zmieniałem, anulowałem i błędu nie odnotowałem...Cytat:
Napisał mnietuniema
Obecnie nie można usunąć całego konta usera, ale z czasem taka opcja się pojawi.
Co do panelu GM'a - wdrażamy nowatorski system, który objawia się jego brakiem ;)
Podgląd wydruku
To dobry system :P
Czy jakieś wydarzenia w grze będa na specjalne okazje? Takie jak mikołaj w lange na święta w v2? tylko częściej i żeby bardziej qestowo się to objawiało ;]
Coś w stylu odblokowana lokacja na święta bożego narodzenia gdzie atakowałyby nas kurczaki z których leciały by pisanki za które byłoby eq u jakiegoś NPC, a bossem na lokacji byłby Zajączek wielkanocny z którego by leciały jakies fajne unikaty....to tylko przykład, takich event'ów mogłoby być sporo, w święto zmarłych, w walentynki, na rozpoczecie wakacji itp.
Czy administracja ma w planie podzielenie gry na światy tak jak dwójki ?
@up
Oby nie.
Bo to raczej nie najlepszy pomysł.
Wiadomo, że jak będzie duży ruch w grze to zmniejszy to koszta, ale ucierpi na tym grywalność. Gdyby tak po premierze było chociaż po 1000 osób online to na bank świetnie by się grało :) I stąd moje pytanie, na jaki ruch administracja jest przygotowana :D
Dopóki będzie możliwe utrzymanie wszystkiego razem (nawet niekoniecznie na jednym serwerze fizycznie) to będzie jeden "świat".
Ile uda się upchać graczy online na jednym świecie to się dopiero okaże...
od jakiej wartości jest liczony atak mag plus , od bazowych czy zsumowanych
bo na 20 lv dostaje całe 2 ataku więcej z gemem
Ile będzie docelowo miast? jest to już z góry określona liczba (np. tyle co w v2, czyli.. ee.. 13?;d) czy to jest otwarta liczba, czyli będzie tyle, ile będzie się wam chciało robic;]
Czy wojownik będzie ulepszany? ;]
Wpadłem dziś na chwile zawalczyć...trafiłem na maga...
ja za ok 450, mag za ok 750
do tego pewny hit...Teraz to mag jest przesadzony
W sumie walka była za łatwa, 0 możliwości, hity za ponad 50% hp, lepiej było gdy po 30-40% się odejmowało...Był wojownik za silny to lament magów, teraz wojownik słaby do tego w drużynowych nie mamy takiej zabawy jak magowie ;]
tyle co fizycznej, mam ich bardzo mało :P
ale od wojowników dostaje podobne dmg do zadawanego, nie zmieniam eq i nie zwracałem uwagi na to czy jestem ubrany na wojownika czy maga, patrzyłem głównie na szybkość w eq ;]
Nie ma innych skarg na to więc albo nie ma wojowników którzy pojedynkują się z magami albo nie ma takiej dużej różnicy tylko trafiłem na maga silnego nie mając obrony :P bo w sumie mag może zamiast szczęścia w atak magiczny i zgarnia nas na 2hity, mając jeszcze sporo speeda nie potrzebuje dużo MP :P
Zakładam że to był po prostu silny gracz, a ja nie byłem przygotowany, mam nadzieje że o wynikach walk decudyją teraz staty i eq, a nie to czy ktoś jest magiem czy wojownikiem...wycofuje pytanie...
Jaki max lvl będzie 1 kwietnia?
jak taki mag super to sam nim zagraj
Nie dałeś w obrony tylko w szybkość - więc możesz się szybko leczyć ;)
Twój wybór.
Niestety, to ty musisz się dostosować do statów przeciwników, a nie oni do twoich.
Jako tester masz tę szansę, że możesz sobie robić resy kiedy chcesz - testuj też maga. Jeśli nie po to by nim później grać, to po to by go poznać.
Racja, z resów skorzystałem z 2 razy bo rapsa nie mogłem ubić... Magiem nie mam zamiaru grac na stałe, ale może go sprawdze ;]
Wtedy speed był dobry bo walki dłużej trwały :P za bardzo sie przyzwyczaiłem do wygranych, potem przerwa i każdy ma super staty :P
A ja któryś raz już pozwolę sobie zapytać, czy w pierwszej wersji beta będzie od razu dostępny kowal do ulepszania itemów ??
czy jest jakiś plan update'ów? Czy macie zamiar dodawać po 1 miasto co miesiąc/2miesiące czy kiedy uda wam się zrobić?
czy może machniecie gdzieś po 3 miesiącach pakiet 5 miast?
gdzieś 1 miasto/miesiąc głównej fabuły + jak odpalimy opcję panelu dla pomocników to o ile znajdziemy osoby, które poradzą sobie z tworzeniem questów to wtedy nowe questy poboczne będą mogły się pojawiać często.
chętny na ochotnika ;]
jak by wyglądał ten panel?
zatwierdzane będą wszystkie qesty (większość), czy np. konkurs raz w miesiącu i wybierane byłoby kilka qestów przez administracje na które mogli by głosować gracze, 3 pierwsze miejsca by były wprowadzane....?
Raczej głosowanie odpada, bo automatycznie wszyscy grac ze by poznali te questy, a tu chodzi raczej o rozgryzanie ich w grze, żeby się wczuć bardziej w fabułę:)
Całościowe stworzenie questa to dosyć trudna i pracochłonna sprawa.
Jeśli chcesz sobie popróbować, to ściągnij i odpal RPG Makera i spróbuj stworzyć jakąś historyjkę/questa na wzór tych w MF.
Następnie możesz się nim tu pochwalić, bo RPG Maker daje możliwość zapisania projektu jako gry pod windowsa.
Jeśli opanujesz RPG Makera, to i z panelem do tworzenia questów w MF dasz sobie radę.
Ogarne to jak już będzie panel, questy będę robił w makerze na brudno najpierw, lub znajdę kogoś kto zrobi coś pod moją fabułę bo chyba to będzię mocniejsza stroną moich questów ;]
Czy juz 1 kwietnia będą nowe wyglądy postaci i czy w fabule która będzie dostępna 1kwietnia pojawi sie quest na nowy wygląd? (np. 3-5 stroje do wyboru za qesta) dobrze by było żeby quest był na końcu fabuły :P
Więc czy w kwietniu będzie turniej, czy jeszcze nie wiecie kiedy uda wam sie go dopracować?
Tomi, sciagnalem sobie tego rpg makera, zrobilem swoja pierwsza mapke, prosta malutka z 1 zdarzeniem, czyli otwarciem skrzynki (:D) i naprawde dopiero teraz naprawde zyskalem do was szacunekm za czas, pot, krew i lzy wlozone w tworzenie gry :D dla mnie kosmos, stworzyc sama wioske dilli. chyba rok tworzylbym questy do samego osiagniecia 5 poziomu, a i pewnie to by nie starczylo ;p masakra ile z tym roboty. Wy juz pewnie robicie to machianalnie, znacie program na pamiec a ja totalny newbie, ale jednak zabawy z tym jest strasznie duzo. Jesli ktos kiedys bedzie narzekal na opoznienie w upach osobiscie mu dam link do downloadu programu, niech zobaczy jakie to przyjemne ;p
ale bede probowal cos stworzyc :D
Właśnie, zawsze się zastanawiałem jak wygląda programowanie eventów w mf2, jakiś edytor mieliście czy wszystko w kodzie? Możesz zademonstrować np. przesunięcie postaci/dialog/animację ? Jakiś screen aby mieć porównanie (jeżeli takie coś można w ogóle porównywać...) z edytorem MF3/RPG Maker.
Mam pytanie odnośnie zatrutej włóczni. Zauważyłem, że szczęście atakującego włócznią, nie ma wpływu na szansę zatrucia.. ale mam wrażenie, że szczęście broniącego się ma na nią wpływ. Czy faktycznie tak jest?
Włócznia ma jakiś tam przypisany procent szansy na zatrucie który nie zmienia się wraz z szczęściem atakującego. Teraz szczęście daje Ci ochronę przed nadaniem statusów, przez to osoba broniąca im większe ma szczęście tym większą ma szanse na uniknięcie zatrucia.
Jeśli rzeczywiście tak jest, to zatrucie włóczni jest właściwie bezużyteczne =]
No nie powiedziałbym tak do końca. Mając 62 przegrałem przez to, że dostałem tyle zatruć.
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...id=1589&vtid=0
Albo szczęście nie chroni przed zatruciem od włóczni, albo miałeś strasznego pecha, albo włócznia jest zbugowana ;p
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...pid=211&vtid=0
W tej walce sytuacja jest odwrotna
losowość losowość i wszystko :P jak pamiętam chyba wynosi 20% szansa na zatrucie ^^
Czy bedą jakieś turnieje pózniej czy wogóle?
O co chodzi z tymi ekwipunkami +1 i +2 czy to combosy?
@up
Tak będa kiedyś turnieje.
Ale już po premierze 1 kwietnia.
A eq +1, +2 +3 sa to ulepszone lekko przedmioty ktore wypadaja z różnych bossów.
Np. z Wywerny mozna zdobyć Płomienną ródźkę +2 która będzie miała ulepszone niektóre statystyki.
Czy w grze nowe stroje będą dostępne tylko poprzez kupno za MF?
Proponuje prowadzić przedział lvl'owy i/lub rankingowy do nowych wyglądów :) Jeśli już byłyby za MF to byle jaki gracz nie mógłby kupić stroju który posiada dobrej jakości gracz, zmobilizowałoby to do wbijania lvl i rankq
EDIT:
Za wygrany turniej strój, nie za największą liczbe wygranych turków ;)Cytat:
Ja bym proponował jakieś dodatkowe stroje za różne osiągnięcia.
Np:
-najlepszy pvp rank
-najwięcej wygranych na arenie
-największy lv
-najwięcej wygranych turniejów.
Dla tych co osiągną max lvl nowy strój :) (z 10 osób wbije max lvl, kolejna co będzie blisko pójdzie na bossa i wskoczy na 1miejsce, dlatego dla tych co max lvl wbiją, a nie najlepszy w expie)
Strój za ranking z areny może by przyciągnął graczy więcej do niej,
dla top 10 PvP nowy strój :D
Ja bym proponował jakieś dodatkowe stroje za różne osiągnięcia.
Np:
-najlepszy pvp rank
-najwięcej wygranych na arenie
-największy lv
-najwięcej wygranych turniejów.