na nie
gracze by patrzyli ile ma many przeciwnik i by powiadamiali gracza
Podgląd wydruku
na nie
gracze by patrzyli ile ma many przeciwnik i by powiadamiali gracza
Wystarczy dać opóźnienie o te parę tur i tyle ...
Lepszym pomysłem by było gdyby nie pokazywało HP ani many :P
Jestem jak najbardziej za. Szkoda ze nie było tego dawno temu jak Ksil z Terensem wojowali o top 1
A ci co chcą wykorzystywać to do podpowiadania, niech to robią. Przeciez kazdy może to robić
Niech to już wprowadza, nie wymaga to praktycznie zadnego nakladu sil, skoro taka funkcja juz dziala na IS. 2 klikniecia i po sprawie
Nie trzeba podpowiadać, zeby było wiadomo ile przeciwnik ma mp. Jak sie chce to mozna sprawdzić ile ma max mp i analizować czego użył i ile mu zostało
Walki na żywo są o niebo ciekawsze od raportów.
To zostanie to wprowadzone ?
Jestem na tak i powinno być to wprowadzone.
Wielkie tak!
Trzeba będzie się chować po mapach żeby zawalczyć :cool:
miało to wyglądać że można oglądać wszystko i :
1. osoba oglądająca może nadal zostać zaatakowana .
2. Zasłonięta jest mana.
Moglby sie tu wypowiedziec ktos kompetentny?
niech jakiś mod się odezwie czy wejdzie . bo ten temat już z miecha czeka
Wejdzie!
A nie, moment, przecież nie ode mnie to zależy...
To nie wejdzie.
===
Tak na serio to musicie poczekać na wypowiedź admina, bo mod niewiele ma do powiedzenia w kwestii tworzenia nowych funkcji.
A czy będzie miał czas na realizację...? Niekoniecznie: https://forum.mfo3.pl/showthread.php...C5%BCsze-plany
właśnie czekam na te gildie w końcu :P i depozyt xd
Zablokowanie czatu , można wysyłać pw przecież :)
Pomysł dobry , fajnie by było oglądać walki :)
Może zrobisz ankiete? :D
Panie Tomku, czekamy na wypowiedz!
Cześć
Chciałem zaproponować, aby dodać opcję do Mfo3( w menu opcji - prawy górny róg ekranu gry) - udostępnij swoje walki - zaznaczamy - na tak / odznaczamy - na nie.
Jak na ten moment walki można oglądać tylko dla igrzysk śmierci, bądź z czyiś raportów, dzięki tej opcji moglibyśmy oglądać w czasie rzeczywistym walkę każdej osoby, która zaznaczy tą opcje u siebie.
-----------------------------
Tu proponuje dwie opcje :
----------------
Opcja 1 :
Aby oglądać walkę wchodzilibyśmy w kryształową kulę(przykładowy wygląd:Załącznik 3527, oczywiście ona znajdowałaby się na stojaku).
Kule byłyby rozłożone w każdym mieście obok miejsca respawnu lub w grocie lustracji.
Wchodząc w interakcje z kulą wyskakiwałby nam komunikat:
>..Chcę obejrzeć... :
<gracz1>
<gracz2>
<gracz3>
...
Przenosi nas do walki tego gracza, nie możemy nic pisać na czacie walki.
(Jeśli gracz nie zaznaczył opcji w menu opcji) - wyskakuje komunikat :
Ten gracz nie zgadza się na podgląd jego walk!
----------------------------------
Opcja 2 :
Kryształowa kule moglibyśmy znaleźć w każdej karczmie, przy stoliku w rogu lokacji, obok stolika siedziałaby zakapturzona postać(również taki komunikat by wyskakiwał, jeśli przetrzymamy kursor myszki na tym npc)
- Wchodząc w reakcje z npc.
<Za 1000 sztuk złota mogę Ci pokazać dowolną osobę, która zajmuje się teraz walką.
>Ermm.. Witam ?
<Tak.. Tak.. Witaj!
<Decyduj się więc, nie mam ochoty rozmawiać z Tobą o zajmujących czas głupotach.
(Opcja wyboru)>Okej, chcę zobaczyć:
<wybieramy z listy graczy/lub (zależy jeszcze od tego jakiego - kto będzie zdania) - wpisujemy nick gracza>
(Opcja wyboru)>Lepiej już sobie pójdę.
(Jeśli gracz nie zgadza się na podgląd jego walki)<Potężnych zaklęć, używa ta postać, niestety nie jestem w stanie Ci Jej pokazać, ale może jest ktoś inny - kogo chciałbyś zobaczyć ?
(Opcja wyboru)>To jest do kitu! Oddaj mi moje złoto! |(dostajemy nasze złoto z powrotem)
(Opcja wyboru)>A więc pokaż mi :
<to samo co podczas wcześniejszego pokazywania gracza>
----------------------
Lista graczy - wyświetla nam graczy według porządku :
1.Drużyna
2.Obserwowani.
------------
@Edit(Na życzenie - Sic - informacja): To co piszą gracze byłoby widoczne w czacie zbiorowym - ewentualna dodatkowa opcja "nie pokazuj czatu zbiorowego". + Nie widzimy many osoby, którą oglądamy i oczywiście many przeciwnika.
-----------
W każdej karczmie wygląd szaty 'zakapturzonej postaci' byłby inny.
----------------------
Zapraszam do dyskusji i edycji tej propozycji.
Pozdrawiam. - Firebite ;p
PS. Jeśli pomysł przejdzie, jestem chętny do pomocy przy pisaniu dialogów dla każdej z 'zakapturzonych postaci' z osobna. :P
Pomysł z kulami z rodem Lineage 2.
Czasem bym chcial ograniczyć widoczność moich walk. Jestem na Tak dla opcji nr 1
:O
Nie miałem styczności z tą grą.
Widać trafił się podobny zamysł twórczy. :P
Oglądanie walk na żywo wraz z czatem dla osob które biorą w niej udział to jest coś co mi się marzy od dawna. ;)
Coś takiego już proponował Dorek. Podobno oglądanie walk w czasie rzeczywistym ma wejść do gry, ale pewnie trochę na to poczekamy :P
Tyle tych tematów jest na forum, że można się pogubić. :s
1 a co z raportami walk?
2 od razu powstalo by community obserwacji i w tedy wszystko Mana ułatwione liczenie zdolnosci itd a biada Ci jesli w bójce nie masz murzyna który Ci pomoże oglądając przeciwników
Na nie LUB duże ograniczenia, tak duże że wprowadzenie takiego czegos nie miałoby większego sensu :)
miły dodatek + odpływ golda (xD), czemu nie, głosuje na pierwszą opcję.
na przyszłość, chyba można stworzyć ankietę wielokrotnego wyboru, byłoby to całkiem spoko np. w tej propozycji :)
Po co mam płacić za oglądanie jak ktoś laguje w walce zamiast obejrzeć za darmo raport i robić z nim co chce(przyspieszać/zwalniać/stopować/analizować)?
Np. po to, że mógłbyś w ten sposób wesprzeć tą osobę swoim doświadczeniem. W prostszy sposób poduczyć ją co - jak i kiedy używać podczas trwania walki.Cytat:
Po co mam płacić za oglądanie jak ktoś laguje w walce zamiast obejrzeć za darmo raport i robić z nim co chce(przyspieszać/zwalniać/stopować/analizować)?
No właśnie.Cytat:
zamiast obejrzeć za darmo raport i robić z nim co chce(przyspieszać/zwalniać/stopować/analizować)?
Analiza może się przydaje, ale to w przypadku gdy chcemy się czegoś dowiedzieć, a ta propozycja jest raczej o czymś innym. ^.^
Na ten moment oglądając z raportów kogoś silniejszego, albo chcąc po prostu obejrzeć walkę z ciekawości, to wszystko jest Ci zabierane.
Wiesz kto wygra, kto przegra, masz też spoiler, że do walki dołączyły kolejne osoby, a także wszelkie inne informacje, a to pozbawia całą walkę kolorów.
Więc zamierzacie spamować tym argumentem we wszystkich postach ?Cytat:
oglądanie walk nie ma sensu, a lepiej, by admini robili coś dla wszystkich, zamiast tracić czas na dodatek dla kilku osób, którym to i tak się znudzi
No pewnie.. Najlepiej nic nie wprowadzać... "w końcu będzie korzystać z tego tylko kilka osób" - do czego w takim razie służy na forum wątek propozycje ?
Na początku zawsze jest to kilka osób, choć z tego co widzę lada moment będzie ich kilkanaście, a kto wie czy po pewnym czasie nie więcej.
Ale nie zapominajmy. Przeciwnych temu pomysłowi też jest "kilka osób", tyle że tych "kilku" przeciwnych jest mniej, niż naszych "kilku" za.
Może jeszcze mam jej mówić ile przeciwnik ma mp? SŁABECytat:
Np. po to, że mógłbyś w ten sposób wesprzeć tą osobę swoim doświadczeniem. W prostszy sposób poduczyć ją co - jak i kiedy używać podczas trwania walki.
Myślę że każdy marzy o tym by mu jakaś grupka pisała co ma robić. (Dużo osób może nie wiedzieć jak włączyć zakaz oglądania i zniechęcą się do gry jak jakiś dowcipniś będzie po nich cisnął w czasie walki. Nie ma aż tak dużo czasu na ruch żeby ignorować jak kilka osób się zmówi żeby podokuczać komuś.)
I po co w takim razie igrzyska skoro będzie to dostępne na co dzień.
Niech robią lepiej coś dla większej ilości graczy. A nie dla kilku którym się nudzi.