Nie od początku i nie do końca.
Podgląd wydruku
Nie od początku i nie do końca.
Nieznajomym się nie pożycza.
Były już takie przypadki i jak widać będą nadal.
Zawczasu, profilaktycznie, na wszelki wypadek, a nuż się przyda, warto dokumentować takie rozmowy
(czat, prywatna wiadomość) oraz okno handlu podczas przekazywania, screenem, by móc później być wiarygodnym.
Na początku "zapisu" jaki został przez Ciebie zaprezentowany wykonałeś dobry ruch, szkoda że się go nie trzymałeś do końca.
Gdy się już pożycza to otrzymanie czegoś pod zastaw (równie wartościowego) jest pewną gwarancją. Jeśli druga strona się
nie zgadza lub za wszelka cenę stara się pożyczyć i zasypuje obietnicami że odda lub w inny sposób się wymiguje od tego sposobu
to już samo to powinno dać do myślenia.
- może jednak uda się coś na podstawie tego kopiowanego zapisu uzyskać, zajmę się tym i zobaczymy.
- sytuacja potwierdzona, pożyczka przedmiotów miała miejsce, doszło do przywłaszczenia przekazanych przedmiotów.Cytat:
- może jednak uda się coś na podstawie tego kopiowanego zapisu uzyskać, zajmę się tym i zobaczymy.
Uwaga na Gracza Okocik Mocne
Ten gracz oszukał mnie na 500k.
Powiedział że dam mu pieniądze a on da mi kod doładowania 60Mf
Dałem mu 500k i gem więc mi podał pół kodu powiedział że drugie pół dostane jak mu dam drugie 500k Załącznik 754
Załącznik 755
Czarnulka ma rację, to tylko i wyłącznie twoja wina.
W głowie się nie mieści, jak można być tak naiwnym!
"Dam Ci połowę kodu" - bez komentarza
Sama oferta już budzi wątpliwości, kto sprzedaje MF'y tak tanio?
Dałeś się nabrać na "wyjątkową okazje", nie zachowałeś zdrowego rozsądku,
niestety większość graczy musi się na czymś przejechać by to zrozumieć.
Przynajmniej screeny zrobiłeś.
moim zdaniem czy to z winy kupującego czy nie, to do kradzieży doszło :)
wcześniej pytałem innych graczy którzy kupili od niego mf o wiarygodność tego Okocik. Odpowiedzieli że sprzedał im Mf a oni mu powiedzieli że więcej za nie nie dostanie niż 400k. Przyznaje się do mojej głupoty, nie powinienem mu zaufać )-; Niestety zaufałem ale niepodważalne jest to że mnie oszukał a po to ten Post Chyba jest żeby wypisywać oszustów. mówicie że to moja wina że mnie okradł. Wiem że to moja wina ale po to na tej stronie piszemy złodziei żeby ustrzec innych graczy przed ich oszustwami.
Pewnie. Nie dodawajcie go do swojej listy oszustów bo przecież to moja wina a on nie jest niczemu winny.
... ktoś to kwestionuje?Cytat:
ale po to na tej stronie piszemy złodziei żeby ustrzec innych graczy przed ich oszustwami.
Screeny są, fajnie, ale teraz trzeba je zweryfikować.
Zastosowałeś się już do wytycznych w tym temacie?
Zapewne uda się to potwierdzić, ale rzeczy nie odzyskasz.
Hasło u "kolegi" musiało zostać zapisane w przeglądarce, pytanie, czy myślałeś wtedy gdy to robiłeś.
Operacja sama się nie wykona trzeba potwierdzić lub odrzucić. Inna opcja jest taka, że "kolega" ma
fotograficzną pamięć lub jak Ty zasugerowałeś podejrzał gdy wpisywałeś - pytanie jak silne / złożone
było hasło by móc to zapamiętać podczas wpisywania. Tak czy inaczej masz nauczkę:
- lepiej dobieraj kolegów
- loguj się wyłącznie ze swojego komputera
- myśl, postępuj świadomie podczas korzystania z internetu
// edit
Przypadki graczy: Rebeq i filipo pl, potwierdzone.
https://scr.hu/9dx/ykulk
Nie wiem czy to podlega pod oszustwo, ale szantaż i wyłudzanie na pewno..
Szantaż? Nie groziłem ci w żaden sposób.
Ps: Nie płacz jak dziecko