https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...d=43533&vtid=0
skrypt poprawiony dobitki dodane ;) jak wstanę będę testował z eną ;)
Podgląd wydruku
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...d=43533&vtid=0
skrypt poprawiony dobitki dodane ;) jak wstanę będę testował z eną ;)
To by nie wybuchał w10 gdy miałem te statusy, tylko tam w 13 gdyby mi się zaczynało od 8 ;>Cytat:
Licza wykonanaych tur 9<x , x<14 , przeciwnik nie regeneracja , przeciwnika nie oslna mag uzyj wybuch
Ale co to ma do bryzy w 8 turze?Cytat:
Jest polecienie nowe ktora tura przeciwnika... rozmawianie na rowni z nim pomaga:P
Skoro wybuch następuje w 10 turze, to wątpię że Bomb może sprawdzić czy w 8 turze już dałem bryzę i dopiero wybucha 2 tury później, bo żeby wybuchnął to musi w tym momencie się coś nie zgadzać, a w 10 turze miałem te same statusy co Ty. Możliwe, że jest to jakoś super napisane, że to co mówicie to prawda, lecz nie wiem, nie wiem. Wydaję mi się, że tam po prostu jest dodany warunek profesji, sprawdzę wkrótce to się okaże.
sic tez wybucha czasem w 10 turze jak ma bryze. ale nie będę jej cytował dlaczego może sama się pochwali ;)
No to w tym wypadku możliwe, że losowość, typu 5% wybuchu nawet z tymi warunkami i akurat tak mi się nie udało.Cytat:
sic tez wybucha czasem w 10 turze jak ma bryze. ale nie będę jej cytował dlaczego może sama się pochwali
Niech jakiś woj sprawdzi, albo ja wkrótce - ale wolę nie żyć w niepewności a obecnie nie biję ;p
zapewne jest tak ze nie masz statusów masz 100% szansy na bum w 10 turze ... masz te statusy 5% czy tam ileś sznasy na bum .. eventualnie każdy status w 10 turze ogranicza bumm o 20% .. wtedy przy bryzie jest 80% co by twojego pecha potwierdziło moze trzeba miec 5 statusów aby go ubić ze 100% skutecznością
ze to jest podobno 80% taktyka...
Według mnie bomb jest zaprogramowany na wybuch w 11-13 turze, który skraca o 1 turę każdy auto-status na początku. Tak samo jest pewnie w 20-26 turze. Dlatego nałożenie czegoś krzyżuje mu plan. W turach poprzedzających 20 daje sobie skupienie, co jest pewnie sygnałem do wybuchu lub rozbrojenia. Tak samo jak coś go rozbraja coś go drażni - drenaż, podwójny drenaż, przeczekanie, normalizacja
PS: Pewnie się mylę bo go jeszcze nie bije :D
....
W tym miejscu dziękuję.
Dziękuję temu, kto powiedział SOŁADowi, jak powstrzymać wybuch. Wątpi mi się, by soad wiedział to sam.
Dziękuję temu, dzięki komu poznalismy sekret Bomba i dzięki któremu teraz co drugi 50 lv bije Bomba i Ogniki na automacie.
Dziękuję temu, kto nam wydał tę tajemnicę w ciągu pierwszych paru tygodni i dzięki któremu już nie będziemy mieli okazji kombinować, co by tu zrobić.
Usmaż się w piekle, uju
To i ja chciałem skorzystać z okazji i podziękować wszystkim za mile spędzony czas :cool:
Ale to nie jest rozwiązanie :) Owszem mieli kupę szczęścia że nie wybuchł, owszem zbliżyli się do rozwiązania, ale to nie będzie zawsze działać :)
Jedna sic rozwiązanej zagadki nie czyni... Ja też padam co chwile kombinuje czemu zmieniam eq/gemy... przejrzałam wszystkie rapki coniego z bomba tu na forum tez...staralam sie, liczylam tury jak jakis głupol meczyłam się padałam nie dostałam skyptu gotowego ustawionego pod siebie idealnego na bomba te 2 ruchy co mam w skrypcie nie czynia bomba przegranym trzeba kombinowac ze statami nie moze byc czegos za duzo nie moze byc za malo padlam nascie razy zanim odkrylam czemu wiec nie mow ze dostal ktos gotowy.
PS; skupienie wymyslilam z rapkow coniego bryze z info na forum ze bodajze do 6 daje pogromce i widzialam ze statuty pomagaja wiec moze im wiecej przed kryzysowa tura tym lepiej.
....
Ok sprawdziłem z bryzą i mi również nie wybuchł, choć dziwne, że gdy dawałem kilka dni temu w 8 turze to wybuchł, możliwe, że to chodzi o to z 9 turą, kto wie.
Tak czy tak, tera przetrwałem więc jednak profesja nie ma nic do rzeczy ;)
...
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...d=69600&vtid=0
macie jakis raport i sie bawcie nie dziala w 100%
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...d=69600&vtid=0 nie wiem moze za duzo mialam HP?
tak przejrzałem twoje walki na szybko to jendak wybuch jest losowy w sensie 80% ze nie wybucha ... brałem pod uwage hp bomba w trakcie wybuchów i twoje hp też . wiec jestem pewien że to nie od tego zależy
hmm a moze bomb w danej turze sprawdza poziom hp i jak sie ma wiecej niz 1k to wybucha to by tlumaczylo wybuch z sic
obejrzyj wszystkie raporty ^^ często miała powyżej 1k hp i nie wybuchał
hmm ale czy w tej samej turze? ;]
Jakby istniało 100% rozbrojenie to nie było by frajdy :D
To pokazuje tylko ,że zagadka w zupełności nie jest rozwiązana ,więc nie wiem skąd te narzekania. Tak jak wspominał już dawno benerit ,bomba można rozbroić na wiele sposobów, co daje nam kilka sposobów na ubicie go, co czyni potworka bardziej atrakcyjnym,a zagadkę cięższą i ciekawszą. Natomiast temat jest po to ,żeby wspólnie znaleźć wszystkie z rozwiązań, a przede wszystkim to najbardziej efektywne.
Może nie można mu powyżej iluś % hp odebrać do czasu rzucenia bryzy
Podobno metody 100% istnieje 4 w tym jedna na 2 lub wiecej osob... Tą kilku osobowarozpracowaliśmy. Te 1 osobowe 1 jest ale b. trudna i trzeba mieć farta bo inaczej bryza i liczymy ze nie wybuchnie. Nie sprawdze jej niestety do nie chce mi sie resac statow, brakuje mi lev i wypasionego eq...pozostale 2 nie wiem:(
Co Benerit przed odejścim powiedział co nie co sic ? :)
https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...d=11209&vtid=0
Ciekawy raport z bombem. Nie wybuchł po 4 czekaniach, ubiliśmy go ostatecznie, poza tym jeżeli się nie mylę zaatakował nas z włóczni podczas walki.
Jedynie cenzura przydałaby się do raportu :rolleyes:
hmm wyglada na to ze go rozbroiliście :P
tylko sie tak zastanawiam, bo właściwie to wszystko zrobione tak jak zawsze... czym ta walka różni się od pozostałych? Co zrobiliście inaczej w gruncie rzeczy, bo to by dawało jakąś odpowiedź dlaczego skrypt zabronił mu buchać.
Dokładnie,ale podejrzewam, że może w czymś pomóc, teraz tylko razem to rozkminić. Posiedzę dzisiaj i pokminię nad raportem chyba ;>
Był moment w którym oboje byliście "przeczekani" w momencie kiedy on atakował. Czyli teoretycznie może to odebrał jako "brak obecności" i się wyłączyło? Nie wiem, może ktoś to zneguje jakimś raportem?
moze to podwojny dren ktory zabral mane? po nim bomb dziwnie sie zachowywal
często się to zdarza, siata, a i tak zwykł wybuchać.
weź policz tury kiedy oni oboje mieli nietykalnosc.
Bomb wykonał 23 ruchy przez całą walkę. Kiedyś była mowa ,że wybucha po 30 turze, więc może to jest sposób?
Co 10 tur zapobiegać wybuchowi i ubić do 30 tury.
Między 7 ,a 8 turą mieliśmy przeczekanie obydwoje.
Też mi się podoba pomysł , że jak mamy dwie czekajki to może go rozbraja.
Ewentualnie jest tak jak z bryzą , zapobiega wybuchowi przy tej 10 turze.
Chociaż zastanawiam się jeszcze czym my go rozbroiliśmy przy 20 turze...