Do mnie też pisał. Prawdopodobnie ten cały serwer co on wysyła to scam, jak wiele innych tego typu.
Podgląd wydruku
Do mnie też pisał. Prawdopodobnie ten cały serwer co on wysyła to scam, jak wiele innych tego typu.
jak tam wejdziecie to was okradną. To jedna z tych scamerskich stronek.
Także dajcie bana onlinkowi najlepiej perma i kazdy bedzie zadowolony.
Jest to poprostu zaproszenie na serwer discord gdzie dają "darmowe" PSC, ale zwykle polega to na tym, że wbije tam kilka tysięcy ludz, właściciel zaczyna cos sprzedawać.
Więc może i da kilka tych psc, ale sam się bardziej wzbogaci. Sam osobiście zostałem tak kilka razy oszukany, bo myślałem, że "o darmowe psc szybko ogarnę i na MFki będzie", a tu nie. Właściciel niby wszystko legi, ale każe wysyłać rzeczy których nie było w jego "regulaminie", dawać komuś suby na yt, a i tak psc nie da.
Najpierw multikonta, potem przelewanie ranku, próby kradzieży a teraz reklamowanie scamu na pieniądze.
Ten gracz to wrzód na zdrowym organizmie społeczności MFO.
Nie tylko jest upierdliwy w stosunku dla innych, ale stwarza realne niebezpieczeństwo dla graczy, w tym także młodych którzy nie moją pojęcia o bezpieczeństwie w sieci.
Dlaczego skoro w ostatnim czasie 80% tematu "Uwaga na oszustów" jest w postach o Onlinku nie jest nic z tym faktem robione.
Mamy czekać jeszcze aż zacznie spamować wszystkim o gorących mamuśkach w okolicy wyłudzając nr kart kredytowych?
No według mnie to zaszło za daleko.
Nie polecam gracza Why. Najpierw mówi żebym wysłał jeden prezent za 10MF potem mówi że mam wysłać wszystkie 3 po czym jak wysłałem jeden to nieodesłał żadnego i mówił że dobrowolnie mu dałem.
Nie martw się, dawanie prezentów sprawia więcej radości niż ich otrzymywanie :)
Nie obchodzi mnie to szczerze to i tak oszustwo pozdro z fartem
W takim razie mam nadzieję, że w przyszłym roku będziesz rozsądniejszy i ominiesz wymiany prezentów (które swoją drogą mijają się z celem) szerokim łukiem. Pozdrawiam.
chciałbym zgłosić tego gracza z powodu sprzedażu konta na global https://i.imgur.com/F5OcK5K.png
Bardzo niebezpieczne zachowanie, godne kary o najwyższym rygorze. Zajmijmy się czymś lepszym, niż tym, ze jakiś random pisze "chce ktoś konto"
Jest milion takich sytuacji w tej grze, a to jest najwyrazniej świeżak który albo nie przeczytał regulaminu, albo tak jak ja w 2014 roku chciał poprostu pograć bez większego nakładu umysłu na regulamin.
chciałbym zgłosić o tego gracza z powodu multikonto: GacekX i XmistrzX mam tutaj dowody
https://i.imgur.com/c1763wz.png
No gościu , skoro to konto nie ma bana perma ani ten Gacek nie ma bana perma no to chyba wszystko jasne że multikonto co nie? Bo gdybyś miał konto zablokowane ,,bezterminowo,, no to rozumiem wtedy że zakładasz drugie konto a z tamtego konto już nie masz o co się ubiegać o zmianę kary ale jeśli 1 konto są niezbanowane ,,bezterminowo,, i aktywne no to wszystko jasne że multi więc chłopaczyna miał prawo odezwać się o to że masz multi.
Tyle, że ta wiadomość była dla żartu. Ja i gacek to zupełnie inne osoby.
- - - - - - - - - -
Ogólnie to mogę wsm zdradzić powód czemu tak napisałem. Gacek napisał na discordzie że pan który mnie akurat zgłosił wyznał mu miłość i chciałem dowiedzieć się czy to prawda, więc napisałem, że jestem multi gacka. Koniec historii. Był to po prostu głupi żart, więc nie ma powodów, aby zagłębiać się w tę sprawę.
Załącznik 14218
Multikonto
Załącznik 14234
próba wyłudzenia passów.
ps nie podałem mu passów tylko jeakieś zmyślone
https://prnt.sc/10g1xzf
Przyznał się to multi, ale jesli to prawda to jak moglbym prosic nie banujcie go za ostro.
Załącznik 14240
Prosiłbym o zajęcie się tym cwaniaczkiem =)
https://cdn.discordapp.com/attachmen...82/unknown.png typ sie przyznal do multi
Załącznik 14415
gdzie można zgłosić takiego przyjemniaczka że chodzi i obraża ludzi? tutaj?
KsiĘzniczka mao mao okaradŁa naszĄ druŻynĘ: Marlim daŁ jej hasŁo i logina bo wierzyŁ Że pokona za niego smoka. Marlim miaŁ mÓj gem, i eq istoty nieznajomej.
SzantaŻuje-jak marlim nie zapŁaci mu 1kk to nie odda mu nic. SpÓjrzcie na prezke mao mao
Załącznik 14518
Przyznanie sie do posiadania drugiego konta z 80 lvlem.
Możesz wyjaśnić o co chodzi? Bo nie rozumiem? Ci gracze są w stanie mnie oszukać?
no ja mulitu nie mam a można IP sprawdzić zawsze
- - - - - - - - - -
bo dużo osób ma skina takiego jak ja xD
Załącznik 14562
Ciekawe jest również fakt, że konta zostały założone w odstępie 5 dni a także byli razem w drużynie :o
szkoda że screena nie mam, ale gdy wylogował się akacz gdy z nim pisałem to nagle się wylogował i wbił onlinek
nie?
- - - - - - - - - -
ogólnie to polecam sprawdzić ip wiadomości bo byliśmy w drużynie od 40lvl :)
- - - - - - - - - -
po 1 mógł być przypadek po 2 są logi więc można sprawdzić
Pamiętam że ten akacz miał się usuwać a byli kolegami z onlinkiem (chyba), więc może on oddał onlinkowi konto a onlinek korzysta z niego jako bank.
gdyby tak zrobił to mielibyśmy same ip a nie mamy + jak pisałem wcześniej jest takie coś jak historia handlu i daty logowań
- - - - - - - - - -
można też zauważyć że podczas walk z mini zarówno teraz jak wcześniej pisaliśmy do siebie są też wiadomości co to potwierdzają
to, że pisałeś z nim to żaden dowód, równie dobrze mogłeś pisać sam do siebie z dwóch kont.
ip jest + historia handlu logowań ja nie będę spamił tym więcej jak będziecie mieli jakiś dowód to wtedy napiszcie ok? bo to co przedstawiliście to tylko ,,2 osoby mają takiego samego skina,, i ,,byli kiedyś w drużynie,,