arena devos..
Podgląd wydruku
No więc nadal nie wiem, dlaczego porównywałeś arenę devos do strażnika wyspy, do tego z jakimś tam luckiem, kiedy było pytanie o 130. W każdym razie odpowiedź to około 5%.
Czy na urodziny MFO będzie darmowy reset?
A kiedy są dokładnie te urodziny Mfo3? Bo zapomniałem xD
Jeśli robię questa o Zakapturzonym, i mam do ubicia Tonberrego, to czy jeśli się zgrupuję i ktoś trafi Tonberrego to czy dostanę ten kawałek Cintamani, czy musi to być mój Tonberry?
Musi być Twój.
Czy opłaca sie/warto łowić ryby?
Codziennie 400 energii, czyli 200 złowionych ryb (lub eq z jeziora). Koszt tych kulek to 100G za sztukę czyli 20000G dziennie.
200 ryb to 20 paczek, które można wymienić na:
Przy okazji co 300 (1,5 dnia) złowionych ryb dostaje się uzbrojenie rybaka (np. pas z tego setu ma wartość kilkuset tysięcy G). I można wyłowić eq z jeziora, które za kilka tysięcy też zejdzie (u pociary).Cytat:
Mikstury Życia 4 (5 szt.)
Mikstury Many 4 (5 szt.)
Żetony (3-5 szt.)
Blaszki Wędkarskie
Pędraki
Mikstury Skupienia
Mikstury Mobilizacji
Przedmioty zdejmujące negatywne statusy
Gemy
Złoto (1.000 - 100.000 G)
Ekwipunek
Już lepiej bić czaszkę. W sumie to chyba najbardziej opłacalna opcja w grze. Co chwilę jakaś pechowa, albo norma dropi, a jeszcze jest szansa na kartę. Na te wszystkie rzeczy ciągle jest popyt.
Łowienie:
każdorazowe zarzucenie wędki kosztuje nas 2 punkty energii
im więcej ryb złowiliśmy tym większą szansę mamy na złowienie lepszych ryb i uzbrojenia
Szczupaka złapiemy tylko na Blaszkę Wędkarską
czasem możemy wyłowić zamiast ryby uzbrojenie (Korona z jeziora, Płaszcz z jeziora, Buty z jeziora)
rano i wieczorem łatwiej złapać lepszą rybę
w pochmurną pogodę ryby częściej się zrywają
Pewnie dlatego jest słabo bi łowi się po południu albo w złą pogode.
pogoda i czas łowienia nie ma zbyt dużego wpływu (Szczególnie gdy już nałowisz kilka tysięcy ryb) - po prostu delikatnie rosną szanse na coś lepszego. Najważniejsze jest doświadczenie (tzn ilość wyłowionych ryb)
Ryba i tak na początku będzie ci się często zrywać i będziesz wyciągać praktycznie same płocie, za które będziesz w 90% przypadków dostawał syf u kucharza.
Także zanim nie wyłowisz tego tysiąca ryb to ja bym nawet nie używał blaszek i pędraków.
czy jak drugi raz złożę 12 muszelek na księdze w Ustronnym zakątku to czy yoda powie mi coś nowego, czy to samo i to nie ma sensu?
a i czy trzeba ubijac te unikaty w kolejnosci Tonberry - Diabelski Pomiot - Mimic, czy to jest bez znaczenia?
Dlaczego jak dodaje w uzbrojenie full gem obrony magicznej to liczba obrony zatrzymuje sie po dodaniu 3 gema?
Warto kopać w starej kopalni? ( obok wdowy) Jak tak to dlaczego i jak ktoś by mógł niech wypisze wszystko co można wykopać
Tu masz listę wszystkiego do wykopania:
https://forum.mfo3.pl/showthread.php...hlight=kopanie
A tu omówienie zysków:
https://forum.mfo3.pl/showthread.php...e-statystyczne
Cześc mam problem, nie moge aktywowac Karmazyna, po prostu nie pojawia mi sie ten boss. Pokonałem Lewiatana tylko nie wiem jak otworzyć tą głupia krate z której jak mniemem wypływa ryba. Help
Da się usunąć posty które "znikły" z mojego profilu, lub z zamkniętych tematów?
Co znaczy zniknąć z zamkniętych tematów? Możesz usuwać tylko te w otwartych tematach, nawet jeżeli są z tak dawna, że nie widzisz ich w swoim profilu.
Nie ten temat.
Czy w upku z Nordią mają wejść także jakieś usprawnienia dla wcześniejszych miast (np. Eliar)? Nie mówię, że jest ich zbyt mało, ale w Eternii dodano Żywiołaka, w Langeburgu Dowódczynię, Strażnika piekieł (czy jakoś tak) i Mięsożera, w Urkaden Strażnika Świątyni, Odkupiciela Dusz i Kheer'amana, a w Devos Arenę Podziemnych Walk, Sarina i Trolla Górskiego (przepraszam jeśli czegoś nie policzyłem). Nie dodano tego chyba w tym samym czasie, ale do Eliar narazie nie doszło nic większego poza balansem eq.
Nie muszę wiedzieć co dokładnie dojdzie, wolałbym poznać odpowiedź na pytanie czy dojdzie.
Urkaden czeka jeszcze jakaś aktualizacja. Nie da się zakończyć zadania z portalem w Komnacie Przeniesienia. Ewentualnie ta część fabuły będzie w następnym mieście.