Trwają prace nad zmianami niezbędnymi do rozegrania igrzysk. Ogólnie planuję je na niedzielę, ale na najbliższą pewnie nie zdążymy. 14 października jest realny.
Podgląd wydruku
Wiadomo czy będą w ten weekend igrzyska jeśli tak to , w który dzień bo bym coś zaplanowała jak nie będzie
Obecnie grzebiemy nieco przy mfo2, więc igrzyska najwcześniej w przyszłym tygodniu.
To dobrze
To dobrze że dobrze
Myslalem ze mfo2 to zakonczony projekt, ze juz nic nie zrobicie :D
Jest końcówka przyszłego tygodnia tzn. że w ten weekend będą już igrzyska?
Mam nadzieje, że jednak zdążą, wgl to mówili, że może 14 X :D
Z tymi pytaniami o termin zawsze tak się kończy ;)
Nie, nie zdążymy na jutro, nawet gdybyśmy zdążyli rzutem na taśmę to nie ma żadnego powodu, aby wprowadzać to w ostatniej chwili. Na spokojnie poinformujemy o terminie z 2-3 dniowym wyprzedzeniem, po przetestowaniu czy wszystko działa poprawnie.
Pytanie odnośnie igrzysk czy walki będą toczone o coś czy o nic? I 2 pytanie, a raczej propozycja czy obrażenia broni będą zmniejszone na czas igrzysk? Pytam o to, ponieważ chodząc pół na pół ubrani na maga-woja to wojownik hiter na hita nas zetnie bez bariery, a skoro nie ma czasu przebrania to niektórzy będą bez szans. I 3 pytanie czy dołączać będzie można jak ktoś da sos czy jak 2 osoby zaczną walczyć to automatyczny sos będą mieli walczący i będzie można od razu dołączać do walki?
Tomi pisał że walki będą toczone o normalne stawki. Chodź na trwanie pierwszych igrzysk proponował bym żeby walki były o nic.
Raczej nic w obrażeniach nie będzie zmieniane , i dobrze.
Do bójki będzie mógł dołączyć każdy automatycznie , i nie musimy na to wyrażać zgody.
https://forum.mfo3.pl/showthread.php...916#post116916
Ad.1
Czyli o coś. Choć były już sugestie, aby było o nic.
Ad.2
Miało być niesprawiedliwie, prawda, byłby to szczyt, ale każdy może pomóc - skala niesprawiedliwości zmaleje wobec tego czynnika. Ogólnie jest mi to obojętne.
Ad.3
Każdy może dołączyć do każdego bez żadnych pytań/próśb.
Igrzyska mają być jutro z okazji Halloween. Wiadomo o której start igrzysk?
Proponował bym już dziś dać stosowny komunikat w aktualnościach , żeby każdy gracz mógł się zapoznać z terminami. Czyli komunikat o starcie eventów , jutro można aktualizować aktualności i opisać zasady eventów.
Dużo to pracy nie kosztuję. Zaoszczędzi to rozczarowań graczy że nie zdążyli na event bo za Późno włączyli mf.
Proponuję wyłączyć opcje grupowania graczom biorącym udział w igrzyskach podczas ich trwania (oczywiście jeśli teraz się da).
Jeżeli tak to wszystko jest jak najbardziej w porządku.
Ale drużyna już działa tak? Bo miałem "przyjemność" być zaatakowanym 1vs4. Wg mnie powinno być to zabronione.
Właśnie o to chodzi, jeśli jest się samemu ma się mniejsze szanse, igrzyska zaciskają więzy, czytaj czasem książki <3
Usuńcie bonusy w eq, to zrówna szanse i nie będzie ciągle jednego zwycięzcy lub dwóch. Igrzyska to event i mogą na nich obowiązywać trochę inne zasady niż w normalnej grze, a w szczególności PvP
Kto idzie na igrzyska, żeby się podłożyć, podaj mi gracza
Właśnie w tym momencie grupowanie ponoć działa, więc nie ma mowy w takim przypadku o sabotażu, czy tak jest na pewno to nie wiem, dlatego pytałem/proponowałem. Poczekajmy na odpowiedź Tomiego.Cytat:
Nikt nie broni wejść do takiej drużyny by sabotować walkę.
Ja znalazłem pewien błąd (tak to nazwijmy), który psuje conieco. Jeśli jest się w trakcie igrzysk zapisanym na arenę, to można danego gracza zaatakować na arenie przez co jest na jakiś czas wyłączony z igrzysk. Raz, że nie może nikomu pomóc, dwa że jest bezpieczny, bo nie może odpaść z areny. Powinno być tak, że w momencie rozpoczęcia igrzysk jest się wypisywanym z areny, albo niech mistrz areny informuje, że aby dołączyć do igrzysk trzeba opuścić arenę.
Usuńcie bony w uzbrojeniu lub możliwość grupowania, bo znowu dojdzie Memento do finału i wygra Ksi.
Ostatnia trójka/czwórka zachowała się nieracjonalnie nie eliminując Ksiliath :)
Na igrzyskach sentymenty nie powinny obowiązywać.
Grupowanie się wyłączy i dodamy śmiercionośne samo-naprowadzające "annihilatory" dla niewalczących przez dłuższy okres czasu.
Co jeśli będzie przypadek, że zostaje 9 graczy i 8 graczy toczy walkę 4v4? ;)Cytat:
Grupowanie się wyłączy i dodamy śmiercionośne samo-naprowadzające "annihilatory" dla niewalczących przez dłuższy okres czasu.
Ja dodałbym skrzynkę pułapkę zabierającą na 1 walkę wszystkie bonusy z eq :) to zwiększyło by zmienność zwycięzców
Jestem po prostu przezorny.
Tomaszu, dawaj puchary za 2 i 3 miejsce :D.Cytat:
Ostatnia trójka/czwórka zachowała się nieracjonalnie nie eliminując Ksiliath
Na igrzyskach sentymenty nie powinny obowiązywać.
Igrzyska to porażka dobrze , że je olałem
memento prawie padło z jakimis lamami , ktore lałem równo w tamtym i tym upie
jak widac wszystko zalezy od farta pis joł
Zero teamplayu , zgrania , umiejetnosci po prostu wejdzie albo nie wejdzie
sory za błedy