Cytat:
Zmiany wydają mi się fajne, może coś zmienią. Tylko czy na dzisiejszym IŚ będzie się traciło przedmioty, nie mogłem nigdzie znaleźć o tym informacji?
Mogą wypaść jak na normalnej edycji.
Cytat:
Co do zmian - mythrilowe buty to taki ukłon w stronę magów niedeferów na pierwszy rzut oka.
Ciekawy jestem jak w praktyce będzie wyglądała pasywka miecza.. 3-12% i jeszcze ma słabnąć z upływem walki.
12% na start walki, po 50 turach użytkownia spada do 3%. Nie ma rozrzutu.
Mocno opresywna na początku walki - przy dobrym rozegraniu bardzooo ciężko wybić z tempa miecz.
Po ~40 turach % się równają i dalej już słabnie.
Co do myth butów - jako, że bardzoo ciężko znaleźć im zastosowanie w PvP, zostały ukierunkowane na TvT jako dobre źródło bariery.
Cytat:
CO TO MA ZNACZYĆ?! NIE WSPOMINAŁEŚ O TYM! Pięknie, nie ma to jak psuć całkowicie ten mieczyk. Może od razu zabierz mu regenerację hp i daj mu jeszcze odejmowanie go. Jak ja mam teraz nim zabić viviego -.-
To znaczy mniej więcej tyle, że:
jak odnawia 12% hp - cap 300
jak odnawia 3% hp - cap 75
Cytat:
A tak ogólnie to dlaczego pocisk fortuny ma teraz 6 użyć, a Szczęśliwy Cios tylko 2?
3 użycia szczęśliwy.
Bo w walce mag posiadający przewagę lucka ma mniej okazji/zdolności/ataków aby ją wykorzystać. O ile dla wojownika taka przewaga może być naturalna, to dla maga przewaga lucka pozwalająca na użycie szczęśliwego już taka nie jest, dlatego musi mieć więcej użyć by przewaga mogła być w ogóle opłacalna.
Na testowym sprawdzałem pocisk w ustawieniach gdzie mag mający ~1.2 przewagi lucka uzywa pomyślności i zaczyna bić pechową/spowo/trującym + potem pociskiem fortuny, wychodziło naprawdę ciekawie, bo pomyślność dla pocisku jest takim skupieniem ;)
A połączenie pomyślność + skupienie naprawdę bolało, tylko bardzo ciężko nałożyć oba bez normy od przeciwnika.
Cytat:
Astralny natomiast jest krzywdą dla tych wojów co zostawili bossy jak Vivi, Sarin, czy Troll Górski na później. Ja np. za 1000 żetów (kupno w sklepie i ulepszenie) zrobiłem kumplowi mieczyk +3, zabił nim Trolla, a Viviego i Sarina nie zdążył. W ogóle teraz wzmocniono go dla hiterów (przy założeniu że z 12% na 3% spada w przeciągu 50 tur, do 8% spadnie w przeciągu 22 tur, do tego czasu walka z udziałem hiterów może być już skończona), natomiast popsuto dla każdego innego wojowniczego builda czyli wzmocniono hiterów.
Chyba każdy z tych bossów ma większy %atra miecza, ze względu na jego moc przeciwko bossom.
Cytat:
Szczęśliwy Cios i Pocisk Fortuny... Dobrze że podjęto próbę ich naprawienia. Nierówna liczba użyć, robią to samo. Faworyzowanie jednej z profesji?
Po prostu dopasowanie zdolności do realiów/potrzeb profesji
Cytat:
Popsuto Hełm Rapsa i Okulary. Co one komu przeszkadzały? Były fajne. Nie uważam że były za mocne, natomiast pomagały w paru walkach.
Nic się z nimi nie równało w PvP.
Cytat:
Ja tylko powiem że te zmiany są zabawne. Zamiast poprawić tvt zostaje ono powoli niszczone tylko tak dalej
Ciężko powiedzieć, bo zmiany bezpośrednio pod TvT są niewielkie. Możesz wskazać co dokładniej masz na myśli ?