękno natury przywiodło mnie tu, zapach dzikich kwiatów i kropel dźwięk, ale najbardziej ten kwiatów wdzięk. Mogę je zabrać? Czy moje mogą być? Tu jest ich dużo, starczy dla wszystkich. Co? Pani Wodna?
Upadła Syrena: Bezcześcisz me jezioro, swymi niecnymi czynami, teraz za to zapłacisz, krwią swą! Nie bez powodu Śmiercią mnie zwą!
Rozpoczyna się walka
Po pokonaniu Upadłej Syreny jezioro wciąga ją do swojego wnętrza, a my możemy spokojnie wrócić do Devos. Po powrocie do Kharima dajemy mu kwiaty. Podaruje On nam Srebrny Pył, jeśli opowiemy dodatkowo o potyczce z Syreną da nam dodatkowe 50 000 sztuk złota.
Od teraz za każde 10 Kwiatów Kryształowego Aloesu, będzie On nam dawał Mikstury Odnowienia. Co 50 sztuk Kwiatów Khamir będzie nam dawał jakąś losową zdolność na 60 lvl.
Upadła Syrena
https://oi46.tinypic.com/33395p2.jpg
LvL: 60.
HP: 17000.
Status: Miniboss, odnawialny.
Profesja: Mag.
Atrybuty pasywne: Lód, Wiatr, Buława, Topór.
Atrybuty negatywne: Ogień, Ziemia, Włócznia, Miecz.
Wymaganie odnowienia Minibossa: Raz na 24h zebrać 10 Kwiatów Kryształowego Aloesu.
Drop: Syrenia Różdżka, Łuska Syreny (Pancerz), Mikstura szybkości, Mikstura Skupienia, Mikstura Odnowienia (2 i 3), Osłona (Magiczna i Fizyczna).
Stosowane zdolności, przedmioty i zaklęcia: Lód 4, Ziemia 4, Wodny Bąbel, Ślepa Furia, Mgła, Mikstura Skupienia, Mikstura Regeneracji, Mikstura Szybkości, Syreni Krzyk(Zadaje obrażenia magiczne, bez atrybutu. Posiada 25% szans na założenie statusów: Oszołomienie, klątwa, spowolnienie, paraliż).
Przedmioty:
https://oi47.tinypic.com/talzi8.jpgKwiat Kryształowego Aloesu.
Opis przed spotkaniem Kharima: Przepiękny kwiat, pochodzący z nad Błękitnego Jeziora.
Opis po spotkaniu Kharima:Przepiękny kwiat Kryształowego Aloesu, pochodzący z brzegów Błękitnego Jeziora. Takich właśnie szuka Kharim.
https://oi49.tinypic.com/f556j6.jpg Syrenia różdżka
Wym. LvL: 60.
Statystyki:
Obrażenia: 253
Atak Magiczny: 92
Szybkość: 15
MP: 81
Lód: +15%
Włócznia: - 15%
Ziemia: +15%
HP: -344
https://oi49.tinypic.com/30coqo4.jpg Łuska Syreny
Wym. LvL: 60.
Statystyki:
Obrona: 53
Obrona Magiczna: 20
Szczęście: 15
Lód: +15%
Oszołomienie: + 15%
Szybkość: - 15
NPC:
https://oi47.tinypic.com/2eziy3q.jpg Kharim
Dialog:
[Mężczyzna jest zamyślony, patrzy w dół i z lekka porusza ustami.]
Kharim: Ach! Wybacz, nie zauważyłem Cię. Och, cóż za maniery... Jestem Kharim, alchemik, sprzedaję różnorodne Mikstury i zioła.
(Opcja 1)Ja: Tak, pokaż mi swoje towary.
(Opcja 2)Ja: Jesteś jakiś strapiony, coś się stało?
(Opcja 3)Ja: Nie dziękuję, do widzenia.
Wybór Opcji 1: (Otwiera się sklep w z miksturami, taki jaki dotychczas jest u Anastazego obok Devos).
Wybór Opcji 3:
Kharim: Do zobaczenia!
Wybór Opcji 2:
Kharim: Ehh... Po prostu męczy mnie pewna sprawa, trzech moich pomocników nie wróciło z nad Błękitnego Jeziora. Boje się, że coś mogło im się stać.
Ja: A dlaczego ich tam wysłałeś?
Kharim: Po Kwiaty Kryształowego Aloes, prowadzę ostatnio badania nad pewną miksturą, a to jest jej główny składnik. Mam dla Ciebie propozycję, jeśli
pójdziesz nad Błękitne Jezioro i sprawdzisz dla mnie co się z nimi stało oraz zbierzesz dla mnie 10 Kwiatów Kryształowego Aloesu, zostaniesz sowicie wynagrodzony.
(Opcja 1) Ja: Pomimo mych starań odnalezienia brata, chyba znajdę czas by Ci pomóc. Nie zawiodę Cię, Kharimie.
(Opcja 2) Ja: Przepraszam, ale jestem w pogoni za pewnym człowiekiem który porwał mojego brata. Nie mogę Ci pomóc, alchemiku.
(Wybór Opcji 1): Kharim: Oh, naprawdę? Dziękuję Ci przybyszu!
(Wybór Opcji 2): Kharim: Rozumiem twe trudy, przepraszam że zawracam Ci głowę takimi błahostkami, życzę powodzenia!
Po zdobyciu 10 kwiatów, zabiciu Upadłej Syreny i wybraniu opcji dialogowej mówiącej o wykonanym zadaniu.
Kharim: Dziękuję Ci! Nareszcie po tylu latach mogę zakończyć prace! Mój życiowy cel został osiągnięty, dzięki tobie! Ten oto podarunek przekazuję w twe ręce! Niechaj Ci dobrze sluży! (Otrzymujemy Srebrny Pył) Dostałem go od pewnego podróżnika, za skrzynię Mikstur Leczniczych i bandaży.
(Opcja 1) Ja: Dziękuję alchemiku, na pewno mi się przyda. Życzę powodzenia w interesach i w pracach nad miksturą.
(Opcja 2) Ja: Dziękuję alchemiku, jednak muszę Ci jeszcze o jednym opowiedzieć.
(Wybranie Opcji 1) Kharim: Dziękuję jeszcze raz, powodzenia w poszukiwaniach brata!
(Wybranie Opcji 2) Ja: Podczas podróży do Błękitnego Jeziora napadła mnie Syrena, mało mnie nie zabiła. Można przypuszczać że tak przepadli twoi pomocnicy, nie mieli szans z tą kreaturą.
Kharim: Za prawdy? Bestia w tamtych okolicach? Pokój ich duszom, dziękuję Ci, jestem twoich dłużnikiem do końca życia. W ramach przeprosin za to że naraziłem Cię na niebezpieczeństwo ofiaruję Ci hojny datek pieniężny, mam nadzieje że to pokryje koszty twojej wyprawy. (Otrzymujemy 50 000G)
Po zakończeniu dialogu, gdy zrobimy jeden krok.
Kharim: Poczekaj jeszcze chwilę!
Ja: Tak? Coś się stało?
Kharim: Chciałem Ci powiedzieć, że za każde 10 sztuk tych ziół dostaniesz ode mnie wynagrodzenie!
Koniec Questu.
Pomóż Maćkowi z odzyskaniem brata
Maciek
młodszy brat : wacek
Grothor
ja
wacka zaatakowal dziwny stwór którego wszyscy się bali dlatego go zamknięto w podziemiach , maciek mnie poprosił żebym uratował jego braciszka a da mi wielką nagrode wiem co to znaczy porwanie braciszka.... za to spotkalem w podziemiach dziwne trzy dzwignie jakimś cudem ułożyłem je poprawnie i otworzyły się wrota ( kod to prawo , lewo , lewo ,prawo , środkowe ) wszedłem tam i znalazłem warsztat gdzie osiadł się behemonth king
którego już pokonałem . znalazłem tam grothora który odszedł do gospody i na ścianie było tajne przejście które było za ciasne abym nimi wszedł. dlatego posmarowałem się olejem i znalazłem wielką jaskinie a w niej GARGULCA MROKU gdy go pokonałem wreszcie zauważyłem Wacka i odszedłem z nim spokojnie do Maćka a maciek mi dał PRa starą koronę i ognistą włócznie
o bossie
GARGULEC MROKU
https://img18.imageshack.us/img18/2998/dementor.gif
20000 HP
18000 MP
występowanie : tajna jaskinia w podziemiach scythe
atakowanie : pocisk magiczny 3 ***** , fizyk , mikstura many 4 , leczenie 2 *** , drenaż , spowolnienie , mobilizacja , skupienie
" Pomóż Mardufowi wyzdrowieć "
Poziom: 55
Zleceniodawca: Elvira (Eliar)
Nagroda: 10 000G, jedna mikstura odnowienia 3
Podchodzimy do Elviry i rozmawiamy z nią, (gdy mamy 55 poziom) pojawi nam się wybór:
1. Odchodzę
2. Powiedz, czy komuś mogę tutaj pomóc ?
Opcja 1:
Koniec rozmowy
Opcja 2:
Elvira: Dziwi mnie, że Marduf od kilku dni nie wychodzi ze swojego domku. Czy mógłbyś zobaczyć, co się z nim stało ?
Ja: Tak, już idę. Do zobaczenia !
Idziemy do domku Mardufa i rozmawiamy z nim:
Ja: Elvira pyta się, dlaczego nie wychodzisz ze swojego domu, martwi się o Ciebie.
Marduf: Niestety, od kilku dni jestem chory i nie mam siły się poruszać, ledwie doszedłem do drzwi, aby Cię wpuścić. Znam kogoś, kto zna się na miksturach leczniczych. Pójdź do Anabelli i przekaż jej ten list.
Otrzymujemy przedmiot o nazwie "List do Anabelli". Idziemy do niej i rozmawiamy:
Anabella: Zapraszam do zakupu mikstur.
Opcja 2:
Chętnie kupię kilka mikstur.
[Otwiera się sklepik Anabelli]
Opcja 1:
Mam dla Ciebie list od Mardufa.
[Po 20 sekudnach]
Anabella: Przyjdź do mnie za godzinę, wtedy mikstura lecznicza dla Mardufa będzie gotowa.
Ja: Do zobaczenia.
[Godzina już minęła]
Idziemy do Anabelli odebrać miskturę.
Anabella: Proszę.
Ja: Dziękuję, ile płacę ?
Anabella: Marduf to mój znajomy, nie musisz nic płacić.
Wracamy do Mardufa, podajemy mu miksturę leczniczą i... Marduf zaraz wstaje z łóżka i czuje się jak nowo narodzony.
Marduf: Dziękuję Ci, przyjacielu, masz tu 10 000G za pomoc.
Ja: Ależ nie trzeba.
Marduf: Weź, przyda Ci się.
Ja: Dziękuję, do zobaczenia !
Wracamy do Elviry i rozmawiamy z nią.
Ja: Witaj, okazało się, że Marduf był ciężko chory i nie miał siły się poruszać, dlatego nie wychodził ze swojego domku.
Elvira: Dziękuję Ci za informację, masz tu miksturę odnowienia 3.
Ja: Dziękuję, do zobaczenia !
Koniec Questa
Quest na lvl 30
Miejsce ROZPOCZĘCIA - Langerburg
Poziom - 30lvl
Zleceniodawca - Stary Meliar
Nagroda - 10000 g, 2x mikstura regeneracji
Podchodzimy do Meliara, i rozwamiamy z nim (po 30 poz.)
Och.. Gdzie też pojawia się mój synek.. Czyżby on poraz kolejny uciekł z wioski...
Pojawia się nam wybór
1. Jeśli chcesz, mogę Ci pomóc odnaleźć Twojego synka
2. To nie moja sprawa
Po wybraniu opcji 1:
Dziękuję ci bardzo chłopcze/dziewczęto. Dam ci pewną wskazówkę:
Gdzie słońce świeci,
Gdzie jest uroczo,
Gdzie kufer stoi,
Otwarty ochoczo,
Tam drzewa są trzy,
Mój syn w jednym z nich leży.
Wtedy mówi moja postać: o_O co to może znaczyć?
Meliar: Proszę cię bardzo! Znajdź mi mojego synka.
Po dojściu na uroczą polanę, między 3 drzewami, na 1 drzewie po lewej stronie (obok kufra) znajdujemy dziecko Meliara.
Ja: Chłopczyku! Zejdziesz na dół?
Chłopiec: A nie ma już tego..
Ja: Tego? Tego czego?
Chłopiec: Tego.. tego..
Ja: Tego czego?!
Chłopiec: Tego kruka!
Ja: Ja tam nic nie widze..
Chłopiec: O nie! Znów nadlatuje!
5 sek. później
Kruk: KRA! KRA!
Ja: Muszę go pokonać!*
Po skończeniu walki (oczywiście z wygranym rezultatem)
Ja: Dobrze, już nie ma kruka. Możesz do mnie zejść, a ja zaprowadzę cię do Meliora.
Chłopiec: Dobrze.. Już schodze.
15 sekund później, po dojściu do Meliora
Ja: Przyprowadziłem Ci synka Meliora! Jest cały i zdrowy!
Chłopiec: Och! Jakie szczęście! Dziękuje bardzo!
Ja: Ech.. drobiazg..
Melior: Mam tu coś dla ciebie wzamian za pomoc..
Dostaje 10tys. g oraz 2 mik. reg.
Ja: Dziękuję bardzo! Do zobaczenia!
Melior: Bywaj!
Koniec!
*Kruk
Boss
Hp - 10000-11000 tys. (losowo)
Duży atak magiczny, Duży atak fizyczny, mała obrona fizyczna, średnia obrona magiczna
Atak fizyczny siekierą ze szponów króka**, Atak magiczny różdżką kruka***
Używa zdolności i zaklęć
Ziemia 2
Skamienienie
Multi atak
Wiatr 2
Odchody kruka****
Używa przedmiotów
Mikstura życia 2 (max 2 razy)
Mikstura many 2
Osłona mag/fiz
Wypada z niej
Osłona mag/fiz
siekiera ze szponów kruka
różdżka kruka
kamień
runa magii
4 tys g
**siekiera
zabiera od 400 do 600 hp (krytyk od 550 do 700)
***różdżka
zabiera od 350 do 650 hp (krytyk od 550 do 700)
****odchody kruka
zabiera 700-730 hp, 10 mp, unieruchamia postać na 2 tury
"Tajemnicze kamienie"
Poziom: 60
Rozpoczęcie : Okolica Devos
Trudność : Trudny
Nagroda : Srebrny Pył + 50 żetonów . Otwarcie się przejścia wcześniej zasypanymi kamieniami , możliwość spotkania tam unikalnego potwora - ?
Podchodzimy do Nemir'a , który stoi przed przejściem , które jest zasypane kamieniami .
POSTAĆ: Witaj! Co ci się stało?
NEMIR: Te kamienie są jakieś dziwne ... od 4 dni nie mogę się ich pozbyć.
POSTAĆ:
(Opcja 1) Może razem uda nam się je przebić . Poczekaj , pomogę Ci.
(Opcja 2)Pomógłbym ci ale nie mam czasu . Narazie![ KOŃCZY ROZMOWĘ ]
NEMIR: Dzięki , a więc możemy spróbować ...
[NIEUDANA PRÓBA USUNIĘCIA KAMIENI]
POSTAĆ:Dziwne , że kamienie nie chcą się przesunąć...
NEMIR: Możliwe , że są one zaczarowane . Słyszałem kiedyś , że mieszka pewna osoba w Devos , która miała możliwość widzieć usunięcie takich kamieni. Może mógłbyś się tam udać?
POSTAĆ:Okej , spróbuję . Do zobaczenia!
[UDAJEMY SIĘ DO OASIS]
Podchodzimy do Gospody " Pod Gargulcem" [ lub inna nazwa ] i pytamy się każdego czy słyszał o kamieniach .
Ogółem każdy mówi nam : Nie słyszałem , Nie mam pojęcia co to jest , Nie interesuje mnie to . W końcu pewna osoba nam mówi :
"Słyszałem o nich , ponoć trudno się ich pozbyć jednak rozwiązanie jest bardzo proste ... otóż nie trzeba przy tym używać siły ani mocy - wystarczy myślenie . Miałem sposobność uczestniczyć w wyciąganiu takich kamieni . Na początku są one bardzo do siebie "przyklejone" ale po polaniu ich... Czekaj , nie mogę sobie przypomnieć...
POSTAĆ: Po polaniu ich?
LEONARD: Hmmm... wydaje mi się , że zapomniałem . Jeżeli możesz przynieś mi od zielarza "Laskowe orzechy" , to może uda mi się przypomnieć.
POSTAĆ: Dobrze , już ruszam
[UDAJEMY SIĘ DO ZIELARZA]
POSTAĆ:Witaj! Widzisz , mój przyjaciel zapomniał coś i nie może sobie tego przypomnieć ... Masz coś na pamięć?
ZIELARZ: Tak , Mam kilka sztuk Laskowych orzechów , mogę ci je oddać wzamian za 10 szt. Pędów Rośliniaka .
POSTAĆ:
(Opcja 1) Proszę oto pędy rośliniaka[ Pokazuje nam się gdy je posiadamy ]
(Opcja 2) Niestety nie mam przy sobie pędów rośliniaka ...[ Kończy rozmowę ]
POSTAĆ: Dzięki wielkie!
ZIELARZ: Nie ma za co :)
[IDZIEMY DO LEONARDA]
POSTAĆ: Proszę oto orzechy
LEONARD: Nie wiedziałem , że smakują tak dobrze!
[PO CHWILI]
LEONARD: Już sobie przypomniałem . Ten składnik nazywa się Szara woda [ może być inna nazwa ]
POSTAĆ: Dzięki może uda mi się ją gdzieś kupić.
LEONARD: Czekaj! Przypomniało mi się coś jeszcze ... tego nikt ci nie sprzeda . Czasami wypada to z potwora Cień , którego można spotkać w Skalnej Grocie [ lub inna nazwa lokacji ]
POSTAĆ: Dzięki za informację . Spróbuję jakoś zdobyć ten składnik.
[WYRUSZAMY DO SKALNEJ GROTY]
Walczymy z Cieniem i mamy 5% szans na wypadnięcie Szarej Wody.
CIEŃ
Typ:Potwór ( zwykły )
HP: 4000-5000
MP: 300-400
OPIS: Mały atak fizyczny , dużo obrony i obrony magicznej . Raz w walce atakuje Odbiciem* ( gdy mamy wysoki atak ) , atakuje Ciosem Mobilizacyjnym*** i Krytycznym Ciosem***. Używa także Osłony , osłony magicznej i Bryzy** i Mikstur Życia 5,4 i 3. Gdy skończy mu się mana atakuje zwykłym atakiem.
Cios Mobilizacyjny***
Poziom: 60
MP: 70
Limit użyć: 2
Opis: Zadaje do 20% większe obrażenia fizyczne bez atrybutu .Posiada 25% szans na nadanie statusu Mobilizacja na 2 tury używającemu.
DROP:
Szara Woda ( 5% szans)
Mikstura Regeneracji ( 25% szans )
Gdy zdobędziemy Szarą Wodę udajemy się do NEMIR'a .
[IDZIEMY DO NEMIR'A]
NEMIR: Aaaaa! Rabusie! Pomocy!
POSTAĆ: Już idę!
Walczymy z Bossami RABUŚ A , RABUŚ B
RABUŚ A
Typ : Boss
HP: 7000-10000
MP: 400-600
Opis: Silny boss fizyczny o atrybucie Miecza ( +25% ) , zadaje nieregularne ciosy sięgające 75% - 125% zwykłego ciosu , często chybia (33% szans) , w swojej walce używa zdolności Cios Mobilizujący*** , Krytyczny Cios*** , Szczęśliwy Cios*** , Klątwa Złodziei* i Leczenie 3*****. Jedynym jego słabym punktem jest szybkość . Używa przedmiotów : Osłona , Osłona Magiczna , Antidotum , Krople do Oczu oraz Mikstury Życia 5,4 i 3 . Nie jest odporny na zatrucie i spowolnienie oraz paraliż ( gdy go ma nic nie robi )
Klątwa Złodziei* - nadaje status Paraliż na 2 tury oraz status Zatrucie na 4 tury .
RABUŚ B
Typ : Boss
HP: 3000-4000
MP: 800-1200
Opis:Słaby boss magiczny o atrybucie Wiatru ( + 25% ) , ma bardzo dużo obron magicznych i fizycznych , co sprawia za zadajemy mu mały atak ( ok. 300-500 obrażeń ; 600 w przypadku mobilizacji) , używa osłon magicznych i fizycznych . Nie jest odporny na zatrucie . Atakuje nas tylko wtedy gdy ma mniej niż 20% HP . Zazwyczaj w walce leczy RABUSIA A - Miksturami Życia 5,4 i 3 oraz Leczeniem 2***** , sam natomiast nigdy się nie leczy tylko używa zdolności takich jak Bryza** Multibariera** .
DROP:
Cios Mobilizujący***
Sakiewka ( unikat ) - dodaje 10% do zdobywanego złota , ma typowe statystyki dodatku na 60 lvl.
Kapelusz Złodziei ( unikat ) - nadaje auto-status Precyzja na 4 tury , nieco większe typowe statystyki na 60 lvl.
Złodziejska Szata ( unikat ) - nadaje auto-status Bariera na 4 tury , nieco większe typowe statystyki na 60 lvl.
Ostry Sztylet ( unikat ) - zadaje nieregularne obrażenia od 75% do 125% zwykłego ciosu .
Ciemne Buty ( unikat ) - nadają auto-status Przyspieszenie na 4 tury .
10000-20000 EXPA
20000-60000 ZŁOTA
[ PO POKONANIU RABUSIÓW ]
POSTAĆ : Udało się! Wygraliśmy!
NEMIR : Cieszę się , że się spotkaliśmy . Bez ciebie tego wszystkiego bym nie osiągnął.
[NEMIR POLEWA SZARĄ WODĄ KAMIENIE , KTÓRE ROZCHODZĄ SIĘ]
DOSTAJEMY NAGRODĘ - Srebrny Pył i 50 żetonów . Odtąd możemy wchodzić do lokacji wcześniej zasypanym wejściem pod kamieniami .
KONIEC QUESTU