Nope, może jakieś turnieje wcześniej z tego korzystały. Popatrz historię walk osób które walczą PvP, wielu nie ma rozegranej 1 walki w tych pojedynkach.
Podgląd wydruku
czy szansa na zdropienie kart z pędraka jest mniejsza jak na inne karty bo ubiłem ich ponad 4000 a nadal nie ma karty gdzie na evencie zdropiłem 2 karty w krótkim czasie z gremlinów gdzie biłem ich dziennie po 200 bo był limit i 3 karty grincha a tu po takim czasie nic
Szansa na kartę zwykłego potwora to 1 na 10000, choć i tak nie ma gwarancji że po tylu walkach ją dostaniesz. A wtedy po prostu miałeś szczęście.
Mam pytanie na temat ilości bonusów w uzbrojeniach 50 lvl
Np.: Bransoleta Garudy +3 mając czysty bonus, ile może mieć max. Statystyk w szczęście i w szybkość, a +6 ile może posiadać Statystyki. Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale ogólnie chce wiedzieć, ile Statystyk może być w eq 50 lvl, bo ta wiedza by mi się przydała.
+8 max
9pkt.
Załącznik 9901
https://gyazo.com/570adf05da6155eccacca142495c29ae jak to jest, ze zostalem zaatakowany i walczylismy o nic na arenie auto :D ?
Powiedziałbym, że to kwestia tegomultikonta, które już się usunęło :rolleyes:
Prawdopodobnie w trakcie odliczania do walki postać/konto zostało usunięte, bo raczej wątpię, by w trakcie odliczania wyzerował ranking, a potem się usunął ten ktoś.
Takie coś się dzieje, jak w trakcie odliczania zdarzy się sytuacja, że nie będziecie mogli stoczyć pojedynku o punkty pvp.
Kiedyś Tomi rzekł : "każda walka na arenie o nic jest błędem". Skoro zawalczył i potracił miksy to nie powinna to być walka o nic.
Jaka będzie wartość statystyki uniki przy użyciu zdolności Refleks (zwiększa uniki o 20%) podczas posiadania 40% uników w setupie? Czy jest możliwe przekroczyć tę barierę 40%?
PS czy istnieje broń na 1 poziom z plusem? W tym temacie ktoś już wzmiankował o różdżce +2, natomiast nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem. Ktoś mógłby podrzucić linka do takiej broni (jeżeli takowa istnieje)?
Bariera 40% jest dla uzbrojenia/gemów. Poza tym ograniczeń nie ma, więc przy 40% i ze statusem refleks masz normalnie 60%. To działa tak samo jak wszystkie inne statystyki, do ataku czy szybkości też możesz mieć maksymalnie bonus 50% z gemów, dodatkowo jest ograniczenie w statystykach (max 4x najniższa statystyka bez hp i mp jak pamiętam), a przy tym status mobilizacji wciąż zwiększa Ci wartość ataku o 33%. Te bariery istnieją tylko tam gdzie jest to napisane.
Każda broń wojownika niezależnie od poziomu może mieć od +0 do +3, rózga na pierwszym poziomie ma akurat tyle pkt statystyk, że tam odpada jej +2 czy +3, ale pozostałe plusy mogą normalnie być.
@down
a bo chyba nie ma źródła broni na 1lvl innego niż sklep i srolidus (od niego też się chyba nie dostaje nic z plusem). jak nie ma źródła to nie istnieje, ale istnieć może jak najbardziej
nie ważne, już nawet nie pamiętam swoich słów:Cytat:
PS czy istnieje broń na 1 poziom z plusem? W tym temacie ktoś już wzmiankował o różdżce +2, natomiast nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem. Ktoś mógłby podrzucić linka do takiej broni (jeżeli takowa istnieje)?
Cytat:
Z brońmi na 1lvl tak samo - wszystkie prócz Różdżki mogą być +3. To wynika prawdopodobnie z bonusu w Obrażenia.
jak dodać ikonkę myszy na prezentacji w grze chodzi mi o obrazek zamiast myszki na ekranie
50% z gemów
celność i uniki 25% z gemów, 40% max przed walką
Ogółem to z unikami jest taka sytuacja, że w walce można osiągnąć 40% uników ze statystyk + 20% z refleksu + bonus z przewagi szczęścia.
Wzór na przewagę szczęścia pokazuje, że stosunkowo łatwo jest osiągnąć jeszcze 20% uników, ale nigdy nie przekroczymy sumy 40% uników ze szczęścia, które by to wyszły przy nieskończonej przewadze.
Czy polecenie, dzięki któremu nasz skrypt atakuje przeciwnika z największym hp ma jakieś zastosowanie praktyczne?
Podwójny drenaż w wypadku bicia rozpraszającym mieczem. A no i zjawy kheera korzystają z tej opcji.
- - - - - - - - - -
Rozumiem, że skrypt na wsparcie i zero bicia?
Bo inaczej waliłabyś tylko wdowę, dopóki jej hp nie spadłoby odpowiednio.
Bardziej obstawiam, że użyłaś opcji "po kolei".
Można ustawić odpowiedni warunek oraz Automatycznie jako cel.
https://gyazo.com/44c0b93eb42edbef5d3626946b36e969
Wtedy mikstura życia zostanie użyta na kogoś kto ma ten status, no i jako bonus jeżeli ustawisz na górze Najwięcej HP to mając wybór spośród 4 wybierze tego z największym HP. Dodając warunek Przeciwnik -> HP >= 800 to wybierze kogoś kto ma najwięcej HP ze wszystkich którzy mają mniej niż 800 HP.
Z jakichś mobków dropi srebrny pył? Chodzi mi o powtarzalny sposób na jego uzyskanie
Jak działa cel automatyczny? Chodzi mi o to, czy taki warunek przy celu na najniższe hp w skrypcie i na automatyczne w poleceniu wykona się kiedykolwiek poza sytuacją w której cała przeciwna drużyna ma 100% hp lub jest jeden przeciwnik. I czy dobrze stargetuje
I czy jeśli nie, to jest inny sposób na wycelowanie w przeciwnika z aktualnie najwyższym hp, jednocześnie posiadając odgórny cel skryptu na inny niż najwyższe hp? Czyli w sumie pytanie sprowadza się do "jak działa cel automatyczny?" ;)
Przecież to co ustawiłeś jest bez sensu.
Załącznik 11052
To co ustawiłem sprawdza czy przeciwnik który jest targetem ma najwyższe hp% w przeciwnej drużynie. Przykład, 2 przeciwników, jedne 40% hp, drugi 70% hp, po kolei od góry. Przeciwnik hp% (40%) == Przeciwna drużyna najwyższe hp% (70%) <- nie wykona się. Przeciwnik hp% (70%) == Przeciwna drużyna najwyższe hp% (70%) <- wykona się.