Można dorzucić jakieś specjalne zdolności. Uczone na czas eventu.
Podgląd wydruku
Można dorzucić jakieś specjalne zdolności. Uczone na czas eventu.
Czas trochę doprecyzować jak ten król góry będzie wyglądał, niedawno pojawiły się narzędzia bym powoli mógł zaczynać pracę.
Dodam, że zdjęcia są mocno obrazowe, bo póki co opracowuję techniczną stronę eventu.
O królu góry
może fajnie by było jakby ten "legendarny" przedmiot przechodził jako nagroda dla zwycięzcy walki jako rekompensata dla gracza co dał radę przeciwko niemu wygrać(powiedzmy większym kosztem miksów)
Fajne, podoba mi się. Tylko uważajcie na wszystkiego rodzaju błędy, bo już widzę płacz po pierwszej edycji, że ktoś nie dostał z powrotem jakiejś części eq, czy innych takich. Sama "zmiana plecaka" może być przez to trudna
Prace postąpiły dalej, dzięki temu, że Tomi przyłączył się aktywnie do projektu, tworzona jest już mapka docelowa, niedługo zaś powinno być tworzone oprogramowanie działania KotH, więc na standardy MFO projekt powinien ukazać się "za jakiś czas". Jednak wszystko wymaga drobiazgowych testów, aby nic nie umknęło nam, a event przebiegał od samego początku bez bugów, czy oszustw.
Ogólnie delikatnie zmieniono założenia Króla Góry. Były one kierowane potrzebą zmniejszenia możliwości oszukiwania, szczególnie, ograniczające moc zorganizowanych grup, bo jest to event przeznaczony dla samodzielnego działania, nie jak igrzyska pracy grupowej!
Dorzucę jeszcze małego screena:
Załącznik 4045
Jestem w szoku.Cytat:
Tomi przyłączył się aktywnie do projektu
uhm ;)Cytat:
więc na standardy MFO projekt powinien ukazać się "za jakiś czas"
Pomysł fajny, szkoda tylko, że zaczęliście coś z nim robić prawie 2 lata po założeniu tego tematu, ale jak to mówią "lepiej późno niż wcale" albo "lepiej późno niż jeszcze później" (a to akurat jest bardzo w klimacie MFO)
Tomi koordynuje całe MFO, poprawia błędy i tworzy nowe mechanizmy w silniku gry, które właśnie pozwalają zrealizować temu podobne projekty. Wcześniej więc miał inne rzeczy na głowie.Cytat:
Jestem w szoku.
Gdy go zakładałem, nie byłem jeszcze testerem(pomyłka byłem od bardzooo niedawna). Później prowadząc rozmowy przeszkodą były możliwości silnika gry. Jeszcze później zajmowałem się innymi projektami, dopiero względnie niedawno pojawiła się idea, która pozwoli bez większych zmian w silniku gry na stworzenie tego eventu.Cytat:
Pomysł fajny, szkoda tylko, że zaczęliście coś z nim robić prawie 2 lata po założeniu tego tematu
Tak więc jest on tworzony w pierwszej możliwej luce czasu jaka powstała. Wcześniej był upek low-lv / hallowen / święta
- - - - - - - - - -
Zmiana skinów jest przewidziana, ale można to obchodzić dość łatwo, mimo wszystko doda to trochę chaosu. Dodatkowo tryb incognito też może być oszukany (siedzisz na ts lub PW i ustalasz pozycję na której stoicie). Tym samym będą dodawane tylko małe utrudniacze.Cytat:
łooo, jakie to fajne. Bez oszustw, czyli jednak będziecie próbowali zrobić grę "incognito"? (wszyscy te same skiny, czy cuś w ten deseń)
Nareszcie coś się dzieje :D (czekam z niecierpliwością) :)
I jak, dalej jakieś postępy w tym kierunku?
Jest jakaś szansa, że wejdzie przed nordią?
jest bo nordia wyjdzie za długi czas a ten pomysł jest dużo mniejszy