jastrzebia ma refleks na 10 tur
gryfia zabiera mp przeciwnikowi
skrzydlata daje 5 tur refleksu
Podgląd wydruku
jastrzebia ma refleks na 10 tur
gryfia zabiera mp przeciwnikowi
skrzydlata daje 5 tur refleksu
Ja wiem co która daje .. Tylko raczej chodzi o zdolności typu wyssanie many, większy hit im większe życie itd.
to inaczej.
Bronie wojownika mają zdolności.
Bronie maga mają statusy.
I mamy balans
No właśnie. Magowie używają dodatkowych zdolności tracąc turę i mp, a wojowie mają (póki co) zatrucie, normalizacje, klątwę, i nie tylko bez straty mp i tury. Te punkty, które woj przeznacza na mp, rekompensują szczęście, w które daje mag.
Bez przesady, woj daje MP prawie tyle co mag jeśli chce używać dobrze zdolności. Do tego musi dać sporo więcej w lucka, a na dodatek mag mu może wyssać manę swoja zdolnościa ;>
Zreszta to nie temat o balansie profesji tylko o broni z MP i tego się trzymajmy. Na razie najciekawsza propozycja to mniejsze obrażenia w zamian za MP, przykładowo unikatowe rękawice.
To nie jest temat o balanscie, ale o wywazeniu... Wiec tematy sie pokrywaja=dobrze jest przedyskutowac rozwanie propozycje.
no wlasnie .... o to biega i tu beda znow "wyrzuty sumienia"
tylko ze jak to sie mowi nie wydobrzysz kazdej osobie...Cytat:
Zreszta to nie temat o balansie profesji tylko o broni z MP i tego się trzymajmy. Na razie najciekawsza propozycja to mniejsze obrażenia w zamian za MP, przykładowo unikatowe rękawice.
dasz im mp w zamian za slabsze obrazenia ?
czyli mam sie rozumiec to ze mag dalej bedzie swoim "wielkim" obrazeniem mnie walic (magowie nic nie bada miec zmienione) podczas gdy woj ma byc znow slabszy ?
bo rozumiem ze beda to rekawice , a rekawice sa slabsze chociazby od miecza... slabsze obrazenia, slabsze krytyki ....
co prawda daja +10% do celnosci
a co ze zdolnoscia/statusem ?
....
powiem krotko....
na 30 lev przewaznie woj ma 50 mp...
to jest tak ....
3x trujacy atak i musze ladowac mane zeby skorzystac np 3xkrytyczny cios ?
wiec tez woj bedzie musial poswiecic ture na doladowanie many ...
normalizacja bierze 50 mp ? wiec po normalizacji musialbym uzyc mika many zeby skorzystac np w/w zdolnosci ...
a do tego chybienia ... ktore sa czestsze niz magowa jedna tura na doladowania many ...
ale to nie o to w tym biega temacie ...
Kots wczesniej napisal ze Mag powinien chybiac...
ja bylbym za ... ;) w koncu zanim sie wykona czar mozna zrobic unik :P
No obrażenia jak u rękawic czyli trochę mniejsze, w zamian otrzymuje się 10% celności i MP. Jeżeli to jest unikat można by wrzucić specjalną zdolność.
Albo dać odpowiednio duży bonus do many.
Bonus x dawałby x/2 punktow statystyk, które można przeznaczyć np. na atak.
Do tego mamy + do celnosci.
Ew. mozna by dodac jakis mini status przy okazji.
jak dobrze Ciebie zrozumiałem ...
to twoj pomysł wygląda tak...
1 pkt w bazowych daje więcej MP ?
bo jeżeli tak to jest jakaś parranoja w ogóle ... ponieważmag również bedzie miał zwiększony MP ..., a to oznacza, że bedzie mniej ładował mane,,,
Narazie wg mnie 2 opcje wchodzą do "dobrobytu" tej rozmowy ;)
1. Jak Coni napisał o rękawicach. Ale pod dwoma warunkami :
zwykłe dawały by bonus dodatkowy MP,
unikatowe rękawice - dawały MP + jakąs zdolność/status.
i chyba juz nawet wiem jaka :P
zeby gryfia różdzka nie zabierałą MP przeciwnikowi
Dlaczego tak ? otóż w różdzkach jest tak samo ... każda daje bonus MP, a unikatu dawają zdolność./status
Magowie w tej chwili nie powinni się chyba czepiać z tej opcji ;)
2. Mag musi również dawać w szczęscie zeby nie chybiał ....
chodź wolałbym druga opcje ;)
jest gdzieś podobny temat ... o grze luckerem,
jeszcze mam 3 opcje, np są w sklepie dla wojów ... Pewny cios ... krytyczny cios ... i tym podobne :P
może gdyby zwiększyć ilość razy użycia byłoby również "niezłym" pomysłem ?? ;)
i troszke tym zdolnościom obniżyć "zjadanie" MP ?
Zwykłe już teraz nie są złą bronią.
na potworki rękawice są nie takie straszne, lecz do pvP nieprzydatne.
Wspomnę jednak o czesto używanym Skórzanym bacie (rękawice na 8 lv), który w porównaniu z innymi broniami na ten przedział lv (7-8) wypada całkiem nieżle.
Po dodaniu MP do każdych rekawic sprawi, że staną się one dosyć mocno, gdyż jak pisałem, przy x punktach statystyk dodanych do broni, mamy x/2 więcej statystyk bazowych (gdyż 1 pkt. bazowy daje 2MP).
co do mojego postu, pisałem alternatywę dla zdolności w rękawicach - jesli bonus MP w unikatowych rękawicach będzie dość duży, to zrekompensuje to całkowicie brak zdolności.
tutaj sie zgodze ...
do PVP sa koszmarne... a jakby dodac do tego ze beda one sluzyc tylko pvp to juz w ogole xD
Przypomnijmy jedno:
Obrażenia zadawane przez poszczególne bronie...
wszystko na 30 lewel:
miedziane rekawice: 290 atak 35 celnosc 10%
banicki miecz: obrazenia 319 / atak 39 celnosc 0 ??
skrzydlata wlocznia obrazenia 348 / atak 39/ celnosc -10%
ogrza mcaczuga obrazenia 348 / atak 42 / celnosc - 10% / szybkosc -4
a zdolnosci ?
no coz banicki miecz jak sobie sciagnie raz na jakis czas statusy to sobie sciagnie prawie zadnego pozytku z niego ;/ tak jest w moim przypadku chyba ze od szczescia to zalezy w statystykach ? i tez potrafi chybic ...
skrzydlata wlocznia fajna bron ... ale znow celnosc zabrana ... chociaz jezeli bedzie naklada statusy czesciej jak banicki miecz zdejmuje to lkepiej wlocznie uzywac - nie wiem bo nie uzywam
ogrza maczyga ,... no coz podobnie jak wlocznia tez calkiem fajna bron ... ale 15% przyswajania odebranego hp to chyba kpina ? ktos ise ubuerze na maga i odbierzecz mu 200 hp czyli nam da 30 hp ...
nie wiem czym sie kierowali "programisci" tej gry ;)
podsumuwujac ogrza maczuga jest ciezka wiec odbiera szybkosci i celnosc to rozumiem...
wlocznia lzejsza jak maczuga ... wiec szybkosci nie odbiera , ale celnosc zabiera to tez rozumiem
miecz ... celnosc rozumiem , szybkosc okej z koncu lzejsza jak wlocznia, celnosc no tez rozumiem w koncu mieczem sie chyba lepiej wojuje...
ale rekawice ? obrazenia rozumiem sa lekkie, celnosc tez rozumiem w koncu rekawice na rece sie zaklada poprawia sie celnosc :>
ale gdzie jest szybkosc ?
zapominasz o gryfiej rozdzce...Cytat:
co do mojego postu, pisałem alternatywę dla zdolności w rękawicach - jesli bonus MP w unikatowych rękawicach będzie dość duży, to zrekompensuje to całkowicie brak zdolności.
bedziesz mial wiecej MP gryfia ci wezmie wiecej MP ...
i znow bedzie placz ...
ale fakt jest faktem ,,, jezeli nie w rekawicach to gdzie ?
Chcialbym zadac dwa pytanie:
1. czy ktos w ogole pojedynkuje sie w rekawicach ? ale tak naprawde a nie w jakiejs bojce na zwieszonym moscie ...
bo ja tylko widze, ze jak jest bojka na zwieszonym moscie , ktos ma zalozone rekawice to zaraz widac SOS bo sie tluamcza ze maja rekawice i nie maja szans ...
2. czy ktos w ogole wygrał w rękawicach PVP albo idzie na bossy ...
jeszcze kogos takiego nie widzialem ...
Podsumuwujac:
Jezeli bedzie dane rakwicom bonus w postaci MP to i tak bedzie placz...jak wyzej napisalem gryfia bedzie nam zabierac mp...
jezeli maja byc rekawice z dodatkiem MP ... to zeby nie bylo ...
Rekawice powinny wygladac tak:
obrazenia 290/ atak 35/celnosc +10/ oraz dodany speed.... dlaczego speed zwiekszyc na rekawicach ? otoz rekompensowalo to tym, ze sa slabe ataki, a mogly by wtedy dawac wojom double ataki ... czyli powiedzmy by bylo na poziomie miecza/wloczni
tak powinny wygladac normalnie ;>
i teraz do tego MP bonus + w uniakcie jakas zdolnosc/status + wieksze obrazenia ciut i pozostale staty ,,,
dalej jestem za tym by Mag chybial ... ;>
Edit : dopisalem :P 1 zdanie xD
Speed w rękawicach to też nie głupi pomysł. W unikatach dodatkowo MP albo zdolność, ale ja bym już preferował zdolność ;>
Skoro w czerwcu - jak były darmowe resy - nie przerobiliście się na magów, to jednak woj nie może być tak słaby jakby to wynikało z pisanych tu postów...
ja niedawno zaczalem grac w ta gre nawet nie weidzialem ze byl jakis reset statystyk...
Ale moje zdanie jest takie:
na pierwsza mete jakos to bylo bardziej wywazone...
na 30 levelu...no coz ...
mag jest lepszy....
i wlasnie chodzi o te MP co musimy dawac a nie w cos innego ...
nawet dobrego EQu nie ma na maga .... chyba ze ja o czyms nie wiem ...