mógł nie cofać
tu nie chodzi o przewage/brak przewagi tylko o to, że osoby które wybrały drogę wbicia dużego lvla na 1 postaci zamiast 65 na 5-6 są po prostu bez sensownie i bardzo mocno krzywdzone
Podgląd wydruku
A ty mogłeś wbić te 65lv.
To by była prawda, gdyby Administracja nie dała możliwości cofnięcia poziomu zaraz po tamtym upku...Cytat:
tu nie chodzi o przewage/brak przewagi tylko o to, że osoby które wybrały drogę wbicia dużego lvla na 1 postaci zamiast 65 na 5-6 są po prostu bez sensownie i bardzo mocno krzywdzone
I dochodzimy do sedna sprawy. Ja zawaliłem bo nie wbiłem tych 65lvli, a oni zawalili, że cofnęli poziom. Tylko, że oni teraz płaczą, że inni co tego nie zrobili mają profity. Ale musicie mocno trollować, bo czytając to mam wrażenie, że czytam płacz dzieci z podstawówki, że ja zjadłem swoje cukierki, kolega swoich nie, i on się teraz nie chce podzielić.
Akurat to wy trollujecie. (co gorsza wulgarnie)
Powinno być tak, że skoro nie chcieliście walczyć PvP w rankingach, to nie powinniście brać udziału w KG. Wasz błąd. A nie nasz. To nie my zjedliśmy cukierka. To wy.
Nie używasz perłowego eq w pvp po za eventami.
Jakoś sam ( za czasów gdy chodziłem magiem) małem staty pod koralowy/pajęczy set i 900 żetonów z pewnością wystarczało mi na cały koralowy i pajęczy set ( z zaznaczeniem że zawsze dostajemy jakieś 2 itemki z tego i tego setu), dodatkowo kupowałem zdolność specjalną i gemy v2 więc nie wmówisz mi takich bredni.
Skoro umiesz "wbić ligę, zresetować ranking i wejść z powrotem do tej ligi w uzbrojeniu +8 i gemach v2 antka" to pokaż co potrafisz w eq +0-+3.
Każdy na tym evencie ma "podobnie" więc jeśli umiesz walczyć bez problemu sobie poradzisz, nikt nie dostaje na evnecie setów +7/8.
Swoje prywatne konflikty zatrzymajcie na priv, nie zbiegajcie z tematu.
Jak dla mnie tylko powinno być tylko 65, rezygnując z przywilejów PvP czemu mają mieć dostęp do eventu PvP?
Sam wbiłem 67lv ale dostosowałem się do zmiany i już. Skoro mówicie, że te 30pkt nie robią różnicy i liczy się umiejętność walki to przecież będziecie dalej wygrywać z 65lvl, nie?
I wciąż macie dostępną darmową usługę cofania poziomu.
No właśnie, cofnęłaś lvl żeby dostać żetony ale przez to powiedzmy że masz osłabienie na KG. Nie da sie mieć wszystkiego, więc opcja cofania lvl była dobrowolna.
Wybrałaś jedno to automatycznie straciłaś drugie i dotyczy to wszystkich który cofneli lvl a teraz płaczą o przewage na KG...
Serio? Byłem pewny, że to miało taki sam czas na realizację, jak darmowy reset. Jeśli tak, to trochę inna sytuacja, chociaż wciąż uważam, że KG tylko dla 65 poziomów nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem. Propozycja Atronisa z npc wydaje się być lw takim razie najbardziej logiczna, ale cięzko wyobrazić sobie, jakby to miało dokładnie działać.
usuńcie króla góry i będzie po sprawie ;)
Bicie orangutanów 2 lata to ciężka robota, nie można sobie założyć pierek pod expienie gemów, nie można latać na bójki trzeba grać i się męczyć aby ten exp wpadał. Co za coś. To w przypadku 65 i 65+. Ja jak to zobaczyłem to dla mnie było oczywiste, do wyboru tygodniowe żetki lub przewaga na IS i KG. Jak ktoś to zrozumiał dopiero teraz a nie jak ja na początku jego problem wybrał to co chciał. Jedno z dwóch a teraz osoby które wybrały jedną opcje chcą też drugą. Dać palec to weźmiesz rękę. To jest skrajność.
Ja nazywam ciężką pracą wysiłek fizyczny albo umysłowy, a bicie małp w grze 20 minut dziennie i nic poza tym wysiłkiem nie jest.
Jeżeli na KG miałyby chodzić osoby, które posiadają jedynie 65 poziom, to byłaby już przesada.
Były dwie opcje - albo ciągle wspinać się w rankingu i posiadać przewagę poziomową (a zarazem w statystykach), albo zablokować poziom i jednocześnie zgarniać żetony za walki. Albo rybki, albo akwarium.
Sama propozycja jest jak najbardziej żenująca i dyskryminująca osoby posiadające większy poziom. Ta zmiana powinna być wprowadzona wraz z Devos albo rozpoczęta z Nordią, a nie tak 'z dupy'. Zresztą... po co ona była wprowadzana, dalej tego nie mogę pojąć.
Nie chodzę na Króla Góry, nie mogę się wypowiedzieć z wewnątrz, nie posiadam wymaganego poziomu. Ale jednak jak najbardziej logiczne wydaje się, że skoro osoby dały sobie trud wbicia wyższego poziomu to powinny być nagrodzone, tymczasem odbiera się im coraz więcej.
Wyższym osobom nie odbiera się możliwości walki. Nie mają tylko profitów za nie. Dlatego Król Góry jak najbardziej powinien być dla wszystkich 65+.
Ja nie wiem jak to robisz, ale wbijanie od 65lvl do 67lvl bez pierka spec na samych orangutanach zajmie mniej niż pół roku.
No ale niech będzie, że jeszcze będę chciał bić mini, zbierać kwiatki etc.. Z codziennych 400 eny zostaje 300
Orangutany 3x dają 157 expa na 65lv i 79 (chyba) na 66.
Na wbicie 66lvl potrzeba 948 220 expa - ok. 60 dni (18119 eny)
Na wbicie 67lvl potrzeba 981 824 expa - ok. 125 dni (37285 eny)
Dodajmy do tego 2 tygodnie przerwy (a bo nie mogłem wejść/wyjazd etc.) mamy 200 dni bicia orangutanów, czyli jakieś 6,5 miesiąca.
- - - - - - - - - -
Żeby zrównoważyć przewagi w Pvp, a na level ludzie narzekali od kiedy była możliwość wbijania go ponad limit.Cytat:
Napisał ktośtam
Takiego narzekania na 50 poziomach nie było, a również wyrabiała się przewaga. Była jedynie zmiana 'arenowa'. Jakby wcześniej było jakieś większe narzekanie jak to opisujesz, to taka opcja byłaby wprowadzona wcześniej i myślę, że wtedy nie byłoby takiego odzewu jak teraz. Takiego przesiąkniętego jadem. Niezdrowa polemika.
Tak naprawdę zauważyłem narzekanie na wyższe poziomy dopiero od KG, a jako że ludzie tylko narzekają na to, że inni wyrobili sobie przewagę wbijając poziomy, to lepiej, aby ci, co poświęcili więcej czasu na rozwój swojej postaci mieli się "wyrównać do "rzekomo słabszych""? Trochę słabe, nieprawdaż?
Jakoś Igrzyska Śmierci są od 50 poziomu. Też pojawiały się pogłoski o wpuszczaniu jedynie tych postaci, które wbiły maksymalny poziom. Skoro są wpuszczane osoby z taką różnicą poziomową, to dlaczego ludzie mający ten 67, 68 poziom mają być poszkodowani i dostosować się do reszty?
Napisałem, że nie było "takiego" narzekania jakie następuje w tym momencie. Jojczenie zawsze będzie, jakkolwiek by nie było. Gdyby było wcześniej jakieś wielkie poruszenie, to na pewno zostałyby już wraz z update Devos podjęte takie kroki jakie zostały dokonane niedawno. A nie tylko zmiana 'arenowa' (jak właśnie za czasów Eliar).
W sumie większość z was to starzy bywalcy - przecież wy też czerpaliście przewagę z wyższych poziomów, wiecie, że takie coś istnieje. Ale co w tym złego, skoro ktoś postanowił wbić wyższy poziom i poświęcił na to sporo czasu? Kilka postów wyżej jest napisane ile zajmuje wbicie chociażby 67 poziomu. Angażowanie się w grę i w rozwój postaci powinno być nagrodzone, a nie karane. Zresztą, po coś był wybór. Chyba nie po to, aby tych z wyższym poziomem odseparować od wszystkiego... no, chyba, że dołączą z 'przymusu' by mieć korzyści.
To może usługa tymczasowej blokady poziomu na czas KG/IŚ. Podchodzisz do MA i przy pierwszych igrzyskach bądź królu będziemy mogli zresetować statystyki do 65 poziomu. Tak stworzone statystyki zapisują się na stałe i za każdym razem, gdy będziemy brać udział w tych wydarzeniach, to nasza postać będzie miała te właśnie statystyki wraz z 65 poziomem.
Gdy zresetujemy nasze statystyki to te na KG/IŚ również będziemy mogli zresetować.
https://scr.hu/6tl/1ksf5
wszystko wyjasnione, mozecie przestac dywagowac na temat blokady poziomowej
Pisał o IŚ.
Nadal pisał o IŚ.Cytat:
Nie wiem czy widzimy inny SS czy inaczej czytamy. Ja tam widzę, że MOP napisał o blokadzie na KG a IŚ nie będą ruszone. Wel odpisał, że bedzie jedno to przyjdzie i drugie. Na co MOP odpisał, ze IŚ nie przyjdzie na 100%.
Tak więc pisał od KG. Czytajmy to co inni piszą w tym temacie a nie piszmy od rzeczy.
To jest własnie wysiłek, nie można czerpać 100% przyjemności z gry latać po mapach bo się walczy o pozycję w rankingu. Co do definicji słowa "wysiłek" którą opisujesz jest dobra ale nie na tym to polega. To ta metoda, że jak nie ma się argumentu to pisze się nie na temat xD Dobre xDDD
Xani znasz mnie, wiesz, że ja nie lecę na exp. Rób te wyliczenia dla Kubaza, sam przyznasz, że chłopak się starała a jak weźmiemy pod uwagę Kaczora czy Layla'e to nawet w te rozważania wchodzą MF które te osoby poświeciły aby być top1 w expie i co ? Ich MF mają przepaść bo wy wybraliście 65lv+żetki z pvp inni 66+lv+ przewagę na is/kg bez żetków. Teraz dostaliście jedno i chcecie drugie oraz gubicie poszanowanie dla osób które walczył o pozycję w rankingu "Doświadczenie". Chore do kwadratu.
Aby rozumieć jak ta propozycja jest chora trzeba zmienić ranking "doświadczenie" na ranking "złota" w tych naszych wspólnych rozważaniach. Wy uważacie, że jak ktoś się starał o Top1 to ma teraz ponosić kare i nie chodzić na event ani nie dostawać żetków tygodniowych za pvp. Dla złota taką karą byłby zakaz handlu/oddanie złota. Tak więc waszym pomysłem jest to aby karać kogoś za to, że zabierał złoto. Tak samo to działa w tym przypadku. Każdy w tej grze ma mieć równe prawo.
Nie wiem czy widzimy inny SS czy inaczej czytamy. Ja tam widzę, że MOP napisał o blokadzie na KG a IŚ nie będą ruszone. Wel odpisał, że bedzie jedno to przyjdzie i drugie. Na co MOP odpisał, ze IŚ nie przyjdzie na 100%.
Tak więc pisał od KG. Czytajmy to co inni piszą w tym temacie a nie piszmy od rzeczy.
IŚ zostawić bez zmian, KG - na które nie chodzę, blokować do 65lv, chyba nie musze wyjaśniać czemu. To moja opinia a co wy tam bredzicie w tych tematach to nie wiem.
Pisał o KG :) Zmiany na KG na 65+ maja być ale nie blokada poziomowa.
O Królu Góry pisał, że ma być wprowadzona blokada wstępu 65+, a o Igrzyskach Śmierci pisał, że na 100% nie zostanie wprowadzona taka blokada.
Pisał o tym i tym na screenie, a w wiadomości Blokady poziomowej na 100% nie będzie miał na myśli Igrzyska Śmierci.
Pisał o IŚ. Wystarczyło się uczyć w gimnazjum czytania ze zrozumieniem.
mop: *IŚ nie będzie ruszane - nie będzie blokady poziomowej na IŚ
welovethisgame: bedzie 1 to przyjdzie i 2 - stwierdzasz, że na IŚ będzie blokada
mop: Blokady poziomowej na 100% nie będzie - mop odpowiada, że nie będzie na nich blokady
Czy Ty jesteś aż tak głupia/głupi ??Cytat:
Czy Ty jesteś aż tak głupia/głupi ?? Ja z nim rozmawiałem i wiem dobrze co pisał.
Z tego, co pokazałeś, to miał na myśli IŚ. A jakby w innych wypowiedziach pisał, że na KG nie będzie, to byś chyba je pokazał.
I nie wiesz dobrze co pisał.
Najlepiej by było, żeby to MoP wyjaśnił, o co mu chodziło ;) I przedstawił swoje stanowisko wobec tej całej dyskusji.
Nie nie blokada bardzo zły pomysł.
Głupota ludzka nie zna granic. Jeden mądrzejszy od drugiego. Znając sytuację w mfo zaczęły płakać dzieci, które nie potrafią wygrać z przewagą 2 poziomową. Ja różnicy nie widzę między 10 lub 20 pkt w statach. Blokując graczy 65 + będzie to niesprawiedliwie wobec nich. Event to event ma swoje zasady działania. Wydarzenie szczególne działające na określonych zasadach i dla wszystkich. Wystarczająco dużo zmian nastąpiło w Kg. Róbcie coś co zachęca do brania udziału w takich elementach gry niż zniechęcać i psuć potencjał gry, który już dawno został zmarnowany.
Mogłem zrobić screen z całej rozmowy, bo niektórzy nie potrafią myśleć ze zrozumieniem, ale cóż :)
Blokady nie będzie, będzie jakaś zmiana dla 65+ z losowaniem eq/gemów czy cuś, ale sam Mopek jeszcze nie wiedział dokładnie jak to zrobić.
Z fragmentu, który pokazałeś wynika, że mop pisał o IŚ.
A to chyba twoja głupota, że nie pokazałeś całej rozmowy, ale cóż :)
Skoro to 10-20 pkt. nie robi różnicy to było cofnąć poziom do 65 i grać.Cytat:
Głupota ludzka nie zna granic. Jeden mądrzejszy od drugiego. Znając sytuację w mfo zaczęły płakać dzieci, które nie potrafią wygrać z przewagą 2 poziomową. Ja różnicy nie widzę między 10 lub 20 pkt w statach. Blokując graczy 65 + będzie to niesprawiedliwie wobec nich. Event to event ma swoje zasady działania. Wydarzenie szczególne działające na określonych zasadach i dla wszystkich. Wystarczająco dużo zmian nastąpiło w Kg. Róbcie coś co zachęca do brania udziału w takich elementach gry niż zniechęcać i psuć potencjał gry, który już dawno został zmarnowany.
W końcu to zero różnicy!
Zmuszać mnie nikt nie będzie do cofania poziomu. Wybór należy do każdego indywidualnie. Druga sprawa jestem zadowolony z decyzji o niecofaniu lvl. Wyraziłem swoją opinię. Umiejętność i doświadczenie pokazuje, że można pokonać takich graczy z pkt przewagą, a jeśli ktoś nie potrafi tego zrobić, to już jego problem.
Koszt resetu eq powinien wynosić 2MF już
I tyle wynosi.
Ale to powinno też resetować Dziwny Zegar.
Dlaczego Kg- a przez niektórych nawet Iś- traktowane są jako pvp? Kg ma zdolki specjalne, mam postać, która może wykorzystać te zdolki, jednakże w pvp nie ma szans, bo jest meta hiterów. Czemu więc traktowane są one tak samo? Do tego nie gra się tam o ranking, więc nie rozumiem, czemu blokować poziomy wyższe, niż maksymalny. Kara- okej, blokada- zła. Można nawet tą karę zwiększyć do 100, jeśli to problem, choć ja tak nie uważam.
Tymbardziej Iś. Walki TvT nawet nie mają zadowalającego systemu rankingowego, więc blokada Iś jest pomysłem od czapy.
Już po obniżce cen, reset eq na KG cieszył się powiem zaskakującą popularnością. ;)
KG jest traktowane podobnie do PvP, bo ostatecznie trzon jego mechaniki, to walka 1v1.
Z ważniejszych newsow / pytan.
W nastepny tydzien planuje edycje specjalna;
God mode On czy inna z wczesniej opisanych?