Ja też właśnie :P - - - - - - - - - -
ALe teraz są te blokady do atakowania mniejszych lvl np. ja na swoim 42lvl moge łapać od 35lvl do 51lvl i można wziąć Wezwij Pomoc - - - - - - - - - -
Bili się bardzo długo dopóki nie powstało devos
Podgląd wydruku
Ja też właśnie :P - - - - - - - - - -
ALe teraz są te blokady do atakowania mniejszych lvl np. ja na swoim 42lvl moge łapać od 35lvl do 51lvl i można wziąć Wezwij Pomoc - - - - - - - - - -
Bili się bardzo długo dopóki nie powstało devos
Zły pomysł,moim zdaniem w ogóle mapki na których są mini bossy nie powinny być ,,bójkowniami''
Właśnie dlatego że są tam mini-bossy to powinny być mapy bójkowe według mnie. Dlaczego? Ponieważ z mini-bossów wylatują dobre przedmioty które każdy chętnie by zgarnął i dlatego te mapy powinny być bójkowe żeby nie było do nich łatwego dostępu i trzeba by się trochę pomęczyć z kolesiami którzy bójki lubią i chętnie takie randomy se powyłapują (sam cholernie uwielbiam bójki) :) Nie ułatwiajmy tej gry bo będzie nudna.
Aż żal gdy idzie się na uroczą i nikogo nie ma...
Te ograniczenia lvl-owe zniszczyły sens bójek ;p Urocza była zapełniona po brzegi jak dobrze pamiętam to po nawet 30 graczy bywało..
już nawet jak padałeś przez wysoki lvl to i tak miałeś tą godzinkę ochrony
tesknie za dobrymi starymi czasami
siedzieć i ogladac stare wojny miedzy asami i reszta ahh.
- - - - - - - - - -
I nie ma tych kozaków co organizowałi łapanki na low lvl-e .. tesknie za nimi
Miałem długą przerwę. Zacząłem grac jakos 2012 więc logiczne, że bójki kojarzą mi się z uroczą polaną.
Ludzi na uroczej było pełno do czasu gdy wniesiono ograniczenia lvl-owe na atakowanie mniejszych/wiekszych lvl.
Fajnie by było gdyby nasze stare czasy powróciły i znów na uroczej walczyłoby po 30 osób. Było znakomicie, zresztą nie muszę tego pisać, bo pewnie wszyscy to wiedzą. Teraz praktycznie zostały tylko IŚ no i teraz król góry.
Oddawajcie swój głos. Osobiście jestem na tak aby znieśli ograniczenia, bo na prawdę tęsknie za prawdziwym urokiem uroczej polany..
CO O TYM SĄDZICIE? :)
Raczej nie ma co liczyć na zmianę. Ograniczenia wprowadzono specjalnie, żeby niskolvlowi gracze nie odlatywali do miasta w 15 sekund, chociaż ja bym nie narzekał.
Aktualnie na mini nikogo nie ma i trzeba spamić do ludzi jak chce się coś wymienić. Jednak po upie na mini będzie masa ludzi i można będzie sobie połapać na TvT. Wiele z nas lubi bójki, lecz problemem są osoby które złapane nie mają kogo wezwać na pomoc. Sam lubię od czasu do czasu powalczyć TvT bo nie oszukujmy się - co w mfo jest do roboty prócz pvp/tvt?
ja jestem za
Tez jestem za.
Absolutnie za ;)
Za, w mfo od wprowadzenia tych zmian jest mało bójek. Chciałbym powrotu dawnej uroczej polany, na której się dużo działo, może wróci :>
Nie wiem skąd wzięły się ograniczenia skoro większość graczy ich nie chce? Jestem za tym by w wiekowym lesie były bójki. Ochroną ludzi którzy chcą uniknąć bójek jest prot Proste i logiczne ;)
Bardzo dobry pomysł sama tęsknie za bójkami gdy nie było ograniczeń więc jestem stanowczo na tak ;)
Jestem na tak. Co z tych ograniczeń, jak i tak na wyższym lvlu, powiedzmy 80, gracze z 64 będą atakowani? Mało to da, a i tak jest ochrona na 1h. Jedna bójka, nie będzie można potem przez dość długi czas zaatakować. Chciałbym sobie powalczyć TvT, a takie walki zdarzają się raz na kilka tygodni.
Powiedzcie mi co jest takiego ciekawego by łapać postacią co ma 65lv łapać jakieś <30lvl?
Nie interesuje mnie odpowiedź, że może wyjść ciekawe 4v4. Nie raz się denerowałem, bo musiałem sobie poczekać aż wyższe lvl sobie powalczą. A z 80% takich walk kończyło się śmiercią w pierwszej turze.
Podbijam pomysł, który kiedyś się znalazł na forum, czyli taka mapa, gdzie każdy może łapać każdego, bez ograniczeń. Coś w stylu wejście za 1k u każdego mistrza areny.
Ps: czy posty typu "jestem za" bez żadnego uzasadnienia ani innych propozycji zmian nie powinny się liczyć jako spam/nabijanie postów? Od tego macie przecież ankietę, która OP założył.
Jaaaaaaaaaaaa też jestem"ZA" ;)
Ograniczenia nie zostaną zniesione, choć możliwe są pewne korekty ich zasięgu - np. w kierunku przedziałów jakie mają obowiązywać w rankingach tj. 51-65, 41-50, 31-40, 21-30 itp.
Co do mapki-bójkowni. Pomysł wstępnie bym zaakceptował, ale jako wydarzenie cykliczne - wyznaczone na dany dzień/dni tygodnia i daną godzinę. Przy stałym dostępnie gracze będą się mijać i szybko się znudzi.
Dobry pomysł, proponowałbym by było w piątki i wtorki, od godziny 18 - 22. Swoje zastrzeżenia piszcie pod tym postem ;)
wydaje mi się, że ci dla których głównie te limity istnieją nie są aktywni na forum, więc ta sonda trochę niewymierna
chociaż rozumiem atrakcyjność niesprawiedliwości bójek
temat tak jakby zduplikowany, więc połączę
@down: nie, moglem w sumie polaczyc z https://forum.mfo3.pl/showthread.php?28542-B%C3%B3jki i tak zrobie, nie ma sensu śmiecić jak temat dotyczy regulacji tego samego
To nie jest dobry pomysł. Wystarczy pomyśleć czym by to się skończyło.
To mają być jednak zwykłe bójki, a nie kolejny wyścig po zwycięstwo.
Ja widzę takie opcjonalne "urozmaicenia".
1) aby zagwarantować, że każdy ryzykuje podobnie i z każdego coś jednak mamy szansę wydropić: przy wejściu sprawdzany jest nasz stan golda -> wymagane minimum. Jeśli będziemy przegrywać i spadniemy poniżej -> wywala nas na zewnątrz, ale możemy oczywiście wejść ponownie i próbować się odegrać.
2) wszystkie walki na tej arenie premiowane są żetonami dla zwycięzców -> na zasadach z walk rankingowych
Pomysł Tomiego jest bardzo fajny dla ludzi którzy lubią bójki i TvT , miejmy nadzieję że długo nie będziemy musieli czekać ;)
Mapka powinna być dostępna cały czas a nie jak igrzyska jeden dzień na tydzień..
System igrzyskowy dołączania = saboty, a chyba nie o to chodzi. To już jak chcecie.
Ja myślę, że przegrywający nie oprze się pokusie wezwania pomocy, zresztą pewnie będą tam chodziły głównie grupy.
Albo taka opcja ze obie strony mogą dobrać pomoc niezależnie od przewagi, także agresor
Może jakaś przybliżona data wprowadzenia tej mapy?
Zależy od planów ;q