Masz rację, gra nie umiera, bo umarła już dawno.
Podgląd wydruku
my czekamy juz rok wg twoich slow powinny byc 2 upy a 3 w drodze... i to z fabula zrobiona idealnie...
marzenia sie nie spelniaja jak widac.
nie umiera , tylko gra juz upadla...Cytat:
Trochę się przedłużyło, ale nie mówcie od razu, że gra umiera.
konkurencyjne gry maja "Wziecie"...
OStatni update Eliar, i okolice...
poszukajmy ich...
https://s6.ifotos.pl/img/upadekpro_nnxppxx.png
[/img]
To kiedy Devos będzie ? Jakaś mała informacja by się przydała.
Devos będzie w przyszłości.
A co na to Admin ?
Kiedy będzie gotowe.
A kiedy będzie gotowe ?
Ja to się tylko zastanawiam, jak bardzo musicie mieć zryte życie realne, że tak gorączkujecie się nad aktualizacją gry... To straszne, że oczekujecie, że projekt, którym hobbystycznie zajmują się autorzy jest dla Was nie dla nich. Jest zupełnie odwrotnie, nie musi być upków, mi także to wisi, a wymuszanie ogłoszenia o upadku gry jest conajmniej śmieszne, polecałabym się zastanowić nad tym, na jakich żałosnych ludzi się kreujecie. Połowa tych 'wymuszeń', a nawet czasem szantaży o odejściu nikogo nie obchodzi, bo jakby chcieli to upek byłby już dawno, widocznie nie chcą, mają to gdzieś i bardzo dobrze.
Mam nadzieję, że admini nie dadzą sobie wejść na głowę garstce nołlajfów, bo ta Wasza manipulacja jest nadzwyczaj skąpa, skłaniająca raczej do śmiechu.
smiech to jest z gry. I to juz dawno.
Jezeli ktos tworzy projekt to raczej powinien sie zastanowisc czy jest gotow go skonczyc, jezeli nie jest gotow skonczyc czegos, to po co zaczynac ?.
Jezeli projekt jest dla nas to ja chce skonczyc fabule gry , ktora uruwa sie powiedzmy w 1/3 gry i co mam zrobic ?
mam dokonczyc gre ?, byli ludzie chetni do pomocy to ich olali...
Jezeli faktycznie by ludzie odeszli to upki podejrzewam ze sie szybciej pojwialy bo wtedy by stracili potencjalnych klientow.
w innych grach jakos tak sie upki nie przecigaja, ale to inne gry...
To wersja BETA gry, nie chcesz, to nie graj, nikt Cię nie zmusza, takie wymagania możesz spokojnie stawiać przed twórcami gier, które są już w pełnej wersji. Chyba nieco się zagalopowałeś.
po robocie to lepiej harnasia wypijcie
zamiast Devos lepiej panel gm wprowadzić
https://ocdn.eu/images/pulscms/OWI7M...e6ea22d9e5.jpg
Chcesz mi powiedzieć, że bez względu na to, co planujesz robić, od razu wiesz co cię czeka, na jakie wyzwania i problemy natrafisz? ;)Cytat:
Jezeli ktos tworzy projekt to raczej powinien sie zastanowisc czy jest gotow go skonczyc
Z ciekawości? Dla zabicia wolnego czasu? Dla przyjemności? Dla pieniędzy? Powodów jest wiele.Cytat:
jezeli nie jest gotow skonczyc czegos, to po co zaczynac ?
Na szczęście niewiele osób myśli tak, jak Ty. W przeciwnym wypadku nikt nic by nie robił, ze względu na obawę przed niepowodzeniem.
chodzi o to , ze jezeli wiem ze czegos nie podolam zrobic , to nie bede sie w to pchac, bo nie ma dla mnie sensu.
zeby co zrobic sobie wiecej szkody ? i kosztow ? i popsuc sobie wizerunek ?
w tej chwili to wyglada tak:
- Admini nie wiem jak tam wyglada sprawa prywatna i nie interesuje mnie to, z naszej strony to wyglada na odwrot, ze administracja nas olewa.
- Jezeli robia to w wolnej chwili, powinni sie zastanowic kiedy wypuscic "produkt" zeby sobie nie dac pozniej "wlazic" na glowe, poprostu gra jest za szybko "zrobiona" i tego sa efekty. Ktos kto ma firme nie wypuszcza produkt "niekompletny", bo zaraz traci wszystko.
- Jezeli robia to dla pieniedzy hmmm pomyslmy , wg artykulu Baggy, na mfie maja niby zysk 18 gr, wiec zeby wyjsc niby na prosta ? musieli by okolo 10000 mfow aby miec 1800 zl, watpie by tyle sprzedawali na miesiac mfow, to nie realne,
- Dla zabicia czasu? sa inne sposoby...
chcesz mi powiedziec , ze zrobilbys porjekt ktory nie przynosi zyskow ?Cytat:
Na szczęście niewiele osób myśli tak, jak Ty. W przeciwnym wypadku nikt nic by nie robił, ze względu na obawę przed niepowodzeniem.
tylko straty ? wiesz, ze takie cos jest karalne, w kodeksie jest jasno napisane.
Kiedyś zastanawiałem się czemu Jacek nie czyta forum. Teraz dziwię się, że Tomi wciąż to robi ;)
Po kilku przeczytanych tematach odechciewa się wszystkiego. Nawet jak już poświęcisz te parę miesięcy, zrobisz aktualizację i ją wydasz, przejdą w parę dni i znowu zaczną narzekać.
Nie ma czegoś takiego jak "gotowy produkt". Wszystko się wciąż rozwija, ewoluuje - produkt również. Wydajesz podstawową wersję, sprawdzasz reakcję rynku, po czym podejmujesz decyzję, czy warto poświęcać na to więcej czasu i w jakim kierunku się rozwijać. Jak od razu wyjdziesz z czymś dużym, może okazać się, że zmarnowałeś wiele czasu na coś, czego tak właściwie nikt nie potrzebuje.Cytat:
- Jezeli robia to w wolnej chwili, powinni sie zastanowic kiedy wypuscic "produkt" zeby sobie nie dac pozniej "wlazic" na glowe, poprostu gra jest za szybko "zrobiona" i tego sa efekty. Ktos kto ma firme nie wypuszcza produkt "niekompletny", bo zaraz traci wszystko.
To co napisałem wcześniej, to nie powody, dla których Jacek z Tomim pracują nad grą. To przykłady, dla których ludzie robią różne rzeczy. Które z nich motywują ich? Nie wiem, nie moja sprawa.Cytat:
- Jezeli robia to dla pieniedzy hmmm pomyslmy , wg artykulu Baggy, na mfie maja niby zysk 18 gr, wiec zeby wyjsc niby na prosta ? musieli by okolo 10000 mfow aby miec 1800 zl, watpie by tyle sprzedawali na miesiac mfow, to nie realne,
Na pewno jednak na tym nie tracą.
A kim Ty jesteś, by mówić innym, co mają robić? ;)Cytat:
- Dla zabicia czasu? sa inne sposoby...
Mylisz brak rentowności z dumpingiem - to dwie zupełnie różne rzeczy ;)Cytat:
chcesz mi powiedziec , ze zrobilbys porjekt ktory nie przynosi zyskow ?
tylko straty ? wiesz, ze takie cos jest karalne, w kodeksie jest jasno napisane.
Po pierwsze - przynosi. Po drugie - tak (jeśli byłoby mnie stać). Hobby jak każde inne.