Uwierz, że potem energia najzupełniej wystarcza, tylko na początku wszyscy uważają, że jest jej za mało.
Podgląd wydruku
Uwierz, że potem energia najzupełniej wystarcza, tylko na początku wszyscy uważają, że jest jej za mało.
Teraz to ja z tą eną nie mam co robić , bije tylko , żeby się nie "zmarnowała" przez noc , na początku to chciałem jej mieć 3x więcej ;p
Ja wykorzystuję ją na szukanie czachy, będę próbował rozgryźć ten wybuch. :)
Mam całkiem odmienne zdanie i pozwolę sobie nie zgodzić się z tymi wypowiedziami.
- Nie tylko na początku gracze uważają, że energii jest za mało.
- Często nie ma czasu na jej wykorzystywanie? W moim przypadku zawsze wykorzystuję energię. Co więcej: przeważnie mi jej brakuje.
Nie piszę tego, aby od razu znieść limit energii, po prostu stwierdzam prosty fakt:
powyższe stwierdzenia są całkowicie subiektywne, a mówiąc mniej eufemistycznie są nieprawdziwe.
Przelewaj do mnie. Ja będę wiedział jak wykorzystać :p.
Tomi już napisał kiedyś, że można zrobić 2 razy większą energię, ale 2 razy mniejszy exp.
Ja myślę, że dla takich leniwych trzeba dodać taki duży guzik wyexp całą energię i by staczał X walk z potworami na polu na którym stoisz ;]
Jacek to dodaj taki guzik lub potworki na arene (koszt 1 walki standardowy-jeden punkt energii, dostajemy przykladowo 95% tego co "normalnie", ale przykladowo zeby miec taka mozliwosc musimy zaplacic 10 MF? :P).
oraz:
- przynajmniej dziesięciokrotne zwiększenie liczby wymaganych zaciukanych stworków do zrespienia minibossów,
- likwidacja samorespienia minibossów - niech też trzeba tłuc stworki,
- wprowadzenie ograniczenia: można zabić tylko jednego minibossa w tygodniu.
Jak już wprowadzać zmiany, to radykalnie :rolleyes:.
TeraMisiu akurat takie zmiany moglyby wejsc gdyby zwiekszono odpowiednio drop mini bossow;]
Ja uważam, że jest dobrze, tak jak jest.
Może zwyczajnie niech Solidius przy wypuszczaniu z Dilli niech odnawia (jednokrotnie) energię do pełna? Lub niech pierwsze odnowienie energii będzie darmowe (będąc tym samym częścią samouczka jak korzystać z usług premium).
Dla mnie bomba ;>Cytat:
Ja myślę, że dla takich leniwych trzeba dodać taki duży guzik wyexp całą energię i by staczał X walk z potworami na polu na którym stoisz ;]
Tylka ze lazac w ta i spowrotem przez 5 godzin bez limitu energii expiac dostajac nawet jeden procent exp przez miesiac to jest milion expa. To mysle ze w miesiac dojdziesz do 50 levelu nalimitach ... Raczej nie o to chodzi w tej grze zeby wyexpiac sie na boga...
uwierz mi nikt by w miesiąc nie doszedł.
Bo z tego co mówił Tomi normalne bicie będzie trwało z 40-50 ~25dni = spalenie 5000ruchów
Czyli dajmy na to rozkład dniowy wbijania poziomów
41lv - 2 dni = 400ene = 4000ruchów z limitem
42lv - 2 dni = 400 ene = 8000 ruchów z limitem
43lv - 2 dni = 400ene = 16000 ruchów z limitem
44lv - 2 dni = 400ene = 32000 ruchów z limitem
45lv - 2dni = 400ene = 64000 ruchow z limitem
46lv - 3 dni = 600ene = ~150000ruchów z limitem
47lv - 3 dni = 600ene = ~300000 ruchów z limitem
48lv - 3dni = 600ene = 600000ruchów z limitem
49-lv 3 dni = 600 ene = 1200000ruchów z limitem
50 - 4dni = 800ene = 3000000 ruchów z limitem
Nie wiem czy dobrze liczę ,ale jak dobrze to wątpie by komuś chiało się robić ~5kk ruchów ;)
Wyszłoby zdecydowanie mniej ruchów :P
Gdzieś do 43-44 lvl byłoby potrzeba więcej ruchów - 32000 ruchy * 3-4 expa (tyle by się dostawało za 3-4 os. grupki) daje max 128000 expa - z pewnością na 44 lvl do 45 będzie więcej expa potrzebnego. Natomiast do dalszych poziomów, np. do 50 lvl nie będzie 3mln ruchów, ponieważ minimum za jednego potworka jest 1 expa - grupa 4 potworków, np. 2x Żaba i 2x Dwugłowy wąż daje nam 4 expa za taką grupkę, z 49 do 50 lvl będzie potrzebne ok. (obstawiam) 300k expa, więc już daje to poniżej 100 tys. ruchów. Czyli najgorszy przypadek tak jak 49 do 50 lvl załóżmy, że z taką szybkością będziemy zdobywać niższe poziomy. 10 poziomów da nam w najgorszym przypadku nawet mocno naciąganym max 1 mln ruchów. (100 tys. * 10 lvl) Miesiąc to dużo czasu na 1 mln ruchów :p