Nigdy nie bylem zwolennikiem tego pomyslu, wiec u mnie to raczej nie jest zmiana, tylko podtrzymanie wlasnego zdania.
Podgląd wydruku
Nigdy nie bylem zwolennikiem tego pomyslu, wiec u mnie to raczej nie jest zmiana, tylko podtrzymanie wlasnego zdania.
Kowal będzie, bo jest to fajny element każdego MMORPG'a. Nie możemy ograniczać gry patrząc na wszystko jedynie pod kątem PvP - trzeba znaleźć kompromis.
Tomi to może max ulepszenie u kowala do +3?
Chaos - my nawet nie wiemy, która propozycja kowala wejdzie w życie. Dyskutowanie o max nie ma sensu. Sens ma dyskutowanie o procentowej dostępności danego max. teraz rozkłada sie to w następujący sposób iż na +3 masz 1% szans. Kowal na pewno zwiększy tę dostępność. Pewnie znajdą się malkontenci co za chwilę zaczną narzekać, że nie po to kompletowali drogie EQ aby teraz kowala wprowadzać.
wszystko zależy jednak od zdefiniowania jego działania. A to jedno wielkie gdybanie.
A może by tak neich będize kowal, ale ulepsza losowo do +2
Już lepiej myślisz :)Cytat:
które były by zdobywane wyłącznie w rankingowych walkach PvP, na arenie, w turniejach itp.
wg. mnie Kowal :
+1 płacimy raczej normalną cenę
+2 płacimy sporą sumkę
+3 przynosimy jakieś kluczowe itemy np.żądło osy (x5?)
o ile będzie
+4 jakieś lepsze itemy
+5 np. za 5walk wygranych etc.
Ulepszenie na +4, +5 powinno być kosztem danego przedmiotu, np. chcemy ulepszyć Kościaną Różdżkę z +3 na +4 to po nieudanej próbie plus powinien spaść do +
jestem przeciwny ryzyka zniszczenia przedmiotu, bo to bardzo zirytuje i zniechęci. Lepiej wolałbym zrobić standardowy składnik, czyli wysysać nadwyżki gemów (głównie HP+) i każdy gem zwiększałby szansę na lepsze statystyki itemu.
taka cena uratowania świata :)Cytat:
jestem przeciwny ryzyka zniszczenia przedmiotu
Chaos okres masz? Teraz masz "ale" do całego świata bo zrobiłeś z siebie lekko mówiąc "idiote"? Chcąc rozruszać PvP a sam nie chcesz walczyć? Nie czepiaj się mnie, tylko dlatego bo Ci coś nie wychodzi.
Do tematu, nie powinno być tak, że + nam wejdzie zawsze, a przy nieudanym "wyplusowaniu" nic się nie działo
Jeśli mowa o stracie to proponuję jedynie drobne np.
Przy nieudanym wyplusowaniu traciłoby się np. złoto + składniki (ale nie itemki, które chcemy ulepszyć).
@down
To się tak wydaje tylko, że łatwo będzie ulepszać a zapewne będzie to czasochłonne i kosztowne.
Taka strata + to będzie duża strata - chyba za mocna.
Nie mówię o stracie itemku, tylko plus niżej np. z +2 na +1
@down
zrobiłam kiedyś jeden, nawet nie powiem kto mnie na to namówił :)Cytat:
Wkurza mnie że spamujesz, a potem będziesz robiła masę tematów na forum typu 'moderatorzy są źli, bo dali mi bana'.
Tak mam okres.
Wkurza mnie że spamujesz, a potem będziesz robiła masę tematów na forum typu 'moderatorzy są źli, bo dali mi bana'.
Miałem nadzieję że pod nowym nickiem będziesz spokojniejsza i nie będziesz trollować.
Jednak widzę że się myliłem.
@topic
Co do kowala to wg mnie ten system z żetonami będzie ciekawy i może wreszcie rozrusza trochę pvp.
Moderator też może dostać bana.
@up
Dobrze o tym wiem, ale niby za co miałbym dostać bana?
No proszę powiedz mi jeśli jesteś taki cwany.
Za kłótnie, pozdro.
I test dla Chaosa:
1. Czy chcesz, aby walk PvP było jak najwięcej?
2. Czy zawsze mógłbyś z każdym (w przedziale rank) zawalczyć o ranking?
3. Czy uważasz, że należy zacząć od własnych chęci do PvP, aniżeli "troszczyć" sie o innych?
Musaraj ty nigdy nie byłeś kimś ważnym w pvp, ani ogóle w grze więc może najpierw zadaj sobie te idiotyczne pytania.
Ps. Ja się z nikim nie kłócę.
Jestem bardzo spokojnym człowiekiem.
Jakaś klątwa bo najważniejsze osoby forum tak jakby zaczynają się wypalać .
co sądzicie o moim pomyśle z kowalem na wcześniejszych stronach , Rylai podał podobny pomysł.
by się przydało żeby drop był x2 albo chociaż x1,5 :P a tak w ogóle...Gdy będzie kojeny up to konta zostają wykasowane lub schodzą na 1lvl czy wszystko zostaje tak jak jest? mam nadzieję że te 3 ;p
Będą takie same lvl
Jedynie tak może być gdy wyjdzie beta
Jak gra wyjdzie z bety , to też każdy będzie miał to co teraz ma , od lvl , przez zdolności , po eq :P Nie strasz revel :P
Już nie ma napisu beta na mfo3, więc może wyszła ;p