Nie czytałem nic z tego tematu ale mam pytanie. Czy może mój dobry kolega zrobić mi konto BANK na którym będe trzymał złoto?
Podgląd wydruku
Nie czytałem nic z tego tematu ale mam pytanie. Czy może mój dobry kolega zrobić mi konto BANK na którym będe trzymał złoto?
wspólne złoto to szajs
- - - - - - - - - -
już wole pokemony łapać
a gdzie tu współdzielenie. inne konto inne ip inny kopmputer. tylko złoto moje
- - - - - - - - - -
nie mam zamiaru latać po mieście ze 127 milionami
"Amrborzy Chyba dali nam znak, że czas kończyć grę, no nie :) ?"[/QUOTE]
To pytanie tyczy się chyba wszystkich. Problem polega na tym, że fabuła jest aktualizowana raz od wielkiego dzwonu, czytaj raz na 3 lata. I logiczne zdaję sie regularne expienie i zbieranie kasy na update, kto tego nie zrobi- ten będzie miał trudniej przy upku. Teraz pytanie się nasuwa, co robić z kasą? Skoro nie mogę jej chomikować na upka, to co mam robić? Obecnie mam limit 4.5kk, przecież to śmieszna kwota, patrząc jakie ceny eq +6/7 jest na 65, to przy ewentualnej aktualizacji nawet nie będzie mnie stać na jeden item.
Oczywiście mogę wykupić większy limit.
Może to samo zrobić z limitem poziomu, ograniczyć do 65 lvl, bo jaki jest cel posiadać np 68lvl ? Różnica w pvp jest widoczna pomiędzy 65 a 68, ale zdobyć 68 poziom nie jest łatwo, wymaga ogromu czasu i pracy i ten kto dochodzi do w/w lvl jest nagrodzony np w pvp. To może teraz cofniemy poziomy i każdy będzie na równi?
Pomysł z przerzucaniem golda był wielokrotnie wspominany, ale chyba mało kto spodziewał się takiej formy. Osobiście wolałbym zwiększenie prowizji i jakieś ograniczenie przerzucenia między postaciami, niż limit.
@cały temat
Hahahaha
https://www.youtube.com/watch?v=xuBJOjZPQTM
Tak czy inaczej prowadziłeś sobie postać bankową, inteligentnie omijając prowizję (przerzucając jedynie bezprowizyjne przedmioty zamiast złota). Jedno jest pewne - unikałeś zasłużonych strat w goldzie.
Nie sądzę, żeby tak wiele osób kupowało tę usługę, jest niezbyt opłacalna (jak reszta). Wciąż mając 100 MF wolałbym kupić dodatkowy limit energii.
:)
Nie musisz oddawać żadnej połowy złota. Recepta jest prosta - nie przegrywaj z potworami.
Co do ostatniego akapitu - dodano to dlatego, że jest standard. Po to, żeby kusić młodych graczy dużymi przyciskami. Gdyby Tomi zamieścił jakieś statystyki dotyczące kupowanych usług, to pewnie złoto byłoby poza pierwszą trójką, z dużą stratą do czołówki.
Poza tym kupowanie złota przez usługę jest nieopłacalne.
sic odeszła bo ją denerwowało, jak bardzo gracze spinają się na forum :D
Nie słyszałem o takich zmianach, a powiedzmy, że wiem w i ę c e j niż Ty.
Wypowiedz karana, bo Ciebie [jedno słowo cztery litery] boli
Czyli chcesz powiedzieć, że równość będzie wtedy, kiedy każdy gracz będzie zaczynał z innym limitem złota w depozycie? Good luck.
Czy dodanie każdemu 2 milionów złota byłaby zmianą na plus? Oczywiście, że gdyby nie weszło łączenie złota, to by było super, ale zdaj sobie sprawę z jednego. Ta gra ma twórcę, który ma na grę jakąś wizję. I zaakceptuj, że w jego wizji nie ma miejsce na postacie bankowe, bo to jest dziwne, niewygodne, zwiększa odsetek kradzieży itp. Poza tym sprawia, że najbogatsi gracze nie tracą nic w walkach, a naturalnie większa ilość złota = większa odpowiedzialność za nie.
Zmiany mają być na korzyść gry, a nie na korzyść graczy.
Widzę to. 2 Trolli pokonało gracza, przeszukują jego zwłoki:
-Ej, patrz, ma tu 2 miliony złota
-Zostaw, nie możemy tego brać, jest nietykalne
To są fakty z którymi trzeba się zgodzić, zresztą Tomi się zgodził z tego co widziałem - jednocześnie prowizja i limit to za dużo, limit jest potencjalnie za mały.
Mimo wszystko uważam limit za potrzebny - zachęca do wbijania poziomów (szczególnie zachęci, jeżeli będzie dodawanie dodatkowej przestrzeni w depozycie od poziomów kolejnych postaci poza pierwszą), powoduje, że nie można wkładać miliardów do tego biednego depozytu i nie można będąc TOP1 złota walczyć z potworami bez strat.
Nie, nie, nie.
Błagam
https://www.youtube.com/watch?v=XRCXLnN4FyA
:) O Ty śmieszku
Połącz siły z Leonem
Większość graczy chyba przeoczyła ten punkt :) Po tej zmianie (jak i powiększeniu limitu złota) można trzymać w depozycie pieniądze na wydatki w przyszłości (uzbrojenie z upka itp.) oraz pieniądze "podręczne", czyli takie na wydatki nagłe (mikstury itp.).Cytat:
Do końca lipca zostają 10-krotnie zmniejszone maksymalne współczynniki straty złota w walkach z graczami i potworami tj.: 3% i 1% zostaje zmienione na 0,3% i 0,1%
A co z tymi, co mieli w depozycie mniej golda, a kiedyś będą chcieli te ilości zwiększać? :) Osoba, która zaczyna grę ma do końca ma mieć niską maksymalną ilość złota na zawsze? Pomyślcie o osobach, które nie ładują pieniędzy w grę.Cytat:
b) mogą zamienić nadmiar złota na dodatkowy limit - w depozycje pojawiła się odpowiednia informacja i możliwość wymiany. Możliwość ta wygaśnie 15 sierpnia.
Ogólnie weszły zmiany, jakie kiedyś pisał ten, co pojechał do Holandii. A to, co napisane jest na początku mojego posta to też jego pomysł, tyle że on chciał nie tracić golda. 0,1% to jest nie tracenie :)Cytat:
Napisał Tatsumaru
Tak, może, o ile Ty nie będziesz się na to konto logował.
W praktyce trudno o aż tak dobrego kolegę, żeby na dłuższą metę on na każde skinienie się logował i wypłacał Ci to złoto. Przy najmniejszych poszlakach na to, że się logowałeś na konto bankowe prawdopodobnie szybka blokada
Korzyść mają tylko nowi gracze, Ci co grają w to dłużej jest jasne, że mają przewagę. Obecnie już słyszałem i naliczyłem ze z 10 osób zamierza się skasować bo co zmiana idzie na minus graczy. Ile graczy pozostawi konta na szarej kropce to już kolejne pytanie.
musiałbym wydać z 300 zł zeby wpakowac swoj caly gold do depo
- - - - - - - - - -
sorry ale wole wydawać hajs na pokeballe
i nastepny za tytul bedzie bronil kazdego pomyslu ktory tylko rozwala to co bylo dobre
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
" W trakcie tworzenia + najbliższe plany
W tym temacie będziemy informowali nad czym aktualnie trwają prace oraz które z propozycji/funkcjonalności mają aktualnie najwyższy priorytet do realizacji jako następne. Nie są tu ujęte drobne zmiany i poprawki, które są wykonywane w tzw. międzyczasie. Nie podajemy terminów, a wszelkie pytania o nie pozostaną bez odpowiedzi.
Planowane/aktualnie trwające prace:
1) Dopracowanie i udostępnienie panelu dla Game Masterów/Map Makerów/Quest Makerów
2) Reforma depo - wspólne dla postaci, pojemne, wspólne złoto dla konta.
3) Ograniczenie kasowania/tworzenia nowych postaci
4) Arena walk - umawiane/akceptowane pojedynki na godzinę
5) Reforma rankingu PvP - oparcie na systemie ELO
6) Turnieje 1vs1
7) Rozbudowa drużyn w kierunku klanów/gildii (dopiero potem turnieje 4vs4)
8) Miasto Nordia/Azarad
9) Zmiany w profilu: lepsza prezentacja osiągnięć, encyklopedia pokonanych potworów itp.
10) Pakiety VIP (bonusy do interfejsu, czasu odnawiania energii)
Priorytety bardzo często ulegają zmianie. Kolejność na liście nie musi zgadzać się z kolejnością prac."
I to ma być pojemne depo ?
Gdybym miał dostac za 1G -> 5G wykupił bym to bo wtedy nie były by tak dotkliwe straty .
A jak chcecie wyssać golda z gry to dajmie możliwość kupna MF
1MF = 500 000 g I raz dwa wyssiecie złoto z gry .
Daliście możliwość kupna złota za MF to odwrotnie też można