Zalezy jak na to patrzec. Skoro gracz nie zwraca uwagi na punkty rankingowe i ma ich ciagle 50, to co za roznica kiedy zostanie zlapany? Zreszta malo kto by lapal graczy na expa, ze wzgledu wlasnie na mala liczbe pkt rankingowych.
Podgląd wydruku
Zalezy jak na to patrzec. Skoro gracz nie zwraca uwagi na punkty rankingowe i ma ich ciagle 50, to co za roznica kiedy zostanie zlapany? Zreszta malo kto by lapal graczy na expa, ze wzgledu wlasnie na mala liczbe pkt rankingowych.
Ale zawsze jest złoto i itemy
O to gracie czyz nie? Wiec mozliwosc straty tez musi byc.
Dobra, to lepiej zrobic sobie mapki z bojkami bez sosu, na ktore zaden ranker nie pojdzie/pojdzie o 3 rano, niz wprowadzic system wyzwan. Lepiej, zeby taki gracz sobie kisil rank i dobieral przeciwnikow, niz wprowadzic system.
Co do systemu: warto wprowadzic podzial na profesje (zalezy od MP) na maga woja. Jesli przykladowo gracz nie ma eq na maga, to moze nie akceptowac wyzwania od maga, dostaje za to np 2 tygodnie czasu na skompletowanie eq pod maga. Jesli przykladowo w przeciagu 3 dni walczyl z magiem=ma eq na maga=mniej czasu na podjecie wyzwania etc.
Taka, że nikt nie lubi przegrywać. A casusal przegra, bo on chce sobie poexpić i ubić bossa. Stety czy niestety, takich graczy jest większość.Cytat:
Skoro gracz nie zwraca uwagi na punkty rankingowe i ma ich ciagle 50, to co za roznica kiedy zostanie zlapany?
Są osoby, które robią to złośliwe.Cytat:
Zreszta malo kto by lapal graczy na expa, ze wzgledu wlasnie na mala liczbe pkt rankingowych.
ale administracjo w mf2 tak było , też były narzekania ale każdy grał dalej :) chociaż jak gracz który będzie bił tylko exp i grał na fabułe zostanie złapany to pomarudzi trochę ale grać i tak będzie dalej :)
Zauważ, że od Salamandrii zaczęło się to zmieniać. Gracze preferujący PvP powinni walczyć między sobą.
"Bo on chce..." - a ile razy w tym tygodniu uslyszalem zdanie - nie zawsze jest tak jak chca tego gracze. Kolejny raz... mowicie jedno, pozniej mowicie zupelnie cos odwrotnego. Czasem user grajacy na expa tez dostanie - to jest normalne. Ile osob w mfo2 jak gralo na expa zostalo zlapanych? Masa... tylko, ze tam jeszcze tracilo sie od cholery doswiadczenia na wyzszych lv, a jakos musieli sie z tym pogodzic, wiec takie tlumaczenie jest bez sensu.
"Są osoby, które robią to złośliwe"
Kompleksy? Dowartosciowanie sie? Nie wiem co nimi kieruje, ale tego nie zmienisz. Chyba, ze wylaczymy walki PvP.
widzę że to do niczego nie doprowadzi i będzie jak było , wszystkim źle , może zrobić opcje jak się zakłada postać czy chcemy grać na fabułę , czy na PvP jak takie nie zadowolenie że ktoś nas zakatuje.
A może po prostu zrobić 2 serwery, jeden pod PvsP drugi pod Fabularnych?
Prędzej czy później przez liczbę chętnych i tak nas czekają kolejne światy.
Zapytam kolejny raz: dlaczego chcecie bić osoby niezainteresowane PvP, zamiast walczyć między sobą (vide wyzwania lub propozycja Tomiego z poprzednich stron tego tematu)?
Ale to nie ma sensu. Z biegiem czasu, kiedy gracz nabierze doświadczenia i okrzepnie, zaczyna stawiać swoje pierwsze kroki w PvP.Cytat:
może zrobić opcje jak się zakłada postać czy chcemy grać na fabułę , czy na PvP jak takie nie zadowolenie że ktoś nas zakatuje.
Obecnie jest dobrze. Jedyne co bym zmienił, a o czym już kiedyś była mowa, to drużyna agresorów powinna zawsze być mniej liczebna niż drużyna obrońcy.
właśnie o tym mówię :) bo komuś będzie źle że ktoś go zakatował... do niczego nie dojdziemy administracja musi wyrazić swoje zdanie i tak zrobić , ile było narzekań jak osłabiono statusy ekwipunku ale z biegiem czasu każdy się do tego przyzwyczaił :)
Ja chce bic jedynie osoby w moim przedziale pvp, wiec jezeli przeciwnik ma ponad 300 pkt to chcesz mi wmowic, ze nie jest zainteresowany pvp?
A gdzie ja tak napisałem?Cytat:
jezeli przeciwnik ma ponad 300 pkt to chcesz mi wmowic, ze nie jest zainteresowany pvp?
Tak, znam takie przypadki ;)