Nie każdy lubi tryhardować. Eventy powinny być do czilowanka, a nie męczenia się. Event wielkanocny i tak już jest czasochłonny, a szczególnie w święta powinno poświęcać się czas rodzinie, a nie gierce.
Podgląd wydruku
Nie wiem po prostu po co zabierać unikalne mechaniki jajka, które czyniły ten event różnym od wszystkiego innego co jest w tej grze. Teraz to ciągle pojawia się jakiś odgrzewany kotlet. Dla mnie zmiany na duży minus.
chyba nie w tej grze
na kazdym evencie jaki mi przychodzi do glowy masz widoczne potwory i powtarzalne, czasochlonne zajecia ktore musisz powtarzac setki razy (pielegnacja dyn, malowanie jajek, pakowanie prezentow, warzenie mixtur, w reszte nie gralem wiec sie nie wypowiem)
co wiecej, czesci graczy z nieznanych mi przyczyn podoba sie ten stan rzeczy i zapewne nigdy nie zostanie to zmienione, bo lepiej poswiecic czas na kompletne zmienianie jednych z niewielu unikalnych potworow w grze
coz, pozostaje miec nadzieje ze podobna mechanika unikata/minibossa/czegokolwiek bedzie w scythe i dlatego zostalo to wprowadzone, ale szczerze mowiac watpie
Ale dlaczego miałoby nie być żadnych "zajęć" skoro to event? Tutaj bym polemizował bo na moje to tym właśnie się wyróżniają dane eventy, nie tylko klimatem ale jeszcze dodatkowymi czynnościami za które coś gracz dostaje, wprowadzić event na którym nic się nie robi też takie średnie na moje. Wiadomo że przez x lat to się nie zmienia i pozostaje nużące dla niektórych graczy ale jak dla mnie lepsze to niż codzienne klepanie mini :rolleyes:. Co do zmiany to chyba większość jest na "nie" bądź na "dlaczego", może kiedyś ktoś odpowie dlaczego owa zmiana weszła w życie i w dodatku w takiej wersji ale kiedy, kto to wie :D
jasne, powinny byc jakies fajne dodatkowe zajecia, ale ja osobiscie nie znosze tego robic po kilkaset razy i to (oprocz braku niewidocznych potworow, ktory wciaz jest powodem numer 1 - sztuczny zapychacz czasu i nic wiecej) jest jeden z glownych powodow dla ktorych w eventach nie biore zazwyczaj udzialu
chetnie za to przychodze na minigry noworoczne (wypedzanie starego roku i matematyka, czasem dyktando jezeli mi sie chce chodzic w te i z powrotem po gigantycznych mapach) bo je wystarczy zrobic raz i nie zajmuja one kilku godzin
inaczej, gdyby te aktywnosci zajmowaly pare minut max (cos na zasadzie oddawania dusz do piekla/nieba - nie trzeba czekac na animacje wszystkich 200) to nie mialbym zadnych zastrzezen, a tak to po prostu nuda i monotonia, w dodatku do wszystkiego poza robieniem mikstur trzeba byc w pelni skupionym zeby nie zepsuc
No widzisz, tutaj kwestia tego że są gusta i guściki ktoś woli robić zajmujące kilka h czy tam dni aktywności a ktoś inny kilkuminutowe. Czy jest to jakoś po równo rozwiązane? oczywiście że nie ale przecież zwykli gracze wpływu na to nie mają jak widać :rolleyes:. Pozostaje nam liczyć iż kiedyś może coś w tej kwestii się zmieni, tak samo jak w kwestii jajka:confused:;)
ogólnie się zgodzę z tym stwierdzeniem, ale jednocześnie imo globale umożliwiające wrzucanie auto skryptu i reloganie też są problematyczne. Z tym że ja bym to rozwiązała inaczej (przynajmniej na eventowym, w celu przetestowania jak to działa, może później na normalne też):
1) blokada auto walki na globalu
2) jak się wylogujesz z postki i nie wrócisz w przeciągu tych dwóch-trzech tur, gdzie normalnie wywala auto walkę, to cię wyrzuca z walki i ktoś inny sobie może dołączyć.
Dzięki temu albo naprawdę bijesz bossa, albo nie dostajesz nagrody za wrzucenie skryptu. Uważam, że byłaby to najlepsza opcja na globalach, ale zaraz wlecą obrońcy skryptowania na mini, zamiast grania w grę.
ofc taki system mógłby pozwolić na nadużycia poprzez wbijanie sześcioma uleczonymi postkami i jak mają mało hp, to wymianie ich na inne, "świeże". Można ofc to zablokować, poprzez zablokowanie dostępu do walki, jeśli choć jedna twoja postka już w niej uczestniczyła wcześniej. Wszystko się da, jeśli się chce, jednakże jeśli są inne problemy, to też możecie pisać, zawsze łatwiej z góry wiedzieć, jakie problemy są do rozwiązania.
Nie rozumiem wymiany postaci na inne "świeże" :confused: Czy sama blokada auto walki by była potrzebna, no nie wiem wtedy jeszcze więcej osób by tego nie biło przecież wszystko po czasie leci na auto xD. Coś zmienić by mogli ale pewnie za rok się dowiemy albo i nie ruszą tego bo "tak" i graczom pasuje xD
no załóżmy mini ci zjedzie hp do 1500, pozwalasz skryptowi wykonać dwie tury, po trzeciej cię wywala (zakładając, że przeżyjesz) i wtedy wbijasz postką z 4000 hp i może innymi zdolkami, zwiększając też wachlarz zdolek w walce.
See, dla mnie to jest problem. Optymalizacja walk do automatycznych sprawia, że walki przestają być częścią gry, a maszynką do dropów. Po co robić ciekawego mini, skoro zostanie on i tak spłaszczony do włączania auto i relogania? To też kompletnie zabija chęć do gry dla części osób. Osobiście znam z pięć osób, z którymi grałam regularnie, ale przestali grać, ponieważ traktowanie mini jako maszynki do dropów było dla nich nudne, a niestety ja nie miałam jak wymieniać ze wszystkimi z nich.
Nie no na moje to wgl. bez sensu tego typu walki , podmieniając jedną postać na drugą xD Globale eventowe na których wprowadzili limity poziomu właśnie zostały przynajmniej mi się tak wydaje po to dodane żeby nie było akcji "sabotujących" tutaj że tego nie dodali a dodali zmiany to jest kiepski żart :D ale mniejsza, co do walk manualnych w całości podtrzymuje swoje zdanie oczywiście to jest tylko moje zdanie żeby nie było :D, iż to nie ma sensu. Rozumiem że np. może być ciekawa mechanika danego minibossa ale jak w przypadku maszyny zapewne orientujesz się ile walka by trwała normalnie, bardziej kwestia czasu tutaj gra role, nikt nikomu nie broni manualić oczywiście ale teraz w każdej praktycznie grze jest możliwość lecenia z automatu bądź zakolejkowania czegoś do zrobienia. Oczywiście są gusta i guściki, nikt nie broni jak pisałem wcześniej manualić i podziwiać ataki minibossa w trakcie owej walki bądź animacje ataku( Denol pamiętam co zrobiłeś z toporem Walkirii :mad:). Co nie zmienia faktu, iż fajnie by było jak by zapytali się od czasu do czasu co gracze by widzieli bądź zrobili pseudo konkurs na nową mechanike, choć ja wiem ze to by uwłaczało godności niektórych żeby się pytać zwykłego szarego gracza o to w co by chciał grać ale no :D Bo przecież gra jest zrobiona dla nas:rolleyes:
Proponowałbym testerom znalezienie sposobu na sytuacje, kiedy na 80 lvlowe (w przyszłości 100 lvlowe) jajo wbija niski lvl i jednocześnie staje się niezbyt pożyteczny (na starym jaju każdy był równy, a tutaj...).
Może po dołączeniu czwartego gracza niech Jajo używa jakiejś zdolności delikatnie osłabiającej w zależności od odchylenia lvlowego gracza wbijającego względem poziomu jaja?