Może Autor tematu (czyli Ja :*) zdecyduje czy można zamknąć??
Narazie puki nie zostało nic zmienione w tej sprawie to lepiej nie zamykać.
Podgląd wydruku
Może Autor tematu (czyli Ja :*) zdecyduje czy można zamknąć??
Narazie puki nie zostało nic zmienione w tej sprawie to lepiej nie zamykać.
Przepraszam :) No, ale zawsze czeka się do zatwierdzenia pomysłu przez Admina. W tym wypadku to nastąpiło.
No, ale ok :D
Ważne jest aby pamiętać o tym, że im wyższy lvl tym większe zapotrzebowanie na energię - więcej potworów, bossów, misji, zdań które będą praktycznie na każdym kroku zabierać energie - bo i tak ma być, ale musi to być jako zrekompensowane i zbalansowane, aby nie zbyt szybko i wolno się wykonywała fabuła. W MF2 rozwiązane to było doskonale - na 1 Lv 100 ruchów - wystarczała na "obchód" najbliższych questów, a na Lv 150 - 650 ruchów - bo trzeba było się na prawdę nachodzić, wracać, labirynty, ogromne mapy itp.
Także wszystko zależy od pożerania energii w dalszej, jeszcze nie utworzonej części fabularnej gry.
Jedno co chcę jeszcze zauważyć, to że obecna stałe 100 energii nie jest aż takie nieporównywalne z MF2 - tzn. tracąc pkt. energii z MF3 zyskujemy w zamian coś - exp,gold,ap itd. Natomiast w MFO2 średnio 2 na 3 ruchy kończą się walką, więc 67 ze 100 coś zyskujemy (1Lv).
Więc sam system energii ogólnie nie jest zły (albo inaczej: nie jest nie dobry), lecz niedopracowany - pewnie liczba 100 została wybrana ze względu na jej "sławę" i nikt nie robił testów jak to będzie się sprawować, bo i po to są teraz te testy aby skorygować co trzeba.
Najważniejsze jest to, aby czuć tę wolność i dowolność w graniu, a teraz aby w miarę lvlup-ować trzeba kombinować. Najlepiej niech admin zagra na zwykłej postaci na std. energii i sam zobaczy jaka to droga przez mękę.
Można też pomyśleć o miksturach energii odnawiającej 1 pkt. energii :P Oczywiście trudno dostępnej i nie możliwej do przekazanie na targu/handlu - tylko dla tej postaci.
jak dla mnie mógł by być 1 punkt energi co 2 lvl dodany i by było dobrze; 0 bo co lvl to za dobrze :)
Na koncie jest teraz kilka postaci, więc musiałby być uwzględniana tylko postać z najwyższym poziomem.