dwa te same itemy +3 z różnymi bonami z odpowiednią ilością punktów i masz item +7/8
ale stworzenie 1 itemka wymaga wiele nerwów, żetonów oraz złota
Podgląd wydruku
a oplaca sie laczyc itemy +0/1/2 ? bo nie wiem czy kupowac
czyste oznaczają zerówki, czyli itemy bez plusów (+0).
nie sądzę, żeby istniały itemki na lvl 40 w cenie 700k/400k, nawet zplusowane. może przeczekanie kosztowałoby z 250k.
na czym ty polowałeś, żeby na poziomie 20 zdobywać itemki na 40? jeśli chodzi o polowanie handlowe, to przepraszam (chociaż w sumie musiałbyś za to zapłacić, takżę zysk znacznie by ci się zmniejszył).
(sprawdzałem, masz maina na 20)
ja mowie na eq +3 z bonem w jedna statystyke czyste ;)
nie wiem czy sa warte ale se kupilem za tyle wydaje mi sie ze jak item na 20lvl +3 jest warty 1,5kk to na 40 tym bardziej ale ty masz wiekszy poziom pewnie lepiej wiesz
no nwm jakos wyszlo mialem okolo 5kk najwiecej to chyba duzo nie jest bo za to nawet nie kupie dobrego eq na dany przedzial levelowy
^^ wskazówka, bo widzę, że zaczynasz handlować tymi itemami
ich cena rośnie wraz z iloscia punktów, bo przykładowo- żeby mięc +7/8 na 40 lvlu musisz mieć dwa itemy, które maja 7 pkt, wiec raczej cena itemu, który ma 6 pkt nie przekracza 500k
to samo na 65- na +7/8 jest potrzebne 10 i 12 pkt, 11 i 11 lub 12 i 12, dlatego też itemy, które mają 10 pkt raczej są tańsze (zalezy jeszcze od rodzaju, ale np mythrilowy hełm to pewnie z 500-700k)
dobrze ze piszesz bo nie wiedzialem ale i tak nie stracilem bo widze ze dobre zakupy zrobilem moze po za tym helmem na 65
ja kojarzę czysty item = item bez plusów. nie wiem jaka jest wasza logika @Danger @TPS ale mało przekonująca. wyjaśnijcie mi to.
jaki item na 20 lvl jest warty 1,5kk ? pomyliło ci się z 15k może, albo ktoś cię oszukał, i to mocno ;) nie wiem, kto kupiłby item +3 na lvl 20, gdy mocno plusowane unikaty na 65 są tańsze?
ehhh... unikatowe eq na 20, nawet splusowane powiedzmy, na +5, kosztowałoby około 120-180k. za 5kk możesz kupić z 3-4 sztuki porządnego eq na 65, plusowane i unikatowe, a lvla 65 nie ma co nawet porównywać z 20, zwłaszcza jeśli chodzi o cennik.
to chyba na tyle narazie
EDIT: tetrax już napisał o "czystości" już rozumiem
Z tego co wiem to ceny za eq +3 za 20lvl nie raz przekraczały 2kk, a to ze względu na małą ilość takich itemów (w porównaniu do itemów na 65).
Czyste eq= eq +3 z bonem jednokierunkowym.
Zerówka= eq +0 bez bonu.
Przynajmniej ja stosuje takie nazwy, ale nikt nie broni ci mówić inaczej.
Czy kiedyś w dalekiej przyszłoći w mfo3 (Czyli z 300 lat) w kowalstwie dodanie opcja "Połącz Gem z Uzbrojeniem" i "Odzyskaj Gem z Ubzrojenia"?
Łącznie już jest. Odzysk obecnie nie jest planowany.Cytat:
Czy kiedyś w dalekiej przyszłoći w mfo3 (Czyli z 300 lat) w kowalstwie dodanie opcja "Połącz Gem z Uzbrojeniem" i "Odzyskaj Gem z Ubzrojenia"?
Jeśli nie wiesz nic o + w eq to lepiej się nie wypowiadaj. Kiedyś istniały itemy +4 do 30 poziomu (albo nawet więcej, nie jestem teraz w stanie stwierdzić), lecz było to za czasów Langeburgu/Urkaden. Aktualnie nie jest możliwe wydropienie itema z plusem większym niż +3 na poziomy 1-30.
Co do itemu +9, to powstał na wskutek bugu związanego z punktami (hp, mp) w Diademie z Jeziora. Błąd został z tego co wiem naprawiony.
Z tego co pamiętam to dało się chyba zrobić +9 z 2 itemow +3, co mają idealnie 16% i do tego szansa na lepszy plus
a kto pamięta itemek zatruta włócznia +7 ? za 150k chyba za poszła, ale kiedy to było :)
To moje, może jest więcej ale są. Zepsuty jak ta gra, wszystko się zgadza.
Po testowym przeskalowaniu plusów były i itemki ponad +100 :D
Jeśli nie znasz się na cenach itemów to lepiej się nie wypowiadaj. Jastrzębie Piórko +4 jest jednym z itemów, które zostały wycofane z gry i nie ma większego plusa 1-30. A co do itemów wymienionych przez Tps, to jedynie buty anielskiej protekcji staniały. Reszta może być nadal tyle warta.
to w takim razie co się dzieje z cenami? kto powariował na tyle, żeby kupić item na poziom 20 za ponad 1kk?! tyle kosztuje eq +4/+5/+6 na poziom 65.
jak widać się nie znam, bo nie wiedziałem, że są tacy głupi ludzie, którzy chcą komuś wcisnąć itemek na 20 za 1kk, i jeszcze głupsi, którzy to kupują, bo po wbiciu lvla znajdą inne, lepsze na inny przedział, i wtedy wcisną ten stary słabszym, za takie ceny.
nawet najlepsze ity na przedział 20-29, takie jak Banickie eq nawet splusowane, nie miałyby aż takiej wartości.
ok. rozumiem, że nie wbijają lvla, ale ja nigdy nie widziałem takiej ceny na eq na 20-29 lvl, średnie ceny za plusowane unikaty u aukcjonera dochodzą do 100k.
wiem, wiem, jeszcze jest handel, ale tego nie miałem jak sprawdzić. niemniej jednak w opcji handlu jest większa szansa na bycie oszukanym.
1. To nie są powody, by nazywać innych graczy głupcami.
2. Na forum czasem były sprzedawane, a jak się na forum coś kupuje, to zazwyczaj kończy sie przez handel.
3. Średnia cena nic nie oznacza, mówię, to jest eq liczone w pojedynczych egzemplarzach, więc cena z racji popytu jest wyższa. To coś, jak karta burakha. Nic nie daje, ale warta kilka milionów.
+.
Matissimos podsumował chyba dlaczego eq na 20 lvl jest tyle warte. Julek, twoim jedynym argumentem było to, że itemy +3 na 20lvl są droższe nie raz od itemów na 65, lecz są to, jak Matissimos napisał, rzadkie itemy kolekcjonerskie, których ceny mogą być chore (jak np. karta Yetiego/Baalrukha które chodzą po około 23kk).
- - - - - - - - - -
Nigdzie nie napisałem, że zniknęły. Zdaje sobie sprawę, że nadal ktoś je ma. Chodziło mi bardziej o to, jak zostały stworzone. A z tego co wiem, a widocznie wiem źle, powstały one z powodu "dziwnych" wartości punktowych przez co wynikowy bonus wychodził +8. Ale z waszych postów wynika, że kiedyś była to norma, dlatego w to wierzę i przepraszam za wprowadzanie w błąd.