Ponawiam
Podgląd wydruku
Ręki uciąć nie dam, ale mi się wydaję że zmniejszymy
Odbicie do wyliczenia siły ciosu używa ilość obu obron (z eq).
@musaraj
dzięki za minusa.
a ja słyszałem że to full obrażenia fizyczne i tylko obrona je zmniejsza
@up
Im więcej mamy obrony, tym większy będzie odbity cios.
Widziałem kiedyś walkę graczy, walczyło 2 wojów defender i hiter.
Bili się z przeciwnych atrybutów, defender dostał z krytycznego ataku hit za 900, ale odbił aż 1100 hp!
Dzięki czemu wygrał walkę.
a ja byłem pewien że to tylko obrona atakowanego z odbicia ma wpływ na otrzymane obrażenia :S nigdy nie zdarzyło mi się aby woj użył odbicia, a jak jestem ubrany na maga to logiczne że mocno oberwę. Swoją drogą ta zdolność potrafi być aż przesadnie "zabójcza"
Może wydaje się zabójcza, ale w praktyce mało osób jej używa.
Każdy woli w miejsce odbicia ubrać 2x drenaż lub bryze.
no tak ale jeśli wojownik jest ewidentnie nastawiony na silny atak to już jest skasowany, krytyk w złym momencie też wraca z wielkim bólem; czyli osoba co obrywa z odbicia, może zredukować obrażenia tylko dzięki obronie, czy obronie i obronie magicznej ? a może w ogóle nie może bo to zależy tylko od używającego odbicia ?
No jeśli ktoś ma sporo obron, to dostanie mały hit z odbicia.
Ale teraz wiele osób daje w obrony minimalną ilość stat, stąd takie duże hity gdy taka osoba trafi na defowca.
Liczy się obr fiz i mag.
Co do osłon to nie wiem jak z tym wygląda, ale zobaczcie moją walkę z Nerusem, dał sobie mobilizację + wszedł mu krytyk - a ja go dobiłem z odbicia.
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...id=4425&vtid=0
Liczą się obie obrony. Zasada jest taka, że im więcej masz obron tym mocnej odbijasz i jednocześnie słabiej na ciebie odbicie działa. Wzór jest trochę pomieszany ale w praktyce najlepszy efekt uzyskuje się przy równych obronach.
A wiec załóżmy - przeciwnik wali mnie za hit 800. W tym czasie ma status bariera magiczna. Załóżmy sobie, że ma 70 obrony zwykłej (z EQ) i 130 mag ( w osłonce 195!).
Ja mam odwrotnie - 130 zwyklej i 70 magicznej. Za ile (tak mniej więcej) odbiję?
Za ile odbiłbym, gdyby przeciwnik nie miał bariery mag?
Pytania nasunęły się przez tą walkę
jakby nie było osłon to ponieważ oboje macie te same obrony (tylko odwrócone) to odbiłbyś 800. Jeśli ma osłonę to ma minimalnie większy dzielnik we wzorze więc odbijesz mniej. Jednak wyższa z obron w małym stopniu zwiększa ten mnożnik... (ale jednak zwiększa)
Rodzaj obrony (fiz/mag) nie ma znaczenia.
Gdybyś jednak miał po 110 obu obron i przeciwnik walnąłby tobie 800 hita to odbijesz mu: ponad 1000.
Dlatego gracze z 50 bazowych obron (bez eq) mogą odbiciem siać zniszczenie u tych z 35 w bazie, a sami nie muszą obawiać się tej zdolności z ich strony.
Czy jeśli naprawiamy ekwipunek to jego staty są coraz mniejsze? bo widziałem dziurawy pancerz mający 22 obrony i drugi taki sam tylko że 21 obrony
Nie. Ekwipunek z plusem który ma 100% zużycia traci swoje plusy. I pewnie zobaczyłes Dziurawą zbroje która była w 100% zużyta.