Na postać (twoją). Czyli możesz wysłać na kogoś postać jeszcze raz, ale z innej postaci.
Podgląd wydruku
Jak to jest teraz dokładne z IŚ? Są w niedziele czy w czwartki też? Chciałem się zapisać dzisiaj na widownie ale nie da się. Jest taki komunikat:
Cytat:
"Bilety na widownię sprzedawane są w dniu odbywania się Igrzysk Śmierci (czwartki i niedziele), w godzinach: 19:30:00-23:00:00. Na widownię wpuszczane są osoby o minimum 20 poziomie."
jak wyłączyć śnieg na ośnieżonych wzgórzach?
Poziom postaci 72, a poziom postaci 73 + wymiana prezentów za nagrody u Mikołaja. Czy różnica w jakości nagród byłaby duża?
Czy twórcy planują stworzyć 4 wersje MFO ?
Nie ma szans. Do ukończenia fabuły zostało dobre 10 lat jak nie więcej gdyby dodać drugi kontynent. Jeżeli Tomi zdecyduje się kontynuować projekt po Folhordzie to raczej da nam wtedy znać. Oczywiście może dalej powierzyć główne prace swoim młodym testerom przy obecnej fabule ale za 10 lat co niektórzy mogą się wykruszyć i zarówno kadra administratorska jak i grono testerów więc raczej wątpliwe jest, żebyś doczekał się v4. Proszę twoja odpowiedź.
Czy numery sektorów przy ścinaniu drzew mają jakiekolwiek znaczenie?
Jak zrobić tak, żeby było czarne tło na prezentacji i dać do niej jakiś fajny efekt ruszający? (Sądzę, że to jest lepsze niż kopiowanie treści od jakiś innych graczy)
Pytanie odnośnie tworzenia plusów: Mam hełm +3 80 lvl - https://mfo3.pl/view/ga/befec990. Zgodnie z tabelami od Tomiego dla 80 poziomu baza punktów wynosi 94. Hełm ma 30 obrony i 75 obrony magicznej, czyli 11 pkt ponad stan.
Zgodnie z tabelami 11,28 pkt to jeszcze +2. To dlaczego gra uznaje ten hełm za +3?
Od czego zależy kto ma pierwszą turę w walce?
czy można zrespić więcej niż jeden flakonik diabelskiej krwi?
Co daje bonus do częstotliwości walk?
Częstość walk jest parametrem, który może powodować szybsze zbijanie energii na wyłączonych potworkach (mniej kratek trzeba pokonać do następnej walki z potworkiem), wpływa to również na szybsze odnawianie się włączonych potworków. Częstotliwość walk można zwiększyć za pomocą gemów aktywności. Maksymalny bonus to 400%.
Aktywność walk można również zmniejszyć, dzięki temu można zmniejszyć prawdopodobieństwo walki z potworkiem podczas wpadnięcia w widocznego potwora, dodatkowo jego ponownie pojawienie się wymaga więcej czasu, oraz zwiększenie ilości pokonanych kratek do następnej walki na wyłączonych potworkach. Częstotliwość walk obniżają gemy bierności. Najmniejsza do uzyskania aktywność to 25% czyli średnio wpadnięcie w co czwartego potworka powoduje nawiązanie walki, w przeciwnym wypadku potworek po prostu znika, a ty możesz sobie przejść np. do mini bez niepotrzebnej utraty energii.
Jeżeli chodzi o drop, to w tym miejscu masz bardzo dobrze to przedstawione oraz możesz sobie wyszukać interesujący Ciebie gem i zobaczyć w jaki sposób możesz go zdobyć. Powodzenia ;)
Z jakiego minibossa dropi zdolka refleks?
Kiedy upek? Nie ma nic do roboty w tej grze
Bij miniacze
SSY
Co zmienić na lodowe ostrza? 68lvl woj
Jak mogę szybko zdobyć golda? Aktualnie mam 68 poziom.
Na żetonach aż tak mi nie zależy, jestem zbieraczem takich rzeczy i nigdy nie przyszło mi do głowy tego nawet wydawać, aby czekały na lepsze czasy i eq na 100lvl
W tym hamuje mnie 1 rzecz. Trzeba wydać 200zł na limit eny do 1k i dopiero wtedy to ma sens, no ale chyba tak trzeba będzie zrobić
Czy gdybym zrobił remake mfo3 to by mnie pozwali czy moge sobie na luzie to robić?
Ciężko znaleźć w internecie jednoznaczną odpowiedź.
Bazując na ustawie o prawie autorskim:
orazCytat:
1. Opracowanie cudzego utworu, w szczególności tłumaczenie, przeróbka, adaptacja, jest przedmiotem prawa autorskiego bez uszczerbku dla prawa do utworu pierwotnego.
2. Rozporządzanie i korzystanie z opracowania zależy od zezwolenia twórcy utworu pierwotnego (prawo zależne), chyba że autorskie prawa majątkowe do utworu pierwotnego wygasły. W przypadku baz danych spełniających cechy utworu zezwolenie twórcy jest konieczne także na sporządzenie opracowania.
Ciężko stwierdzić.Cytat:
4. Za opracowanie nie uważa się utworu, który powstał w wyniku inspiracji cudzym utworem.
Wydaje mi się, że to zależy, co rozumiesz przez remake. Jeśli chcesz stworzyć grę w RPG Makerze/innym silniku ze zmodyfikowaną fabułą, ale nie wykorzystując zasobów mfo3 (na przykład część tilesetów) to raczej nie będzie z tym problemu.
Jeśli planowałeś wykorzystać wyżej wypisane zasoby to nie przejdzie.
Myślicie że jeżeli mam teraz 69 level to wbije 80 do upka? I co moge zrobić żeby szybciej wbić?
jak są generowane tury w mfo3? wiem ze jesli masz wieksza szybkosc to wiecej tur masz ale nie rozumiem jak to dokladnie jest obliczane bo ja proboje gre inspirowaną mfo3 zrobic ale nie rozumiem jak dokladnie tury sa generowane wedlug szybkosci czy wie ktos jak to dokladnie dziala
czemu w jaskini świetlików nie pojawiają mi się świetliki? stoje od kilku minut i ani jednego nie ma.