.
Twierdzę, że wojownicy i magowie mają po równo. Tylko osoby z absurdalnym atakiem mają lepiej przez to, że tracą niewiele miksów.
Podgląd wydruku
Już prawie.
Teraz tylko należy odpowiedzieć sobie na pytanie.
Której klasie łatwiej wykorzystać absurdalny atak, aby zakończyć walkę?
Magom którzy mają stałe obrażenia i muszą doładowywać manę (przeciętnie co 6 atak) co kończy się oddaniem inicjatywy - ich specjalne zdolności również kosztują manę co zmniejsza liczbę wyprowadzonych atakó, czy wojownikom którzy mają zdolności potrafiące znacznie zwiększyć zadawane obrażenia (nie zapomnijmy o krytach :v ) którzy mogą atakować bez końca.
Pozwól, że rozpiszę to zdanie:
Wojownicy, którzy:
-mają zdolności potrafiące znacznie zwiększyć zadawane obrażenia (nie zapomnijmy o krytach :v)
-mogą atakować bez końca
Niby ten ostatni punkt zaprzeczają chybienia, no ale celność jest w cenie, uniki wciąż nie - 3 gemy celności i miecz z +3% celności nie chybi, no chyba że przeciwnik się z gory przygotował.
Czemu nie ma nowego eq na kg?
Czy miecz, który odejmuje hp przy chybieniach i czymś tam jeszcze może zabić użytkownika czy zostawia 1hp ?
https://mfo3.pl/r/b2b343e75
jakby ktoś miał watpliwości, że toksyna jest za silna
w sumie nie przeszkadza mi przegrana, bo finał tez dobry, no ale jednak- byłem dobrze przygotowany i przez to coś... no, sami widzicie na raporcie wyzej.
Więcej użyć + 4 możliwe statusy.
https://mfo3.pl/r/bd733a0f4
1 tura, byłem full luck + pomyślność + luck 10%.
Patrząc na ostatnie kilkanaście eventów KG powinno być dostępne tylko dla wojowników - najlepiej hiterów.
Wyniszczająca toksyna to jest jakaś patologiczna zdolność. Zatrucie bez limitu tur to jest jakaś parodia. Każde jedno antidotum to żeton,których w większości przypadkach jest bardzo niewiele. (wprowadźcie w takim razie dla okrutnych oparów zatrucie bez limitu tur,bo czemu by nie? ;) )
Widać co z tym eventem jest w stanie osoba, która nie musi za bardzo używać mózgu aby wygrywać.
wyniszczająca toksyna + karakol i tak na prawdę jest już po walce. Chyba że któryś z przemądrzałych wojów powie mi,że ma przy sobie zawsze miks speeda, który nieraz kosztuje nawet i 50 żetonów :D Typ wygrywa 9 raz i dalej będzie robić to samo,bo KG przecież jest bardzo zrównoważone poziomem jeśli chodzi o klasę MAGA i WOJA.
Mag hiter to dalej gówno w porównaniu do woja. Dlaczego? Dlatego że mag nie nada Ci paraliżu,spowolnienia i zatrucia (w 70% i wyżej?) jedną zdolnością. Gdy toczy się walka maga hitera vs woja hitera to po zaczęciu walki przez woja i wyniszczającą toksyne wynik walki z automatu zostaje przesądzony. Po wejściu spowolnienia i zatrucia pojawia się dubel wojownika którego mag nie będzie w stanie przeżyć już żadnym sposobem. ( po za przeczekaniem ale to tylko wydłuży proces uśmiercania maga) W wersji której to mag zaczyna woj zużyje wszystkie leczenia,jakąś odnówke a magowi w końcu skończy się mana i scenariusz wróci do takiego samego punktu jak w 1 wersji :)
Jak na początku oceniałem ten event na coś bardzo pomysłowego i na prawdę fajną odskocznie od wszystkiego w środku tygodnia to teraz mogę napisać tylko jedno: jedna wielka KPINA.
PS. Pozdrawiam wojów którzy będą spinać dupe (herbatoholik twierdzący iż MAG to prawdziwe monstrum które woja łyka sobie w pierwsze 5 tur walki a my głupi magowie kompletnie nie dajemy rady sobie z opanowaniem naszych mega giga niespotykanych zdolności) ,że wylałem całą prawdę co do tego eventu (jak i moi poprzednicy)
Czemu każdy twierdzi, iż ja mówię, że magowie mają przewagę? Tak nie jest w żadnym stopniu ;) I to Wy macie jakąś spinę, że jeden gracz jest w stanie Wam dokopać ;)