Mam świetny pomysł: uzależnić ożywienie od szybkości ożywianego i ożywiającego. Bo obecnie to chyba jest uzależnione od położenia księżyca na niebie.
Pomysły typu obniżanie ataku czy defa? A na co to komu?
Podgląd wydruku
Mam świetny pomysł: uzależnić ożywienie od szybkości ożywianego i ożywiającego. Bo obecnie to chyba jest uzależnione od położenia księżyca na niebie.
Pomysły typu obniżanie ataku czy defa? A na co to komu?
To wtedy speed będzie tak samo ważny jak atak magiczny u wojownika. Skoro i tak ustoisz turę, to po co ci szybkość? A to tylko pomoże hiterom. Jak mają 100 defa, to 200% da im 200 + 1500HP z ożywki. Przeżyją, ktoś ich podleczy, wykonają 1 ruch, a potem da ślepą furię czy kogoś dobije.
Jak będzie działała szybkość, to ci, co ja mają i tak przeżyją, a hiter się wbije na 10 tur i padnie.
Gadanie "ustać turę jak się nie wbije" to tak jak mieć dodatkową turę, bo się nie dobiło przeciwnika.
czyzby zmienili tury tez na minibossach nikt nie wchodzi po mnie na materacu
+200% daje nam 300%, więc nadal nie wiem skąd.
To był przykład. Żaden gracz z normalnymi statystykami nie obrywa po 5k.
A sugerowanie się postami Leona to chyba nie jest najlepszy pomysł, jeśli chcecie jakichkolwiek zmian.
Ok, czyli hiter ma o 300 defów. Może sobie odbić kogokolwiek i mu zadać kosmiczne obrażenia. Fajnie.Cytat:
+200% daje nam 300%, więc nadal nie wiem skąd.
Są przypadki, że ze szczęśliwego ciosu się obrywa ~3k z normalnymi statystykami. Po odjęciu 35% nadal są ogromne obrażenia.Cytat:
To był przykład. Żaden gracz z normalnymi statystykami nie obrywa po 5k.
Do tego, chyba w początkowym założeniu ostatnie zmiany w TvT miały promować zakładanie szybkości, a ten pomysł znowu by cofnął jego średni poziom do 150.
Że co? Przecież z jego głowy wyszło większość pomysłów, które następnie weszły do gry. Nie ufam ci.Cytat:
A sugerowanie się postami Leona to chyba nie jest najlepszy pomysł, jeśli chcecie jakichkolwiek zmian.
Ja mając ponad 350 szybkości ciągle wchodzę w tury na Necronie, jeśli już trzeba mnie ożywiać (bo nigdy nie umieram).
Ponad 300 szybkości też wystarcza.