Napisał
lilanna
Ok, to od początku:
To ma być skrypt na żółwia do walki w grupie, co nie? Jak tak to kamień do dobijania jest całkowicie zbędny. Możesz zainwestować w pewny cios jeśli ci na dobijaniu zależy
Poświęcenie w twoim skrypcie będzie używane ZAWSZE, kiedy w walce jest jedna osoba. Czyli jak jakimś cudem zaczniesz walkę solo i włączy ci się auto, to masz śmierć z automatu. Dla zabezpieczenia zawsze dodaj:
(Moja drużyna -> Liczba członków >=3) Użyj Poświęcenie cel Moja postać
Warunek na ożywienie masz dobrze, ale na chwilę obecną w walce 2vŻółw twoja postać pierw użyje poświęcenia a dopiero potem ożywienia.
Mega leczenia 1 twoja postać praktycznie nigdy nie użyje, powinieneś postawić na warunki większy-mniejszy w przypadku mega leczeń(mała szansa, że akurat średnie %HP w twojej drużynie będzie równe 60%). Zrobiłeś to dobrze w przypadku ML2.
Warunki na leczenia możesz dać dla całej drużyny. Warunek powinien po prostu sprawdzać, czy najmniejsze HP w twojej drużynie wynosi <=700/800(ile tam sobie ustawisz). Wtedy zamiast leczenia tylko siebie, leczysz też innych sojuszników. No i pamiętaj o automatycznym celu. Przy leczeniu 2 zrobiłeś to dobrze, więc nie wiem, czemu nie wykorzystujesz to w przypadku innych leczeń.
Nie masz zdejmowania skamienienia vs Żółw, a to nie mały błąd.
I na koniec - nie leczysz nikomu many bo warunek jest rzadko osiągany(w najlepszym przypadku - sojusznikowi bez many ją przywrócisz). 5% many dla woja to ~2/3MP także ten, no, ciężko spełnić ten warunek. Lepiej dać jakąś stałą wartość(taką jak koszt zaklęcia czy leczenia na dany poziom).
I to chyba wszystko.
EDIT: Jeszcze jeden BARDZO WAŻNY błąd - przy warunku z ożywieniem masz:
jeśli liczba martwych == 1, użyj ożywienie cel automatyczny
Problem w tym, że jeśli martwych będzie więcej, wtedy twoja postać nie ożywi nikogo.
Więc powinieneś zamienić ==(równa się) na >=(większa lub równa).