Cytat:
W pierwszej iteracji Nesu Furia poprawnie zwiększała obrażenia
https://s1.mfo3.pl/game/details.php?bid=be66b875b
1r -> 1100
na furii -> 1500
(Ogólnie pierwotna iteracja była bardzo ciekawa, bo za dużo defa = mega duże problemy na koniec walki, a barierką zabijało się siebie)
https://s1.mfo3.pl/game/details.php?bid=b015fe80d
98
To ja wrzucę późniejszy raport
Tura 2:
Załącznik 21963
Tura 98:
Załącznik 21964
143 nakłada na siebie furię:
Atak w 162 turze:
Załącznik 21965
Hopki otrzymuje 2577 obrażeń, bez furii otrzymał 1472
160 tura:
Załącznik 21966
Mariuszek dostaje kryta za 3143, bez kryta i furii dostał 1367 i 1632.
Załącznik 21967
Hopki dostaje 2733 z kryta, wiec prawie dwukrotnie więcej co z zwykłego hita bez furii
Ja dostałem hita za 950 bez furii, na furii 1450.
Więc nie wiem o jakiej zmianie my mówimy, a Leonardo jak zwykle wymyśla sobie jakieś głupie teorie spiskowe. Następnym razem sugeruje mu kilka razy upewnić się czy wszystko jest ok zanim napisze...
Cytat:
A tu dodam, że w momencie wydawania Amy, Leosia jeszcze nie znałem
W takim razie nadal pozostaje Musaraj i Soad którzy najwięcej na tym korzystali. Co do Leosia przepraszam, mój błąd w takim razie.
Eh starłem się zignorować tą kwestie aby nikt się później z tego nie naśmiewał, ale sam nie dajesz mi wyboru...
Załącznik 21968
Furia i DEMOBILZACJA, chyba nie muszę dodawać że te 2 statusy w połączeniu obniżają zadawane obrażenia? Nigdy żadnego nerfa nie było, błąd nigdy nie istniał. Dlatego zostało jak jest, a Leonardo nieźle zaszalał wymyślając całą teorię spiskową :).
Cytat:
Znajomość zdolek/eq nie jest jakkolwiek przewagą.
W dniu upka każdy może sobie po ID wyszukać zdolki i eq, jedyna różnica jest taka że jako tester nie musisz tego robić...
Cytat:
Przyznam, że mi się to nawet podoba. W mojej ocenie gorzej jest w drugą stronę - expowiska 3x, na ktorych dało się efektywnie wbijać komplet gemów w zbroi slotowej + które mogły dawać coś użytecznego.
Kwestia tego iż tutaj każdy mob jest użyteczny (poza aspektami). Jeśli nie do respu minibossa to nadal dropi materiały do wymiany u NPC/kucia itemów. Tutaj też warto zaznaczyć ile zajmuje wbicie z 1 do 80 lvl, wydaje mi się że ciężko mówić tutaj o kimś "totalnie nowym i nieogarniętym".
Cytat:
Zmieniło. Podnieśliście poziom od którego pojawia się inkarnacja. Osobiście jako przedstawiciel randomów mam gdzieś co dostanę w nagrodę, chcę jedynie wbić pożeracz.
Zmieniło dla wyższych poziomów. Jeśli masz zamiar robić otchłań na poziomie z Nordii to pozostaje bez zmian. Jeśli chcesz robić na wyższym poziomie, trudność ubicia inkarnacji będzie taka sama jak na 80.
Co do postów graczy Fang oraz Tensa Zangetsu.
Pojawia się tutaj pytanie o jakim poziomie gracza i mobach mówimy. Jeśli dla przykładu problem dla 90 lvl stanowią skropiony x2 mające 106 poziom jako grupa... to chyba nie ma w tym nic dziwnego?
Cytat:
Problem jest głównie taki, że obecny update został zbalansowany głównie pod "prosów" oraz te osoby, które nie próżnowały 5 lat od Nordii i mają wypasione eq (ewentualnie ludzie którzy sobie wykupili za PLN=>MF), a problemy mają zwykli gracze. (nooby nie, bo nooby latają w pociarskim eq a normale w uni ale maks. +3)
Większość przeciwników było balansowanych pod zerówki, dodatkowo zostały one lekko osłabione (o 3-5%) w stosunku do wyników testerów. Więc nie trzeba mieć dobrego eq aby je ubić. Natomiast co do Abaddona zgodzę się, przez to ze jest hybryda wyszedł trochę silny i powinien zostać bardziej osłabiony.
Cytat:
Absolutnie cieszy mnie, że odniosłeś się jedynie do clickbaitu który miał cię wyciągnąć z jaskini, zamiast do jakiegokolwiek poważnego argumentu :D
Myślę że na twój clickbait już odpowiedziałem, chociaż jak sam widzisz mogłem go totalnie olać...
Cytat:
Mam nadzieję, że nie będę cię musiał bardziej prowokować byś udzielił się w dyskusji o zwykłych mobkach jako twórca wszystkich przeciwników zwykłych
Chociaż jeszcze bardziej bawi fakt, że nawet nie zaprzeczysz posiadania gotowych skryptów i że z buta uwalacie każdego mini auto.
Logicznym jest że ktoś danych przeciwników testuje więc ciężko nie mieć "gotowych skryptów". Chyba że twoim zdaniem minibossy powinny być balansowane pod bicia manualne, to gratuluje świetnego pomysłu :).
Cytat:
Mógłbyś odnieść się do tematu?
Albo lepiej załóż oddzielny temat i wyciągnij te dramę zamiast straszyć zobaczymy co to takiego było, ja chętnie wyciągnę wasze nerfy tylko w nas (R.I.P wszechstronna zbroja) po tym jak wygraliśmy zbyt dużo IŚ, a jak to nie pomogło to wyłączenie grupowania gdy nadal nie byliście w stanie nic wygrać w 4v4 xdd
Offtop o którym się już wypowiadałem, nawet twój kolega Mop się wypowiadał w sprawie nerfienia "itemów wykorzystywanych przez wszystkich". Jak ci zależy polecam użyć opcji szukaj.
Cytat:
I ja tu paradoksalnie nie chcę robić wyrzutu, po prostu niektóre mobki aka sowy czy inni rozbójnicy powinny stracić swoje pociski pośpiechu czy inne karakany, bo przekombinowaliście. Część mobków powinna być balansowana pod gracza który nie miał max lvla przed wprowadzeniem aktualizacji.
Możliwe że spory problem przy testach stanowi optymalizacja buildu, głównie mam tutaj na myśli autostatusy. A dodam tylko że jedyną zmianą w skryptach podczas testów był podwójny drenaż + przeczekanie. Oczywiście były testy w bardziej rozbudowanych skryptach i lepiej dostosowanych pod danego, natomiast wyznacznikiem trudności były te z podwójnym i czekiem.
Cytat:
PS: wzmocnijcie tego globala, chyba że chodzi wam o koncept 'global dla każdego' by każdy był to w stanie ubić. Ale coś takiego nazywamy mini-bossem kochani.
Z tego co wiem jednym z głównych argumentów od "specjalistów do bicia globali" dlaczego nikt nie bije globali jest ich trudność. Skoro więc nikt nie chciał bić poprzednich globali przez trudność, tutaj mamy odrobinę łatwiejszego.
Owszem koncept "global dla każdego" ma tutaj znaczenie, więc jeśli będą z tym problemy pewnie będą wprowadzane modyfikacje. Jeśli okaże się że gracze nie mają możliwości ubicia nawet do questa, bądź jedna grupa w pełni przywłaszczy go sobie to pewnie takowe się pojawią i będą dostosowane do sytuacji.